Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Gök gürültüsü O'nu hamd ile, melekler de O'na olan korkularından tesbih ederler.. O, yıldırımları gönderip bununla dilediğine çarpar; onlar ise Allah hakkında çekişip-tartışırlar. O, gücü (ve cezası) pek çetin olandır. (RA'D SURESİ / 13)
RAD 13 E GÖRE GÖK GÜRÜLTÜSÜ HAMD İLE ALLAHI TESBİH EDİYOR(YANİ YÜCELTİYOR),MELEKLERDE ALLAHTAN KORKTUKLARINDAN TESBİH EDİYORLAR(YANİ YÜCELTİYORLAR.
Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O'nu tesbih eder; O'nu övgü ile tesbih etmeyen hiç bir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İSRA SURESİ / 44)
İSRA 44 E GÖRE YİNE YEDİ GÖK VE BUNLARIN İÇİNDEKİLER(YANİ İNSANDA DAHİL) ALLAHI ÖVGÜ İLE TESBİH EDİYORLAR(YÜCELTİYORLAR)
(Zekeriya) "Rabbim, bana bir alamet (ayet) ver." dedi. "Sana alamet, işaretleşme dışında, insanlarla üç gün konuşmamandır. Rabbini çokça zikret ve akşam sabah O'nu tesbih et." dedi. (AL-İ İMRAN SURESİ / 41)
ŞİMDİ BU AYETTE ZEKARİYA PEYGAMBERE RABBİNİ ÇOKCA ZİKRET(BU ZİKRULLAHTIR) VE AKŞAM SABAH ONU TESBİH ET(YANİ YÜCELT) HEM ZİKİR HEMDE TESBİH ETMESİ BUYRULUYOR.
(Bu nur,) Allah'ın, onların yüceltilmesine ve isminin zikredilmesine izin verdiği evlerdedir; onların içinde sabah akşam O'nu tesbih ederler. (NUR SURESİ / 36)
NUR 36 DA İNSANLARIN ALLAHI ZİKRETMESİ(ZİKRULLAH) VE SABAH AKŞAM TESBİH ETMELERİ(YANİ YÜCELTMELERİ)
DEMEKKİ ANMAK,ZİKRETMEK=ZİKRULLAH
TESBİH ETMEK=YÜCELTMEKTİR.
Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru." (AL-İ İMRAN SURESİ / 191)
ALİ İMRAN 191 DE ZİKRULLAHTAN BAHSEDİLİYOR.
Rabbinizden bir fazl istemenizde sizce sakınca yoktur. Arafat'tan hep birlikte indiğinizde Allah'ı Meş'ar-ı Haram'da anın. O, sizi nasıl doğru yola yöneltip-ilettiyse, siz de O'nu anın. Gerçek şu ki, siz bundan evvel sapmışlardandınız. (BAKARA SURESİ / 198)
ALLAHI ANMAKTAN BAHSEDİYOR(ZİKRULLAH)
Rabbini, sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Gaflete kapılanlardan olma. (A'RAF SURESİ / 205)
ZİKRULLAHTAN BAHSEDİYOR
Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur. (RA'D SURESİ / 28)
YANLIZCA(ANCAK VE ANCAK) KALPLER ALLAHI ZİKRETMEKLE MÜTMAİN OLUR
ALPEREN KARDEŞİM YARATILMIŞLARIN İÇERİSİNDE SADECE İNSAN HEM ZİKREDİYOR, HEMDE TESBİH EDİYOR DİĞERLERİ SADECE TESBİH EDİYOR
HİCR 9(ELMALILI HAMDİ YAZIR AKİT PAZ)=ŞÜPHE YOKKİ O KURANI BİZ İNDİRDİK! MUTLAKA BİZ ONU MUHAFAZA EDECEĞİZ
Zümer; 22: Peki Allah kimin göğsünü İslâm’a açarsa, o zaman o, Rabbinden bir ışık üzerinde olmaz mı? Öyleyse ALLAH’I ANMAYA karşı kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun. İşte onlardır, açık seçik sapıklık içindekiler.
BURDADA ALLAHI ANMAK ZİKRULLAH TIR.
KURAN ZİKRDİR BUNA İTİRAZI OLAN YOKTUR YANLIZ ZİKR,ZİKRULLAH ,ALLAHI ANMAK,TESBİH ETMEK KONULARINI İYİ TETKİK ETMEK GEREKMEKTEDİR
MAİDE 35(ELMALILI HAMDİ YAZIR):EY İMAN EDENLER ALLAHTAN KORKUNVE ONA YAKLAŞMAYA VESİLE ARAYIN VE ONUN YOLUNDA CİHAT EDİNKİ KURTULUŞA EREBİLESİNİZ
MAİDE 35 E GÖRE ALLAHTAN NASİBİNİZİ SORUNUZ,O VESİLEYİ ARAYIP BULUNUNUZ İNŞ.BU AYETE GÖRE MÜRŞİDE İNTİSAP ŞİRK DEĞİLDİR.MÜRŞİDE İNTİSAP ŞİRK OLMADIĞINA GÖRE RABITADA ŞİRK OLMAMAKTADIR.NASIL Kİ NAMAZ KILARKEN KIBLEYE YÖNELİYORUZ KABE BİNASININ KENDİSİNE TAPMIYORSAK;RABITADADA ŞEYHE TAPMIYORUZ. VESSELAM
ALLAH RAZI OLSUN
HA ALPEREN ^^ZİKİR NEDİR^^ BAŞLIKLI YAZDIĞIN YAZIDA HAC 28 AYET MEALİNİN NİYE HEPSİNİ YAZMADIN?
"... Allah'ın adını zikretsinler/ansınlar" (22/Hac: 28) "anmak" anlamında.
ŞİMDİ AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİLDE BAĞCIYI DÖVMEK GİBİ BİR GAYE SEZİNLEDİM YUKARIDAKİ ŞEKİLE GÖRE KENDİ YORUMUMU YAPSAYDIM YANLIŞ YORUM YAPMIŞ OLACAKTIM
SÜPERMENLERDE DÜŞEBİLİR KARDEŞ,ÖRÜMCEK ADAMIN AĞI DA KOPABİLİR
AYET MEALLERİNİN TAMAMINI VEDE KİMİN MEALİ OLDUĞUNU BELİRTİNİZ LÜTFEN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN EMEK VERİYORUZ HEPİMİZ SİZLERDE,BİZLERDE.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
yahu arkadaşlar bu foruma bir müsemma rumuzlu adam dadandı.adama sorduğumuz onlarca sorunun hiçbirine cevap veremiyor ancak konuyu başka başka mecralara çekiyor.adam kehf suresinde geçen evliya kelimesinin kendi süpermenleri olduğunu iddia ediyor.ne diyelim daha bu adama.bu ve bunun gibiler şartlanmışlar arkadaşlar.itersin gitmezler,çekersin gelmezler.şeyhlerini hata ve günah işlemeyen insanüstü bir varlık olarak görürler.şeyhlerini ister amerikadan isterse japonyadan istedikleri anda çağırırlar ve şeyhleride onların yardımına gelir.(daha doğrusu geldiğini zannederler),yüzyıllarca önce ölmüş ve kemikleri dahi kalmamış bir çok kişiden yardım isteme şirkine düşerler,sıkıştıkları zaman allahım yardım et demezler ama yetiş filanca hazretleri diye feryad-u figan ederler.kuran okumazlar çünkü şeyhleri okumuş ve onlara en doğru yorumu yapmıştır.araştırma yapmazlar çünkü şeyhleri onun yerine araştırma yapar ve ilim tahsil etmiştir zaten.öldükten sonra cehennemden korkmazlar çünkü şeyhleri onlara daha kabire konduklarında imanlarına kefil olup onlara şefaat ederek cennete gitmelerini garanti ederler.şeyhleri yada tarikat önderlerinin bir açığı yada pisliği ortaya çıktığında bile o pisliğin ve yanlışlığın altında bir hikmet-i ilahi ararlar.şeyhleri hata bile yapsa bir bildiği vardır sözüyle avunurlar.ömürleri:şeyhlerinin iyileştirdiğine inandıkları sözde kalp hastaları,akıl hastaları,felçlilerin uyduruk hikayeleri ve şeyhlerinin bir gecede bilmem nerden bilmem nereye kadar gidip geldiğini,post üstünde uyuklayan hazretlerin kıbrısta korede filan savaştıkları yalanına inanarak geçer.bu tip insanlar eleştiriye,araştırmaya,sorgulamaya kapalı insanlardır.belli bir kişi ve noktaya şartlandıkları için tarikat ve şeyhlerinin azat kabul etmez köleleridir.bu yüzden bu tip insanlara kur'ani gerçekleri anlatabilmekte fermana mahsusu bir olaydır.bu yüzden burada boşu boşuna zamanımızı heder etmeye değeceğini sanmıyorum.
yahu arkadaşlar bu foruma bir müsemma rumuzlu adam dadandı.adama sorduğumuz onlarca sorunun hiçbirine cevap veremiyor ancak konuyu başka başka mecralara çekiyor.adam kehf suresinde geçen evliya kelimesinin kendi süpermenleri olduğunu iddia ediyor.ne diyelim daha bu adama.bu ve bunun gibiler şartlanmışlar arkadaşlar.itersin gitmezler,çekersin gelmezler.şeyhlerini hata ve günah işlemeyen insanüstü bir varlık olarak görürler.şeyhlerini ister amerikadan isterse japonyadan istedikleri anda çağırırlar ve şeyhleride onların yardımına gelir.(daha doğrusu geldiğini zannederler),yüzyıllarca önce ölmüş ve kemikleri dahi kalmamış bir çok kişiden yardım isteme şirkine düşerler,sıkıştıkları zaman allahım yardım et demezler ama yetiş filanca hazretleri diye feryad-u figan ederler.kuran okumazlar çünkü şeyhleri okumuş ve onlara en doğru yorumu yapmıştır.araştırma yapmazlar çünkü şeyhleri onun yerine araştırma yapar ve ilim tahsil etmiştir zaten.öldükten sonra cehennemden korkmazlar çünkü şeyhleri onlara daha kabire konduklarında imanlarına kefil olup onlara şefaat ederek cennete gitmelerini garanti ederler.şeyhleri yada tarikat önderlerinin bir açığı yada pisliği ortaya çıktığında bile o pisliğin ve yanlışlığın altında bir hikmet-i ilahi ararlar.şeyhleri hata bile yapsa bir bildiği vardır sözüyle avunurlar.ömürleri:şeyhlerinin iyileştirdiğine inandıkları sözde kalp hastaları,akıl hastaları,felçlilerin uyduruk hikayeleri ve şeyhlerinin bir gecede bilmem nerden bilmem nereye kadar gidip geldiğini,post üstünde uyuklayan hazretlerin kıbrısta korede filan savaştıkları yalanına inanarak geçer.bu tip insanlar eleştiriye,araştırmaya,sorgulamaya kapalı insanlardır.belli bir kişi ve noktaya şartlandıkları için tarikat ve şeyhlerinin azat kabul etmez köleleridir.bu yüzden bu tip insanlara kur'ani gerçekleri anlatabilmekte fermana mahsusu bir olaydır.bu yüzden burada boşu boşuna zamanımızı heder etmeye değeceğini sanmıyorum.
SELAM TİYERELİ CEVAP YAZMAYACAM DEDİN GENE DAYANAMADIN Bİ ŞEYLER YAZDIN AYETLERDEN BAŞKA Bİ ŞEY YAZDIMMI ŞİMDİŞYE KADAR YAZMADIM.GERÇEK TASAVVUFÇULARIN BİR TEK GAYESİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM,CANABI ALLAHIN RIZASINA KAVUŞMAK.BEN ALLAHIN RIZASINA KAVUŞAYIMDA GERİSİ BENİM İÇİN BOŞTUR FİLAN BÖYLE YAPMIŞ,FİLAN ŞÖYLE YAPMIŞ FİLAN ŞEYH ŞÖYLE UÇMUŞ VS ABUK SUBUK LAFLAR..BEN ALLAHIN RIZASI DEDİKÇE SEN ABUK SUBUK YAZI EKLİYORSUN ŞEFAATÇİM KİM OLURSA OLSUN AMACIM RIZAYİ İLAHİDİR ANLADINMI ŞİMDİ SEN ONU BIRAKTA ALİ İMRAN SURESİNİN 7 AYETİNDEN NASIL KURTARACAKSINIZ KENDİNİZİ.YAZDIĞIM SÜPERMEN EKSPİRİSİNİ BİLE ANLAMAKTAN GAFİLMİŞSİN NE DİYEYİM BEN SANA
Çok mu zor şey, Kuranda evliya geçen kelimelere bakmak ve bu anlamda evliyayı kullanmak
ABCDF YAZDI:
Kelimelerin anlamlarını kaymasın.
9/71Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır(Evliya).
2/257… İnkâr edenlere gelince, onların dostları(evliya) da tâğuttur,
3/28… Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dostlar(evliya) edinmesin.
(ŞUARA suresi 84. ayet) "Sonra gelecekler arasında bana bir doğruluk dili (lisan-ı sıdk) ver."
SELAM SEVGİLİ KARDEŞİM SENİ TEBRİK EDİYORUM EVLİYA KELİMESİ DOST ANLAMINA GELİYOR HER EVLİYA GEÇEN AYET MEAALLERİNİ ALLAHIN VELİ KULLARINA MAL EDEREK ONLARIN ŞİRKTE OLDUĞUNU İDDİA ETMEK MALESEF ÇOK ÜZÜCÜ BU FORMDA
SEVGİLİ ALPEREN KARDEŞİM KONUYU TOPARLAMAMIZDA FAYDA BULUNMAKTADIR.YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA GÜZEL OLDU EMEĞİNE SAĞLIK İNŞAALLAH.
ŞİMDİ KURANI KERİM BİR ZİKİRDİR,BU ZİKİRİN İÇİNDEKİ BULUNAN BÜTÜN AYETLERE İNANMAMIZ GEREKİYOR.AHZAP SURESİ 41-42 AYETLERDEKİ ANLAŞMAZLIK BU FORMUN 122 SAYFASINDA ÇÖZÜLDÜĞÜNE GÖRE ZİKRULLAH VE TESBİH ETMEK MEVZULARININ BULUNDUĞU,ZİKRULLAHLA ALLAHI ZİKRETMEMİZ GEREKTİĞİ,MAİDE 35 LE MÜRŞİDİMİZİ ALLAHTAN SORMAMIZ GEREKTİĞİ,KEHF 28 DEKİ ALLAHIN O KULLAR DİYE BAHSETTİĞİ İNSANLARIN ALLAHIN İHLASLI KULLARI OLAN EVLİYALAR OLDUĞU VE EVLİYALARIN BU AYETLE ÖZELLİKLERİNİN BİLDİRİLDİĞİ,GÖZLERİMİZİ O KULLARDAN AYIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLDİRİYOR RABBİMİZ BİZE,DEMEKKİ RABITA DA BU AYETTE DOLAYLI OLARAK BELİRTİLMİŞ.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma