Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamün Aleyküm! Değerli Siyah Kardeşim!
siyah Yazdı:
KURAN 23 SENEDE İNMİŞTİR.PEYGAMBER EFENDİMİZ (A.S.M) HAYATI BOYUNCA BASINDAN GECEN OLAYLARA GORE ALLAHU TEALA AYETLERİ VAHİY YOLUYLA VEYA DOĞRUDAN BİLDİRMİŞTİR.GEÇMİŞ VE GELECEKLE BİLGİLENDİRİLMİŞTİR.
"hayızla ilgili ayet hangi hadise sonunda inmiş ona bakın" DEMEDİM.
BİR ÇOK ALIM BUYUK İMAMLAR YANI İMAM-I AZAM GİBİ..BU MEVZUDA İTTİFAK ETMİŞLER.HÜKMÜ BEN VERMİYORUM. VEREMEM DE.
BEN ŞUNU SOYLUYORUM. HERŞEYİ KUR AN DA BULAMAZSINIZ.HADİS İLMİ VARDIR.BAZI MESELELER HADİSLER İLE SABIT OLMUSTUR.KALDI KI AYETLERİNDE TEFSIR ILMI İLE DOĞRU BİR BİÇİMDE YORULMASI GEREKİR.
FETVAYI DOĞRU KİTAPLARDAN ALIN. ATEŞLE OYNAYANLARDAN DEĞİL
|
|
|
Bilmediğimiz konular ile igili zan ile hareket etmenin doğru olmayacağını düşünüyorum.
İttifak etmişler diye belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak İmamı Azam Ebu Hanife (Numan bin Sabit) 'nin ittifak ettiğini nereden biliyorsunuz.
Elinizde Merhumun yazılmış eseri var da okudunuz mu? Okumadıysanız -ki, okuyabilmeniz olası değil- Bu yaptığınız merhuma iftira değil midir?
Biz, Rabbimize hamdolsun Ebu Hanife merhumu yeterince tanıyoruz. O, çok değerli bir bilgin ve HANİF bir MÜSLÜMAN idi. Bu yüzden İslam’ı yozlaştırmak isteyenler tarafından zindanlarda çürütülmüş ve öldürülmüştür.
Eserleri de aynı şekilde düşmanları tarafından yok edilmiştir.
Maalesef elimize ulaşmış yazılı bir eseri yoktur.
Ona izafe edilen eserler onun değildir.
“Fıkh-ı Ekber” adlı risale ona ait gözükse de o risalenin aslı otuz satırdan ibarettir ve köpürtülmek suretiyle ciltlere ulaştırılmıştır.
“Fıkh-ı Ekber Şerhi” olarak bilinen eserler de kendisinin değil, şerhçilerin görüşleridir.
İlim irfanla uğraşanlar bunu hep bilirler. Bunlar araştırmalara, master ve doktora tezlerine de konu olmuştur.
Değerli Kardeşlerim!
Rabbim cümlemize; aşağıdaki ayetlerle birlikte Tüm Kur'an ayetlerini tertil tertil, tefekkür ede ede okumayı nasip edip anlama basireti versin. İnşaAllah
Ahzab ;21:"Le kad kane leküm fi rasulillahi üsvetün hasenetül li men kane yercüllahe vel yevmel haira ve zekerallahe kesira
Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.
Ali İmran;31:"Kul in küntüm tühibbünellahe fettebiuni yuhbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm, vallahü ğafurur rahiym
(Resûlüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
Sebe;50:"Kul in daleltü fe innema edillü ala nefsi ve inihtedeytü fe bima yuhiy ileyye rabbi innehu semiun karib "
De ki: "Eğer saparsam, öz benliğim aleyhine saparım. Doğruyu ve güzeli bulursam bu, Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Çünkü O, Semî'dir, Karîb'dir."
En-am;50:"Kul la ekulü leküm indi hazainüllahi ve la a'lemül ğaybe ve la ekulü leküm inni melek in ettebiu illa ma yuha ileyy kul hel yestevil a'ma vel besiyr e fe la tetefekkerun "
Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"
A'raf;203:"Ve iza lem te'tihim bi ayatin kalu lev lectebeyteha kul innema ettebiu ma yuha ileyye mir rabbi haza besairu mir rabbiküm ve hüdev ve rahmetül li kavmiy yü'minun"
Onlara bir ayet getirmediğinde, "onu da şurdan burdan derleseydin ya," diye konuşurlar. De ki: "Ben sadece Rabbimden bana vahyedilene uyuyorum. Bu, Rabbinizden gelen gönül gözleridir, doğruya kılavuzdur, iman eden bir toplum için rahmettir."
Ahkaf;9:"Kul ma küntü bid'am miner rusüli ve ma edri ma yüfahü bi ve la biküm in ettebiu illa ma yuha ileyye ve ma ene ila nezirum mübin"
De ki: "Ben, resuller içinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahyedilenden başkasına da uymam! Ve ben, açıkça uyaran bir elçiden başkası da değilim."
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
En doğrusunu bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
|