Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ALLAH cezalarını versin ya..İslamiforum'dan başka biyere girmiyorum
zaten..Şeytan tam gaz çalışıyor ya lain ALLAH cezanızı verecek.
Ya ALLAH cezalarını vermekle kalmasın topunu helak etsinn bu duamız daha
sağlam. Adamların peygambere yaptığı saygısızlık yanlarına
kalmamış, İbrahim a.s a da yalancı diye hitap etmişler. HalilULLAH ın
laneti üzerinize olsun HANİFDOSTLAR..
işte bunun için değerli kardeşlerim bir an bile boş durmayalım. okuyalım
okutalım,yetişelim yetiştirelim, yaşayalım yaşatalım, inşaallahu
rahman. bu gibi olaylar malumunuzdur ki hep müslümanların boşluklarından
faydalanılarak gerçekleştirilir. lütfen allah rızası için bilhassa
gençlerimizi hiç başıboş bırakmayalım...vesselam...
İslami forum sitesinden başka yere girmezler tabi.Adamlar işi ticarete dökmüş.Maşallah sitelerine reklam bile verilebiliyo.Üstelik chat bölümünde de oyun kanalı,aşk kanalı var.Napıcaklar bu siteye giripte?Haklı adamlar..
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
haniflik;Yüzünü Allaha dönüp aracı koymaksızın kuranı rehber edinip dini sadece Allaha özgülemek soytarıksa ben soytarıyım bunu kabul ediyorum.
söz konusu makaleyi yazan kişi peygamberi sevmeyi onun gibi davranmayı onun yolundan yürümeyi yol olarak seçtiğini söylemiş bu söylediklerinde samimiyse bu kişiyi kuranda bizlere tanıtılan anlatılan peygamberi tanımaya onu örnek almaya davet ediyorum.
İnsanlar artık uyanıyor .Kuran asılı durduğu duvardan indi herkes anladığı dilde okuyup anlamaya başlıyor ve din diye dayıtılan uydurmaların ayırdına varıyor .Bu uyanışın önüne geçmek artık çok zor.
Dini Ulema ve alimlerin yorumlayıp anladığı şekilde değil herkes karınca kararınca kendi anladığınca anlayacak öğrenecek anlayıp idrak ettiği ölçüde amel edecek.Bu bir öğüt kitabıdır düşünüp öğüt alan yokmudur.Aklınızı kullanıp öğüt alın demiş yüce Rabbim.Rabbim bizler çağrına uyan ve bu çağrın üzere yola çıkmış insanlarız bizi kuran yolundan ayırma .Şüphesiz üzerinde bulunduğumuz yol çok çetin ve uğraş gerektiren iş yardımını üzerimizden eksik etme ve nefsimize uymaktan bizleri koru
Evet bizim duamız ve yolumuz bu Abdurrahman Suheyb.Size milyonlarca hadisleri eleyip sahih olana göre,ulema ve alimin yorumuna göre din anlayışı yolunda kolaylıklar dileriz belki gün olur sizin yolunuzda bir gün sadece kuran ,kuran eksenli dine gelir ve sizde soytarı yani hanif olursunuz.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam..şu kızıl imamcılar haberini okudum..arkadaşlar adamlar onları lanetlemekte haklı..onlara bende hakveriyorum lakin...ben kızıl imamcı değilim..burda bi tanede olduğunu sanmıyorum...bu sebeple bu zalim imamcıların bizle alakası olmadığı gibi...eleştirileride sonuna kadar haketmişler...yuh olsun kızıl imamcılara
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam...şu hanif soytarılar diye hitap eden...ebu cehilin çok yakın akrabası ve yoldaşı olduğunu sandığım müşrik soytarıya..bikaç cümle bişiler yazdım öööyle fotoğrafta poz vermekle olmuyo..Allah akıl versin şu nasipsizlere..bunların şaftı dağılmış artık düzende tutturamıyorlar..neyse daha fazla yazarsam ağzımdan kötü söz çıkacak en iyisi son vereyim.ç..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Bu "soytarı" arkadaşa ben de yazdım ama nerde yayınlayacak. Cesaret ister... Peygamberin, giydiğini giyer, yediğini yermiş... Tam boy bi resmini yayınlasa da öğrensek peygamber nasıl giyinirmiş... Kaç model, hangi marka deveye bindiğini de öğrenmek isteriz. Öyle ya... Onlar için bunlar hep birer sünnet.
Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırız...
Selam ile...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Dini Ulema ve alimlerin yorumlayıp anladığı şekilde değil herkes karınca kararınca kendi anladığınca anlayacak öğrenecek anlayıp idrak ettiği ölçüde amel edecek.Bu bir öğüt kitabıdır düşünüp öğüt alan yokmudur.Aklınızı kullanıp öğüt alın demiş yüce Rabbim.Rabbim bizler çağrına uyan ve bu çağrın üzere yola çıkmış insanlarız bizi kuran yolundan ayırma .Şüphesiz üzerinde bulunduğumuz yol çok çetin ve uğraş gerektiren iş yardımını üzerimizden eksik etme ve nefsimize uymaktan bizleri koru.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma