Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Alıntı:
Selam dostlar, Hizbullah kelimesi Kurani bir kavramdır ve bunun karşıtı Hizbuşşeytan'dır |
|
|
amenna
Alıntı:
Lübnandaki ya da bir başka yerdeki silahlı eylemcilerin bu kavramın kapsamını daraltıp kendi eylem ve söylemlerini kabul edenleri hizbullah saymalarını şahsen onaylamıyorum.
|
|
|
iblissavar kardeşim hizbullah için yürüttüğünüz mantığı hanif dostlarımız için de yürütmelisiniz o zaman.Hanif dostalarımız kurani bu kavramı kendileri için kullanırken acaba kurani kavramın anlamını mı daraltıyorlar?Hiç kuşkunuz olmasın ki hayır,daralmıyorlar.Hanif olmanın asgari şartları kuranda bellidir.Bunu yerine getirenler haniftir.haniflerin bir araya gelmesiyle hanifdostlar oluşur.Bunun gibi hizbullah kavramı da kurani bir kavramdır ve hizbullahi olmanın asgari şartları bellidir.Bunu yerine getirenler hizbullahtır.
Bizlerin hanif olması başkalarının hanif olmadığı anlamına gelmediği gibi bu kavramı kullandığımızda başkalarını kısıtlamış olmadığımız gibi bu kavramın anlamını da daraltmış olmuyoruz.
sadece kendi eylem ve söylemlerini kabul edenleri hizbullah saydıklarını,ötekilerini saymadığını da nereden çıkarıyorsunuz?Çok samimi söylüyorum bu hareket konusunda çok seviyesizce ön yargılar var.Sakın bana Hizbullah'ın ikinci adamı Naem Kasım'ın yazdığı ve yakın bir zamanda piyasaya çıkan ''anlatılmamış bir hareketin öyküsü:Hizbullah'' kitabını okuduktan sonra bu yargıya vardığınızı söylemeyiniz.Size de soruyorum iblissavar kardeşim:bu yargıya nerden vardınız?Bu yargınızı destekleyecek bir veriye sahip misiniz?Sizden özür beklemiyorum yanlışınız için,çünkü yazılarınızı sürekli okuyor,size değer veriyor ,art niyetli olmadığınızı biliyorum.Ama lütfen kesin verilerle konuşalım.Allah yolunda mücadele eden insanlar üzerinde yersiz ve temelsiz bir şekilde şaibe oluşturuyorsunuz.Hiçkimse buna alet olmamalıdır.Hanif dostlar 'a nasıl saldırıldığını görmüyor musunuz?Çoğu desteksizdir.Bu düşüncedekiler tanınmadan,periferde konuşulan dedikodu niteliğindeki asılsız söylemlerden yola çıkılarak hanifdostların topa tutulduğunu görmüyor muyuz?Hanif dostar için hanif soytarılar tabirini kullanan seviyesizlerin dayanağı neydi?Siteyi mi baştan sona okumuşlardı?
Hizbullah örgütü hakkında söyleyecekleriniz verilere dayanmalıdır.Örneğin örgütün resmi açıklamalarına,örgüt üst düzey liderleriyle yapılmış röportajlara,miting konuşmalarına,kitaplarına...Luna benzeri seviyesizlerin beş para etmez abuk subuk söylentilerine değil.
Alıntı:
Oysa benim anladığım kadarıyla yalnızca Kuran diyen bir hareket hizbullahi,bunun dışındakiler hizbuşşeytanidir. |
|
|
2 ayet kimin hizbullah olduğunu açıklıyor. Tağut yolunda değil Allah yolunda mücadele eden;akrabaları,aşiretleri,aileleri de olsa kafir topluluğa sevgi beslemeyenler hizbullahtır.
Alıntı:
Bu esastan hareketle lübnan hizbullahı şiilik temelinde silahlı eylem yapan bir grup olduğundan ve özellikle gücünü hakka değil,silaha bağladığından bu kavramı onların kullanmasından ve sahiplenmesinden ciddi olarak rahatsızlık duyuyorum vesselam |
|
|
yanılıyorsunuz.Gücünü halktan alıyorlar ve silahlı bir güçtürler.Silahlarını bıraktıkları anda İsrail Lübnan'a girer.Girdiğinde de onlar kovmuşlardı.Hizbullah gücünü halktan almaktadırlar.Zafer gösterilerinde Lübnan'ın yarısı sokaklara döküldü.Hristyanların büyük çoğunluğu Hizbullah'ı şeref timsali görmektedir.Hizbullah'a karşı olanlar Amerikancı tayfadır.
Bu kavramı sahiplenmiyorlar.Hepsi benim size yok demiş değiller.Diliyorsanız siz de bu ismi kullanabilirsiniz.Kimse sizi engellemiş değil.Hanif sözcüğünü nasıl kullanıyosanız,müslüman sözünü nasıl kullanıyosanız bu kavramı da kullanabilirsiniz ve Hizbullah size en ufak bir şey söylemeyecektir.
Biraz daha ileri giderseniz onların kendilerine müslüman demelerinden bile rahatsızlık duyacaksınız korkarım ki...Ne yani isimleri mesela ''müslüman direniş hareketi ''olsaydı ne diyecektiniz?
Onların hangi temelde hareket ettiklerine gelince bahsettiğim kitabı okuyunuz.Ya da ben scan edip buraya alıntılayayım.
Alıntı:
Münakaşaların çoğunun tıpkı bunun gibi kavramların sahiplenilmeye kalkışılmasından kaynaklandığına inandığımı bir kere daha belirtmek istiyorum.
|
|
|
Kimse hiç bir kavramı tekelinde görmemelidir tamam
ama hizbullahın bu kavramı kendi tekelinde gördüğü de kocaman bir yalan
bu ismi nasıl seçtiklerini de adı geçen kitaptan öğrenebilirsiniz.
saygılarımla
|