Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Parti ve örgüt propagandası veya yergisi içeren alıntılar ve yorumlarla da.
alperen abicim bu uyarıya muhatap olduğumun farkındayım ; avatarımda görülen ve tanıtım bilgilerimde yazılı olanlar dışında Lübnan Hizbullahı adına bir propagandaya yönelmiş değilim.Zaten bu avatarı ve tanıtım bilgilerimde yazılı olanları, Lübnan Hizbullah'ının bazı kullanıclar tarafından gündeme getirilirken iftiraya maruz kalmasına tepki olarak kullanmaya başladım.iddiaları yanıtlamak zorundayım.Arkadaşımız iddiasını destekleyecek bir kanıt sunduğunda ya da sunamayıp iftirasından dolayı özür dilediğinde bu yazışmaya son vereceğim.İddia makamı luna kardeşime son çağrımdır.Ya kanıt getirin ya da özür dileyiniz.Üçüncü bir yol da ne kanıt getirebilip ne de özür dileyip bu yazışmaya son vermektir.Dikkate almanızı dilerim.Bundan sonra bu sorumu aşan bir çerçevede dile getirecekleriniz tarafımdan cevaplanmayacaktır.Sorumu yinelemekle yetineceğim.Rahatsızlık verdiğim için de özür dilerim forum sakinlerinden.
Katılma Tarihi: 20 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 74
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
S/a
Forumun Herhangibir yerine...
Şahsıma Doğrultulan Sorular Üzerine;
Neden 2 nick? diye soran arkadaşlarımız, özel sebeplerden dolayı belirli bir süre böyle. Diğer nickime bakarlarlarsa ( blindpoint ) Etkin OLMA-DIĞINI - Kullanımsız oldduğunu Göreceklerdir. Dolayısıyla amacım 2 yerden yazmak değildir. Diğer sorulara tek cevabım; Unutmayın! Her Kaos Büyük Bir Fırsattır, Her Kaos Büyük Bir Düzendir. Arac'ı amaç yapmayın.Her Konuda Yorum yapmayın, analiz yapın., Fırsatları değerlendirin...VE İzleyin...
ben de özellikle kürt ve türk milliyetçiliğinin çokça konuşulduğu,müdahil olduğumuz,aklı izanı bir kenara bıraktığımız,sövdüğümüz-sövüldüğümüz,içimizdeki tabulara,putlara bizi sardıran tüm başlıkların kilitlenmekle kalmayıp silinmesini rica ediyorum.Açılan hiçbir başlığa da izin verilmesin.Kontrolden çıkıyoruz çünkü...İnsanlığımızı da islamlığımızı da unutuyoruz.Nefret alevleri,öfke alevleri tutuşuyor içimizde.Değmez...Ahlaki duruşumuzun dibe vurmasına...değmez.
şeytanın aramızı ayırması için çok iyi bir malzeme
güçten düşmemiz için...
silinsin ve bundan sonra hiç bir şekilde izin verilmesin.Tüm site sakinlerini bu çağrıyı desteklemeye davet ediyorum.Desteklemiyorlarsa konu hakkında ne düşündüklerini ifade etmelerini rica ediyorum.ilgili konuların forumu ve bizi ne hale getirdiği ortada...
s.a
ŞEYTAN SİZSİNİZ. SİZ!
BUNU YÜCE RABBİM YÜZÜNÜZE KARŞI AÇIKLARKEN BEN DE ORADA OLACAĞIM.
En mühim haberin inceliklerinin konuşulmasında, tartışılmasında, bilmeyenlerin bilgilendirilmesinde kişiler arasına doğru yahut yanlış kin, düşmanlık, garez tohumları ekebilecek, insanları birbirlerinin yazılarını "ön yargılı" okumaya sevk edecek her başlığı / BÖLÜMÜ lütfen sitenizden kaldırınız.
Daha önce de söyledim. Bu meselelerin tartışılabileceği pek çok site / forum var. Fakat bu forum belli bir gayeye hizmet etmeli. Bunları burada tartışmayalım dememin gayesi bu konuların önemsizliğinden değil, burasının özel bir gayeye hizmet etmesi gereğine olan inancımdandır.
Bununla birlikte;
Hiç bir konu / hiç bir şey "en mühim haber" den daha önemli olamaz.
Ülkemizin veya insanların içinde bulunduğu hiç bir hal, kişilerin mahşerdeki akıbetlerinden daha önemli ve öncelikli olamaz.
Tebliğinizi / izahınızı, onu gölgeleyecek, iletimini sınırlayacak, kişileri ön yargılı okumaya yönlendirecek konularla bulandırıp örtmeyin.
Yunus'un kavmine geri dönmesi gibi, Allah rızası için İLMİNİZE / ASIL GÜNDEMİNİZE geri dönün.
Bakınız size kendimden örnek vereyim. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim / bu partide yöneticiyim. Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin bir sanatçısıyım. Kişisel sitemde, işin önem ve önceliğine binaen gerek sitenizden gerekse benzer mahiyetteki sitelerden nice makaleler alıntıladım. Siteme gelen insanları da bildiğimce bilgilendirmeye çalışıyorum. Şubat sonundan beri 75.000 ziyaretçi gelmiş... İş öyle bir noktaya geldi ki, KİŞİSEL SİTEMDE DAHİ bu meselelerin haricindeki konulara / KİŞİSEL SİYASİ EĞİLİMLERİME dair herhangi bir şey yazacağımda ACABA BU YAZDIKLARIM OKUYUCULARDA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ÖN YARGI OLUŞTURUR DA ANLAMALARINA, DAHA FAZLA OKUMALARINA MANİ OLUR MU diye tekrar tekrar düşünmeye başladım.
Ben kişisel siyasi tercih ve fikirlerimi yazmasam da bunların yazılı olduğu pek çok site halen mevcuttur. Hatta pek çok sitede bu hususlar en değersiz detaylarına kadar işlenmiştir.
Fakat "hanif düşüncesi" böyle değil... Kaç yerde anılıyorsunuz ? Olanı da değişik yollarla gölgelemeyin.
Düşünce özgürlüğü / demokrasi vs. uygulamaların yer aldığı pek çok forum zaten var. Siz bunları kısıtlarsanız dünyanın sonu gelmez.
Ama siz, "din ilminden bir mesele hakkında" bilgilenme / bilgilendirme işini kısıtlarsanız SİZİN SONUNUZ GELEBİLİR.
Üstelik bu son geri dönüşü olmayan bir güne rastlayabilir.
Allah rızası için kavminize ve tebliğinize / izahınıza GERİ DÖNÜN.
Allah rızası için bunların haricinde kalan bütün başlık ve BÖLÜMLERİNİZİ kaldırın.
Selam ve dua ile...
İhanet, feci ve önce acınacak sonra yere gömülecek bir duygudur!!
Ankara'da gelinliğini tabutunun üstüne örten bacımın, daha bugün mayına basan 6 şehidimizin, ailelerinin, eli öpülesi analarının, babalarının ve gözyaşı dolu yaşamlarının kapı arkasına itelendiği hanif dostlar.
SİZE HAYIRLI OLSUN! BAŞINIZA CEHENNEM OLSUN!
Bu sitedeki son yazımdır.
Din Gününde buluşacağız. Allah belanızı versin. Sıcak koltuklarınıza ve klavye aralarına, kuytu ihanetlere, kimlik bulma oyunlarına daha da çok gömülün. Kalbiniz daha da mühürlensin.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamün Aleyküm Kuvvetmira
Çifte nikten şikayetçi olanlardan en azından biri benim. Ama doğrusu
sizinde buyurduğunuz sebepten aklıma bile gelmemiştiniz.
Şahsiyet gizlemek moda haline geldi. Kuran'ı rehber aldığını ilan eden
kişiler uzuvlarla ilgilenmenin şirkle ilintisini araştırıken toplum içinde
kendilerini tanıtan isimler ve imzalar hakkında yanıltıcı tanımlamaların
farkına bile varmıyorlar.
Ve bazen eziyet edip eziyet görüyorlar.
Bu vesileyle nik ve avatarların sanal ortamda ehemmiyetine bir daha
dikkat çekmek istedim.
Ankara'da gelinliğini tabutunun üstüne örten bacımın, daha bugün mayına basan 6 şehidimizin, ailelerinin, eli öpülesi analarının, babalarının ve gözyaşı dolu yaşamlarının kapı arkasına itelendiği hanif dostlar.
Din Gününde buluşacağız. Allah belanızı versin. Sıcak koltuklarınıza ve klavye aralarına, kuytu ihanetlere, kimlik bulma oyunlarına daha da çok gömülün. Kalbiniz daha da mühürlensin.
ALLAH BELANIZI VERSİN!
Eh ...
Sen sözü hakettin !
Ey hanif dostlar ! Alayınız cehennemliksiniz !
"İlahınız" böyle buyurdu. (Gaypları bildiği için )
Halbuki Allah da dedi ki;
"Eğer yeryüzünde Allah'tan başka ilahlar olsaydı elbet her biri yarattığını peşine takar, arşın rabbine bir yol ararlardı."
Bak bu direniyor !
Sen kimsin koçum ?
Artık bu siteye girmen uygun değildir !
Burası kulların sitesi !
Öyle olsun, öylece kalsın diye böyle yazdım.
Burası ilahların sitesi değil !
Öyle bir iddian varsa, haydi koş arşın rabbi kim diye kendine bir yol ara.
Merak etme !
Mahşerde özür dilemek için salya sümük boyun eğdirildiğinde, ben müminim, hakkımı helal ederim. (İnşaallah)
Elbette !
Bizler senin gibi değiliz. Şehitlerimiz için hiç üzülmeyiz !
Tabuta sarılan analar umrumuzda dahi değildir.
Senin umurundaydı da ne işe yaradın ?
Yazdığın hakaretler mi senin çözümün ?
Seninle pek çok hususta aynı şeyi düşünsekte, adaleti tatbikle emrolunduysak, sen haddi aştın, yoldan çıktın. Bunu da söylemek boynumun borcudur.
Sen ne zaman dersen ki, insanların kalbini kırdım, Allah ise gönül kazanmayı emretti, ben bunu dinlemedim, hata ettim, o zaman kalbimin kapıları ardına kadar açktır.
Bunun haricindeyse,
"Artık suçlulara asla arka çıkmayacağım"
Ben kimmiyim ? Allah'ın bir kulu ! Hesap günü sadece bize değil, sana da var !
Sana söylenecek en güzel şey şudur:
"Selam ! "
Selametle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
ALLAH BELANIZI VERSİN!
Eh ...
Sen sözü hakettin !
Ey hanif dostlar ! Alayınız cehennemliksiniz !
"İlahınız" böyle buyurdu. (Gaypları bildiği için )
Halbuki Allah da dedi ki;
"Eğer yeryüzünde Allah'tan başka ilahlar olsaydı elbet her biri yarattığını peşine takar, arşın rabbine bir yol ararlardı."
Bak bu direniyor !
Sen kimsin koçum ?
Artık bu siteye girmen uygun değildir !
Burası kulların sitesi !
Öyle olsun, öylece kalsın diye böyle yazdım.
Burası ilahların sitesi değil !
Öyle bir iddian varsa, haydi koş arşın rabbi kim diye kendine bir yol ara.
Merak etme !
Mahşerde özür dilemek için salya sümük boyun eğdirildiğinde, ben müminim, hakkımı helal ederim. (İnşaallah)
Elbette !
Bizler senin gibi değiliz. Şehitlerimiz için hiç üzülmeyiz !
Tabuta sarılan analar umrumuzda dahi değildir.
Senin umurundaydı da ne işe yaradın ?
Yazdığın hakaretler mi senin çözümün ?
Seninle pek çok hususta aynı şeyi düşünsekte, adaleti tatbikle emrolunduysak, sen haddi aştın, yoldan çıktın. Bunu da söylemek boynumun borcudur.
Sen ne zaman dersen ki, insanların kalbini kırdım, Allah ise gönül kazanmayı emretti, ben bunu dinlemedim, hata ettim, o zaman kalbimin kapıları ardına kadar açktır.
Bunun haricindeyse,
"Artık suçlulara asla arka çıkmayacağım"
Ben kimmiyim ? Allah'ın bir kulu ! Hesap günü sadece bize değil, sana da var !
Sana söylenecek en güzel şey şudur:
"Selam ! "
Selametle...
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Azadeh nick'i ile yazan üyemiz, yazılarıyla sürekli olarak forum ilkelerini ihlal etmekle kalmamış, davranışlarını gerek forumdaki üyelere gerekse forum yönetimine karşı tehdit, adi küfür ve hakaret boyutuna taşımaktada bir mahzur görmemiştir.
Zaten bu tür tavırlarını izlemekte olduğumuz, belki değişir diye umduğumuz Azadeh nick'li üyemizin tavırları, sizlerin öneri ve eleştirileriniz de dikkate alınarak yeniden değerlendirilmiştir.
Bu değerlendirme sonucunda, moderatörlerin oybirliği ile almış olduğu karar ile, Azadeh nick'li üyenin forum üyeliği, süresiz olarak dondurulmuştur.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma