Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
aleykümisselam...
aşağıdaki yazdıklarımın yeri burası değil, biliyorum ama...
bu yazıyı çeşitli devlet büyüklerinede yolladım. artık ne yaparlar bilmem. fikirlerimden bazılarına itirazınız olacaktır, ucundan tuttuğunuz da olabilir. bir nebzede olsa birşeyler yapılabilirse... Allah adına.
===================================================
İlgilinin Dikkatine
EK�teki DAVET şekli (???) yazıyı büyük bir istekle yazmıştım. Ancak beraber çalıştığım Abim ve Ailesine zararı dokunabilir düşüncesi ile yollayamıyorum. Sizler gerekli yerlere iletirseniz çok memnun olacağım. Gereğini saygılarımla arz ederim.
Mehmet Rende
Riyadh
Bıisim Allah erRahman erRahim
DAVET
Suudi Arabistan Kralı�na
Riyad
Konu: İdam Kararı Verilen Türk İşçisi Hk.
Zamanımızda, İslam Dininin kurallarının en tutucu, en aşırı uçlarda ve en sert bir şekilde uygulandığı ve yaşandığı bir ülkede, Suudi Arabistan�da, ailesinden uzakta yaşayan ve ekmek parası için çalışan bir Türk işçisiyim.
İslam, iyilik, hoşgörü, barış ve affetme dinidir. Kurallarının diğer dinlere nazaran daha kesin ve teferruatlı bir şekilde konulduğu ve uygulandığı dindir. Bununla beraber iyilik, hoşgörü, barış ve affetme konularının, gerek Kur�an-ı Kerim�de gerekse Peygamberimizin sünnetlerinde, yüksek mertebede yaşandığı/gözlendiği dindir.
Allah, insanoğlunu yaratmış ve çeşitli dini hükümleri vererek onu dünyaya yaşamaya salmıştır. Bu yaşantımız sırasında, Allah�ın bizden istediği, O�na ibadet etmek, şükretmek ve kötüden tövbe etmek; bizlerden istediği en büyük görevlerdir. Bunun yanında iyilik, doğruluk, aşk, sevgi, muhabbet, sadakat, hoşgörü, barış ve affetme duyguları Allah�ın insanoğluna verdiği yüksek değerlerdendir. Allah, bunları insanoğlundan ister. Çünkü bu görev ve değerler O�na iyi gelmektedir.
Bütün bunların yanında bir insanın Allah�a küfretme olayı kolay hazmedilecek bir lokma değildir. Bunun muhakkak ki bir cezası olmalıdır. Hapsedilir, sürgün edilir, kovulur, tövbe ettirilir. Ancak bu ceza hiçbir zaman için, bu suçtan ötürü, hele hele bir İslam Devletinde, Allah adına işlenecek bir cinayet hiç olmamalıdır. Allah�a şirk olmamak, bu büyük günahtan uzak durmak lazımdır. Zamanı geldiğinde Allah ona gerekli cezayı verecektir. Bu Allah�ın tasarrufundadır.
Ayrıca, Ahir Zaman�da İslam�a davet edilecek olan Hristiyan ve Yahudilere, bu cezanın idam ile sonuçlanması halinde, bu konu hakkında soracakları sorular için nasıl geçerli bir cevap verilebilir?..
Sonuç olarak, Allah için Allah�a şirk olmamak, Ahir Zaman�da Temsilcimizin yolunu tıkamamak ve zorlaştırmamak için; ve yeterince hapis yatmış Türk işçisi için, Allah�ın insanoğluna verdiği yüksek değerlerden dolayı, Büyüklüğünüzü göstererek onu affetmenizi, bir an önce salıvermenizi ve ailesine kavuşması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arzederim.
NOT:
1. Yazdıklarım benim düşüncemdir ve hiçbir ardniyetim yoktur.
2. Varsa, cümle düşüklüğü ve yanlışlar için özür dilerim.
16A.05.2008
__________________ 16cdgaabçcg
|