Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 22 ocak 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 110
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
yahu sünnetini inkar ederek nasıl peygambere uyduğunu sanırsın? Birde Kur'an'a uyduğunu söylüyorsun ama bu ayetlerin hükmü kalktımı (!) neden görmüyorsunuz? Yoksa peygamberimizi tekrar gelecekte o zaman mı yürürlüğe girecek şu ayetler;
“O (Allah) ki, ümmîler içinde kendilerinden bir Resûl ba’s buyurdu. (O
Resûl), onlara Allah’ın âyetlerini okuyor, onları temizliyor ve onlara
kitabı ve hikmeti öğretiyor...” (Cum’a, 62/2)
“Biz gönderdiğimiz her
peygamberi, başka değil, ancak -Allah’ın izniyle- kendisine itaat
edilmesi için gönderdik.” (Nisâ, 4/64)
“Ey iman edenler! Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin ve O’ndan yüz çevirmeyin.” (Enfal, 8/20)
“Ey iman edenler; Allah’a itaat edin, Resûl’e itaat edin ve sizden
olan ülü’lemre de (içinizden çıkan, inanç, duygu ve düşüncelerinizi
paylaşan, acıda, sevinçte, kederde sizinle beraber olan büyüklerinize
de) itaat edin” (Nisâ, 4/59).
“Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin ve nizâa düşmeyin. Aksi halde
gevşer, za’fa dûçâr olursunuz; kuvvetiniz, nusretiniz, devletiniz
gider; sabredin ha! ” (Enfal, 8/46)
“De ki: ‘Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin” (Al-i İmrân,3/31).
َ “Allah’ı ve ahiret gününü uman ve Allah’ı çok zikredip, Allah’la
irtibatını kavî tutan ehl-i imân için, doğrusu Resûlullah misal
alınacak insandır; O’nda, misâl edinme adına çok güzel şeyler vardır. ”
(Ahzâb, 33/21)
“Hayır, asla! Rabbine andolsun ki, aralarında nizâa bâdî her
meselede seni hakem olarak kabûl etmedikten sonra, onlar iman etmiş
olamazlar” (Nisâ, 4/65).
“Resûl size ne getirdiyse, onu alın ve sizi neden nehyettiyse, ondan
kaçının” (Haşr, 59/7)
peki Peygamberimiz terki dünya eylemişken bu ayetle nasıl amel edeceğiz? Galiba peygamberi bekleyeceğiz, gelecek ve bizde anlaşmazlığa düştüğümüz konuları o zaman ona götüreceğiz (!) öylemi?
yada bu ayetin hükmüde mi O gelince geçerli olacak;
“Hayır, asla! Rabbine andolsun ki, aralarında nizâa bâdî her
meselede seni hakem olarak kabûl etmedikten sonra, onlar iman etmiş
olamazlar” (Nisâ, 4/65).
bu işte bir iş var galiba bir yerlerde yanlışmı yapıyorsunuz ne? O'na götürün derken sünnetini düşünmüyorsunuz evet evet orda yanlış yapıyorsunuz, yoksa çıkmazdasınız vesselam !
ve nasıl olacak anlaşamdığımız o kadar konu varki şimdi hakem olarak nasıl gideceğiz Peygambere? Kabrine gitsek acaba kalkıp bize cevap verirmi? Yoksa sünnetine ittiba ederek mi hallederiz o meselelerimizi? Bir düşün istersen...
Katılma Tarihi: 07 nisan 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 66
Sünneti inkar eden falan yok. sadece neyin sünnet olup olmadığı tam olarak bilinmediği için, bir kenara bırakıp sadece Kur'an'a uyalım diyoruz biz. selametle
__________________ 43/44 Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
işte bir kenara bırakmak işten kaçmaktır, sonra vebal olmazmı bu tembelliğimiz bizim için.. Müslüman'a düşen tıkandığında kenara mı bırakmaktır? yoksa Hakikati bulmayamı çalışmaktır?
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Selimbay kardesim, neyi nicin savundugunuzu, ister inanin ister inanmayin cok iyi anliyorum.. Bu zihniyeti bende savundum.. Bu hataya diyorum bende dustum... Ancak, onyargisizca yaklasip, oyle iki kelimesini degil, yazilanlarin hepsini, karsinin da dogru olabilecegi ihtimalini vererek yaklasirsan, bir sonuca ulasabilirsin.
Yoksa, boyle tartismayi bitirecek basliklari atmakla bu isler bitmez.. Dogrudur biz tartismayi bitirdik.. Kuran disi kaynaklari delil degil, sadece arastirma tarih ( tarih'in yanilma imkani vardir ), olarak saydik..
Hadisleri de okuduk.. yarari olmadi mi ?? Oldu, bu sayede dine yonelik karalamalara sahit olduk.. Nekadar yozlastirmalar sokulmaya calisildigini gorduk.. Kuran'in bir defa daha nekadar celiskisiz oldugunu kavradik..
Simdi bize dusen sabretmektir.. Senin ve senin gibilerinde, sadece 10 dk olsun, acaba bu insanlar burada zamanlarini bosa mi heba ediyorlar.. Bos kurek mi salliyorlar.. Hic mi dogruluk paylari yok.. ??
Hz. Yunus'a iki kisi inanmisti.. Simdi o iki kisi, kendileri haricindekiler inanmiyor diye supheye mi dusmeleri gerek.. ???
Okyanustaki kurbağalar yüzünden incilerden vazgeçmek akıl karımı sizce? Bu söylediklerini bir ateist bile söyleyebilir pekala.. söyledide, biliyorsun ki Turan Dursun denen zat bir zamanlar müftüyken inkar etti ve kızıl bir ateist çıkıvermedimi? Kur'an'ın aleyhine ciltlerce kitap yazıp Kitabı yalanlamadı mı? Pekala yalanladı, yalanladı ama doğrumu yaptı? Kat'a doğru değildi hep yalan ve inkar, ama hiç bir Müslüman'da diyemezki bu adam müftüyken ateist oldu bir bildiği var ki oldu.. Diyemez, dememeli, çünkü batıl için doğru yoktur her dönen iyiye dönmez.. Allah cümlemizi iyiye dönmüş kullarından eylesin..
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
gercekci-dost Yazdı:
Sünneti inkar eden falan yok. sadece neyin sünnet olup olmadığı tam olarak bilinmediği için, bir kenara bırakıp sadece Kur'an'a uyalım diyoruz biz. selametle
Sünnet bizim başımızın tacıdır!!!
Allah Resulü postacı değildir. Öyle düşünülse idi, Allah ve Din inancı oturmazdı.
Biz sünnete kesin şekilde uyanlardanız :
De ki “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da (algılanamayanı da) bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”
6-Enam suresi 50
İşte Sünnet!
Ben Resule vahyedilenden başkasına uymam. Resulün yolundan giderim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma