Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
MUVAHHİT YAZDI.
selam düşünür..
ona temiz olandan başkası dokunamaz''
peki adam temiz değil ona dokunuyor..yada ona zannetiğimiz diğer sonuçlanmışına...
neyse biz ona diyelim...Allah dokunamaz derken diğeri pis olduğu halde dokunuyor..bu durumda kim hata ediyor...ona temiz olandan başkası dokunamaz diyen Allah mı yoksa pis olduğu halde dokunan kişi mi..
bu''ona temiz olandan başkası dokunamaz''ayeti bir emir mi..yada bir bilgi mi..hangi yönden kesinlik arzediyor..
bu tamamen bilgi yönü olan bir ayettir..Allah hata etmez..ona temiz olandan başkası da dokunamaz...
bu ayette şahıslar anılırken insan ve cinler için kullanılan betimler yerine sadece melekler için kullanılan betimler vardır..
sonuç:ona meleklerden başkası dokunamaz..haricine izin verilmez..
insanların dokundukları 'ona' denilenden farklıdır..
bir adam fravun adını diyebilmek için abdest alacak..kuranıda dua niyetine abdestsiz okuyacak..ne acayip bir iş değil mi..
velhasılı kurana dokunabilmek için hiçbir şart olmazken okuyabilmek için ise tek bir şart getirmiştir yüce Allah..o da şeytandan Allaha sığın..
O,elbette değerli bir Kur"an"dır.
Korunmuş bir kitap"dır.
O"na ancak temizlenmek isteyenler dokunur.(El değdirir)
Çünkü o Alemlerin Rabbinden inzal edilmiştir.56/77-80
Sevgili Muvahhit.Yaptığınız tesbitlere katılıyorum.Söz konusu ayeti,en azından bir yönüyle,ama en öncelikli yönüyle okuduğuma inanıyorum.
Ayetin dikkat çektiği kitap,yazılı Kur"an"dır.Diğer bir adıyla,Mushaf"tır.Hani milyonlarca evde,hiç dokunulmadan,hiç el sürülmeden süslü kılıflar içinde saklanan kitap var ya,işte o kitaptır.
Ancak,günahlardan,yanlışlardan,hurafelerden,atalar dininden arınmak,korunup temizlenmek isteyenler,sizler gibi,bizler gibi ona habire el sürerler.Alemlerin Rabbi tarafından ve Hz.Muhammed eliyle kendilerine inzal edilen kitabı didik didik ederek,ilahi muradı anlamaya ve anlatmaya çalışırlar.
Ayetin verdiği en önemli ve en öncelikli mesaj,bana göre budur.
Selam ile.
|