Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın Asım,
Genel bir önerme olarak, dediklerinize katılıyorum. Ben de hiç bir şeyin fanatik taraftarı değilim. Bir konuyu iyi bilirim. Hararetle savunurum. Bu başka mesele, çevremde de dini, siyasi anlayışları benden farklı insanlar var. Onlarla tartışırız, birbirimizi ikna etmeye çalışırız. Ama birbirimizle iyi geçiniriz. Fikir ayrılıklarını ön plana almayız ve vurgulamamaya çalışırız.Bunun insanlar arasında birbirine karşı bir negatif yargı oluşturmamamasına çalışırız.
Sonuçta bazı insan ikna olur. bazısı ikna olmaz. bazısı tartışma adabını bilir. bazısı bilmez. Faydalanan olur. Faydalanmayan olur. Küsen bile olur.
Ama burası bir forum ortamı. Bir garip Yaşar Nuri diye bir başlık açılmış. İnsanlar fikirlerini beğenelim beğenmiyelim, tartışsınlar. Somut delillerle Hocanın şu fikrini beğenmiyorum, yanlış buluyorum, şu tavrı hoşuma gitmiyor, vb. bir şeyle tartışsınlar. Tartışılan şey akli olsun. Hissi olmasın. Olumlu hisler varsa, takdir, teşekkür vb. motive edici bunlar olsun. Negatif hisler varsa bunlar sebebi ortaya konarak , insanları rencide etmeyecek şekilde olsun. Zaten forumlar bunun için. Bu forumda hiç hoşlaşmadığımız fikirler de oluyor, tavırlarda. Ama bizi çok aydınlatan, aradığım bilgi buydu, yazandan Allah razı olsun dediğim yazılarda oluyor. Farklı fikirlerdeki yazılardan çok şey öğrenebiliyor insan. Benden farklı düşünen benim düşmanım falan değildir.
Foruma bakışım böyle. Forumlarda bu kadar detaylı yazmamın sebebi, gerçekten forumu benim gibi detaylı okuyan insanlar varsa onlara bazı bilgiler verebilmek. Çoğunlukla entellektüel yanı ağır basan uzun yazılar yazıyorum. Yoksa Forumda kimseyle tarafgir bir kalem kavgasına girmek gibi bir amacım yok. Maksat, okuyana bir şeyler vermek.
Bunun için beni fanatik bir kişi olarak algılamayın, bildiklerini paylaşmak isteyen, başkalarının fikirlerinden de faydalanmak isteyen bir kişi olarak algılayın. Benimle aynı fikirde veya tersi yazı yazın lütfen.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|