Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
s.a
Haziran boyunca Bütünleme sınavlarım olacak.Zihnim derslerle meşgul olmalı.Şimdi cevap yazarsam cevap hakkınız doğar ve başlığı takip etmek zorunda kalırım;dolayısıyla buraya da yoğunlaşmam gerekebilir.Şu an cevap yazamayacağım için hakkınızı helal edin iblissavar ve iman kardeşlerim/abilerim.Sınavlarım bitince inşaallah yazdıklarınıza vereceğim cevaplar gelecek.(Bu arada iblissavar kardeşin hakka dayanmak deyimini halka dayanmak olarak algılamışım(algıda seçicilik) bunun için özür dilerim.Bunun da düzeltmesini yapacağım inşllh)
Luna kardeşim hem tahrik ediyosunuz hem de saptırıyosunuz.Yazıları dönüp tekrar okuyun lütfen ,bakalım sizden ne konuda özür beklemişim.
yanlış bir fikri fanatize ettikten sonra bilinçsiz bir biçimde ÖZÜR beklediğimi iddia eden siz özür dilemekle ne tür bir tutarsızlık içinde olduğunuzun bilmem farkında mısınız?
Dönüp tekrar okursanız sizden özür beklediğim konunun ne olduğunu ve özür beklemekle ne kadar haklı olduğumu görebilirsiniz.Haksız olduğumu düşünüyorsanız bana bir tek ve bir tek delil getirin sizden ben özür dileyeyim.Hatayı anlamak,kabullenmek ve (nefsin diretmesine rağmen) düzeltmek saplandığımız kör karanlıklarımızdan bizi sıyıracaktır.
Hem özür dileyip hem beklediğim özrü fanatize edilmiş bir fikreymiş gibi göstermeye çalışmak etik değildir.Bunu yapmakla hem özrü neye beklediğimi örtbas ediyosunuz hem de dilediğiniz özrü anlamsızlaştırarak tutarsızlığa düşüyorsunuz.
Bu arada,Bir birimize isim takmamalıyız.Ola ki birimiz ötekinden daha hayırlıdır.Kuranın bu uyarısını bir an için es geçmişim.Ayeti anımsadım ve şimdi hatamı düzeltiyorum.Size atıptutturamamaLuna yakıştırması yaptığım için özür dilerim.İnşllh bu hatayı bir kez daha yapmayacağım.
Size de -yakıştırmalar/alaylar yoluyla- kuranın tavsiyelerini çiğnememenizi tavsiye ederim.
Dönüşümde tüm iddiaları cevaplayacağım inşaallah.Hadiseye yaklaşımımı net olarak ortaya koyacağım.Hiç bir kör taassubum olmayacak Allah'ın izniyle.
__________________ Ve elçi dedi ki: 'Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terkedilmiş (bir kitap) olarak bıraktı'' (furkan-30)
|