Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
30/60 O halde, sabret! Kuşkun olmasın ki, Allah'ın vaadi haktır. İmanı kemale ermemişler seni hafifliğe sevk etmesinler/seni küçümseyemeyeceklerdir.
senin haline acıyorum şuanda sen son çırpınışlarını yapan biri gibisin nereye nasıl saldırsam dıye yapıyon ama bu kardeşlerım senın oyununa maalesef gelmıyo.Başka kapıya git.
4/36 Allah'a kulluk edin. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetim ve öksüzlere, çaresizlere, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa, size bağımlı olanlara iyi ve güzel davranın. Allah, kasılıp böbürlenen şımarıkları sevmez.
29/64 Şu iğreti dünya hayatı, bir eğlence ve oyundan başka şey değil. Ahiret yurduna gelince, asıl hayat işte odur. Ah, bilebilselerdi!
36/78 Kendi yaradılışını unutmuş da bize örnek veriyor. Bir de şöyle diyor:"Şu çürümüş kemiklere kim hayat verecek?"
36/79 De ki:"Onlara hayat verecek olan, onları ilk kez yaratandır.O, bütün yaratılmışları/her türlü yaratmayı çok iyi bilmektedir."
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
EYYY YÜCELER YÜCESİ HERŞEYE KADİR OLAN ALLAH'IM CEHENNEMİN NE KADAR GEREKLİ OLDUGUNU ŞİMDİ ANLIYORUM
55/13 Bu böyle iken, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlıyorsunuz?
PARAMEX KARDEŞ GEL TÖVBE ET ALLAH YİNEDE KABUL EDİYO.KENDİSİNE İSYANDA ETSEN ŞİRKTE KOŞSAN HANGI GUNAHI İŞLERSEN İŞLE TÖVBELERI KABULEDIYOR.
HZ.ALİ'YE VATANDAŞIN BİRİ GELİP SORMUŞ ALLAH İÇİN BU KADAR İBADET BU KADAR AHLAKLI YAŞIYORSUN. KARŞILIGINDA MUKAFAT YOKSA NOLCAK DEMİŞ.HZ.ALİ DEMİŞ Kİ BEN İNANDIĞIM İÇİN YAPIYORUM VE BUNLARI YAPMAK BANA MUTLULUK VE HUZUR VERIYOR KARŞILIGINDA BİŞE OLMASA DAHİ ADAM GİBİ YAŞIYORUM.PEKİ YA VARSA DEMİŞ İŞTE YA VARSAAA
SENDE INANMIYORSAN YA VARSA DEMELİSİN ÇÜNKÜ EBEDİYET VAR.
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sayın paramex;
Araf suresinin 172-173. ayetlerini rahmetli Muhammed Esed'in mealinden yazarak devamında buraya birşeyler karalamak istiyorum.
172- Ve senin Rabbin, her ne zaman Ademoğullarının sulblerinden onların soylarını çıkaracak olsa, onları kendileri hakkında tanıklık etmeye çağırır: "Ben sizin Rabbiniz değilmiyim?" Onlar cevaben: "Elbette" derler, "Buna tanıklık ederiz"
(Bunu böylece hatırlatıyoruz ki) kıyamet gününde, "doğrusu bizim bundan haberimiz yoktu" demeyesiniz,
173- yahut: "Aslında, önce (biz değil), atalarımızdı Allahtan başkasına tanrısal nitelikler yakıştıranlar; biz sadece onların izinden yürüyen bir kuşağız; öyleyse, batılı ihdas edenlerin işlediklerinden dolayı bizi mi helak edeceksin" demeyesiniz.
Kurana göre, Mute'al Kudret'in varlığını sezme, algılama yatkınlığı insanda yaratılıştan (fıtrat) var olan bir hususiyettir; sonradan kendini beğenmişlik, nefsine düşkünlük gibi arızi duygular eliyle ya da yoldan çıkarıca çevresel etkilerle üzeri örtülebilir, bulandırılabilir olsa da, böyle içsel, sezgisel bir idrak imkanının varlığıdır ki, akıl sahibi her insanı Allahın önünde "kendi hakkında tanıklık yapma"ya yöneltmektedir. Kuranda sık sık görüldüğü üzere, Allahın konuşması, söylemesi ya da sorması insanın da cevap vermesi, gerçekte Allahın yaratıcı eylemini ve insanın da buna varoluşsal cevabını, tepkisini dile getirmek için kullanılan temsili ifadeler durumundadır.... diye tefsir etmiş ayeti rahmetli Esed.
Şimdi, biz yaratılış esnasında zaten Allahı tanıyacağımaza söz vererek dünyaya geliyoruz ama dünyadaki şartlar ya da aklımızı kullanmadığımızdan ötürü sizin gibi duruma düşen insanlarımız da olabiliyor, sünnetullah gereği, imtihan gereği. Buraya kadar tamam sanırım.
Kendimle ilgili bir şeyi de yazarsam sanırım daha iyi açıklamış olacağım. Bir zamanlar çok düşünmüştüm, öldükten sonraki hayata yani ebedi hayata inanıyorum, cehenneme gidersem, sürekli azaptan kurtulmak için orada çabalayacağım hem de azap içinde, sanki burda bir sorun yok. Ama cennete gidersem, Kuranda tasvir edildiği gibi her şey elimizin altında, her türlü mutluluk, her türlü imkan, nimet.... Bu konuyu bir müftüye sormuştum ki kendi ilimde bana göre çok ileri am kendine göre bile çok geri konumdaydı. Bana bu Araf suresininin bu ayetlerini açıkladıktan sonra, ebedi hayattaki algılayışın yeryüzündeki algılayışa göre çok farklı olduğunu, ebedi hayatı dünya düzenine göre düşünürsek yanlışa düşeceğimizi, Allahı doğru anlayamayacağımızı söylemişti ve haklıydı da bence. Bu yüzden o muhteşem kelam dolu kitabı her zaman zihin açıklığı ile, temiz bir kalp ile okumak gerektiğini ve onu idrak etmek için mükemmel donanımlı insanın her türlü imkanını kullanması gerektiğini söylemişti.
Eren beyin ferrari benzetmesine bayıldım, size ne kadar uyuyor değil mi, ilk kontağı çevirişte stop etmişsiniz ve yazık olmuş. Ama nefes aldığınız her zaman diliminde Allah tarafından size bir fırsat daha verilmiş olduğunu lütfen unutmayınız, O kullarına asla zulmetmez....
Hepiniz Allaha emanet olunuz....
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SELAM HANİF DOSTLAR. PARAMEX SEN TURAN DURSUN SİTESİNİN AZILILARINDANSIN HERHALDE ÇÜNKÜ SORDUĞUN SORULAR ORADAN KOPYALANMIŞ BUNCA İNSAN NEDESE SANA İŞLEMEZ SENİN GAYEN BURADAKİ İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAK FAKAT BUNU BAŞARAMAZSIN.BURADAKİ İNSANLAR YILLARCA KAFASI KARIŞIP DOĞRUYOLU BULMUŞ İNSANLAR DİNİN KAYNAĞINA İNANIYORLAR. SENİ VE BİZLERİ YOKTAN YARATAN ALLAH I SEN İMTİHAN EDEMEZSİN SEN YARATILANSIN SEN İMTİHAN OLURSUN .OYUNUN ŞARTLARINI YARATAN KOYAR SEN OYNARSIN ,KİBİRLENEMEZSİN SEN HİÇ MAHKEMEYE ÇIKTINMI BİR BEŞER OLAN HAKİM İN KARŞISINDA EĞİLMEK ZORUNDA KALDINMI.BEN KALDIM O ZAMAN BEN NİYE BENİ YOKTAN VAREDEN ALLAH IN KARŞISINDA EĞİLMEYEM O AFFEDİCİDİR O BİLENDİR.BEN SUÇSUZ YERE O BEŞERİ HÜKÜMLERLE YILLARCA YARGILANDIM.ALLAH BİZİM İÇİMİZİ BİLİR SUÇSUZ YERE YARGILAMAZ TÖVBE EDERSEK SUÇLARIMIZI ÖRTER. DEMİŞSİNKİ BAŞKASINA YAPTIĞİMİZ SUÇLARI AFFEDİYOR ŞİRK İ AFFETMİYOR.MÜLK ALLAH INDIR SEN NE YAPSAN O MÜLKE ZARAR VEREMEZSİN SADECE ŞEKLİ DEĞİŞİR O OL DEDİMİ YİNE OLUR O NUN İÇİN BU ÇOK BASİTTİR. SAYGILARIMLA.
Öyle ise madem ,yapılan haksızlıkların bedelidir cehennem diyerek insanların duygularını sömürmeyin. Çünkü milyonlarca insan böyle olduğunu zannediyor.Ancak bu tür masallarla taraf toplamanız mümkün.
Yaratılış gayesini iyi idrak etmek gerek..
Neymiş, dünyada sadece iyilik yapmak yetmiyormuş, Allah'a iman, Peygamberlerine iman, meleklerine iman, kitaplarına iman ve ahirete iman olmazsa olmazmış.
Bu ne demektir biliyormusun?En büyük cimbom başka büyük yok şakşakçılığı.İnsanların iyilik veya kötülüklerine göre değilde şak şakçılığına göre cennet veren bir dinde, ilahi adalet olamaz
Önce sorularıma cevap ver. Atalarında masal deyip geçmişlerdi.
Allah senin kendisine şakşakçılık yapmanı değil, Kur'an'da insanın nasıl yaşaması gerektiğini, insanın neleri yapmasını, neleri yapmamasını anlattığı şekilde sadece O'na kul olmanı istiyor.
Sen nefsinin kulu olmuşsun, fakat nefisini kimin yarattığının farkında değilsin...
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Neymiş, dünyada sadece iyilik yapmak yetmiyormuş, Allah'a iman, Peygamberlerine iman, meleklerine iman, kitaplarına iman ve ahirete iman olmazsa olmazmış.
Demedinmi ? Lütfen sözünün arkasında dur.Mesela senin kafir bir komşun var.Varsayki onun malını çaldın,ailesine tacavüz ettin ve sonunda adamı öldürdün.
Bu kişi zaten zaten cehennemlik değilmi? Peki bu kişi nerde hakkını arayacak? Bu duruma göre kafirlere istediğiniz kötülüğü yapmaktan alıkoyan nedir? Ahlak kuralları sadece kendi taraftarlarına işleyen bir din nasıl adil olur?
Bu kafir komşunun şimdi biz cehennemlik olup olmadığını bilemeyiz. Bu konuda hiçbir hüküm veremeyiz. Hükmü Allah ayrım gününde verecek.
-----------------------
Haksız yere bir insan öldürmek ( ki öldürülen kişi isterse kafir olsun ) büyük günahlardan/suçlardan biridir ( ayrıyetten bir müminin, bir mümini öldürmesi bu da apayrı büyük bir günahtır ) .
Hırsızlık yapmak yine büyük suçlardan biridir.
Zina yine büyük suçlardan birdir.
Zaten bunları müslüman/Allah'a ve emirlerine teslim olan yapmaz. Ancak münafık ( yani piyasada müslümanım diye geçinen/görünen ) ve kalbinde eğrilik bulunan, nefsine ve şeytana yenik düşen yapar.
Fakat yine de bağışlanma payı var bu suçların, Allah bağışlayabilirim diyor...
-------------------
Kötülük yapmaktan alıkoyan Kur'an'dır. Allah iyiliği emreder, kötülüğü yasaklar. Allah emirlerine/Kur'an'a bağlı kalınmasını defalarca istemektedir bizden.
-------------------
Sen Allah'ı inkar edecen, sonra da " ben bunu haketmedim, ben gül gibi yaşıyordum, kimseye kötülük yapmıyordum " diyecen...
Sen kafana taş yağmasını bekliyorsun ya, bak Allah ne diyor sana;
Nahl (33)
(O kafirler) kendilerine ancak meleklerin veya senin Rabbinin helâk emrinin gelmesini bekliyorlar. Onlardan öncekiler de böyle yapmıştı. Allah onlara zulmetmedi, fakat onlarkendilerine zulmediyorlardı.
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma