Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Dostum sen inananları ne sanıyorsun? İnananların gidip başkasının malını çalacağını, ailesine tecavüz edeceğini, sonra da adamı öldüreceğini mi sanıyorsun? Bu ne saçmalık ya? Ondan sonra da kafirlere niye istediğinizi yapmıyorsunuz? Ben böyle rezalet bir soru görmedim. Adamım, sen kimi kandırıyorsun. Yok efenim ben Kuranı okudum da, ondan sonra kendi irademle inançsız oldum palavralarını geçeceksin. Üstteki soruyu sorana kadar seni bir şey sanmıştım. Kuranı okuyan bir insan yok yere bir müslümanın hiç kimsenin canına kıyamayacağını, tecavüz etmeyeceğini, hırsızlık yapmayacağını çok iyi bilir. İşte bizi alıkoyan şey bu. Kısaca Allahın emirleri ve yazakları dostum. Böyle bir şey yapan müslüman da olsa, kafir ondan hakkını alacak merak etme.
İşte şimdi faka bastın. Hani sen Kuranı okumuştun. Tabi Turan Dursun gibi babaların okudum dediyse, bu böyle dediyse sizin gibi beyinsizler hemen inanırlar. Bittin sen olum bittin. Tek kelimeyle bitirdin kendini. Gerçekten seni bir şey sanmıştım. Yazık ki yanılmışım. Ben olsam bundan sonra cevap yazmam. Yani birazcık utanma varsa insanda. Gerçekten ben olsam yazmam, emin ol yazmam. Rezil oldun rezil. Bundan daha kötüsü olabilir mi be....
Bu arada çok komik olmaya başladın. Önceleri kızılordum sana ama şimdi gülüyorum. Hem de acayip gülüyorum.
Ne diyeyim. Esir kafaların sonu böyle hazin oluyor işte.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhabalar;
Sağolsun birkaç gündür paramex denen arkadaş bilgilerimizi tazelememiz için güzel Allahımın hikmeti olarak bizler için iyi oldu diyorum. Onu okurken Turan Dursun geliyor aklıma. Hep aynı sorular, hep aynı çelişkiler, hep aynı hezeyan. Ben Turan Dursun'un kitaplarıyla 25 yaşındayken tanışmıştım, sonuna kadar okumak istemiştim. İmanla büyüyen birinin, bu konuda müftülük kadrosuna kadar gelmiş birinin nasıl inkarcı olarak bu hayattan göçüp gittiğini anlamak gayesiyle. Onun kitaplarında bulduğum öncelikle maalesef bir sürü saçma sapan şeyin islamın muazzez peygamberinin sözü diye yutturulduğu hadisler olduğunu anladım. Ama yine de bunlar bir insanın imanın kaybolması için geçerli neden olamazdı. Sonra paramex gibi ayetlerle oynadığını gördüm; çünkü kendince bir yol çizmişti, Kuran bu yola uymuyordu, e o zaman da o yola Kuranı uydurmak gerekiyordu. Ama bu mümkün değildi tabi ki. Kendi canını bile muhafaza etmeye gücü yetmeyen insanların, kendi yaratıcılarına bu isyanın başka bir izah tarzı olmalıydı.
Okuldayken arkadaşlarla bir tartışma konumuz vardı. Allah bütün ilmini biz insanlara vermiş olsaydı, sonuç ne olurdu tartışmamız. Ve vardığımız ortak sonuç şuydu, herkesin ilahlığını ilan etmesiydi.
Eğer ilahsanız, ölümü savın üzerinizden, inanmadığınız bir Allah var ama siz yine onun muhteşem tasarımının bir parçası olarak doğacak, yaşayacak ve öleceksiniz. Ölmemeye gücünüz yetmeyecek. Ya da hikmetine inanmadığınız yaratıcının basit bir sinekteki mucizelerine bile gözünüz kapalı olacak doğal olarak.
ve bu kadar zırvanın içinde paramex gibiler kendilerine inanmamızı bekliyorlarsa, kendi ölümlerine engel olsunlar, yeniden diriltilmelerine engel olsunlar, ve hesap gününde hesap görücüye vermesinler hesaplarını.
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Bakıyorum da bizimkisi köşeye sıkışınca cevap yazmamaya başladı. Ne oldu, niye cevap yazmıyorsun parapul? Yoksa söylediğim şeylerde bir yanlışlık mı var? Faka bastığını sen de anladın değil mi?
Sana tavsiyem git Kuranı aç oku, ondan sonra gel burada tartış. Öyle başkalarının biz okuduk böyle demeleriyle olmuyor işte. Sonra böyle kendi kenidni rezil edip ortada kalırsın. Hatta Kurandan önce kainatı okumaya çalış. Önce bir düşün, sorgula ondan sonra oku. Bir şeyleri savunuyorsan da doğru dürüst bilgiyle savun. Öyle bol keseden atmakla olmuyor bu işler dostum. Birazcık okusaydın eğer Kuranı, bir müslümanın saydığın şeyleri yapmayacağını bilirdin, Allah emrediyor diye. O dediğin şeyleri senin adamların yaptı. Evet hem de geçen yüsyılda. Rusyada, çinde, Romanyada daha bir çok yerde. Sen bunların hesabını ver bakalım önce. O insanlırın hangi suçtan dolayı katledildiğini akıl mantık çerçevesinde açıkla bana. Ben de senin safına katılayım ondan sonra. O insanlar dediysem yanlış anlama milyonlarca masum insandan behsadiyorum. Hiç bir suçları yok iken kendilerin tanrılaştıran insanlar tarafından hunharca katledildiler. Evet cevap ver. Cevap vermek zorundasın. Çünkü bu insanları katledenler de senin gibi düşünüyorlardı. Onun 1400 sene öncesini bırak bu günün hesabını ver önce.
Aslında artık gülmüyorum sana acıyorum. Beynini başmkalırının ellerine esir verdiğin için. Ama biliyorumki sen kendin kabul etmezsen ben ne kadar acısam da boş.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Evet paramex;
Niye bize artık cevap yazmıyorsun, üstelik sen yaratılırken Allahın senden O'nu tanıyacağına dair söz aldığı ayeti açık açık yazdığım halde. Kalkmış birde vaaz diyorsun yazılanlara.
Sen şunu demek istiyorsun, Edison müslüman değildi ama ampulu buldu iyi bir icat yaptı niye cennete gidemiyor. Basit haliyle bundan bahsediyorsun sanırım.
Allah bu kadar ilim verdiği kimseyi kendinden mahrum bırakmaz, bir şekilde yüzünü kendine çevirir. Bunun o kadar çok ispati varki, buraya sığmaz bile bunlar. Ya da sanırım senin takıntın şu, müslüman olmayan bi sürü iyi insan var, o zaman onlara niye cennet vaadedilmiyor.
Sorun buysa müslüman olan olmayan meselesi, hüküm yine Allahındır. Ama Allahın vaadidir, O asla kimseye zulmetmez. Ya da senin mantığınla şöyle diyelim. Allah bebek katillerine bile rızık veriyor, burda bir sorun mu var sence?:) Ne dersin?
Allahı tam anlamamak ve kelamını tam idrak edememekten senin hezeyanların. Allah hidayet versin diyorum sana kardeşim.
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Paramex'in foruma girişi yönetim tarafından engellendi.
Hanifdostlar'ın varlık amacı Kur'andaki Dinin müzakeresidir. Uydurulan Dinin afişe edilmesi ve Hanif Dinin yani Kur'andaki İslam'ın öne çıkarılması. Rotamız budur.
Bizler arınmak isteyen insanlara harcamalıyız vaktimizi ve enerjimizi.
Paramex (muhtelemen eski üyelerimizden hanif) gayretimizle yola gelecek birisi değil, malesef.
Ateist ve Deist güruhla tartışılan başka platformlar mevcuttur. Onlarla oralarda mücadele edilebilir.
Muhabbetle, Alperen
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma