Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sayın öğrenci98 arkadaşım,
Bunları sosyolojik kavramlar olarak söylüyorum. Yoksa ne araplara, ne köylülere , ne kürtlere, ne iranlılara falan takıntım yoktur.
İslam dünyasında gerikalmışlık hastalığı var. Bunun sebebleri hakkında fikir yürütüyorum. Hepsi bu.
İslami toplumlarda bir tutuculuk, bir baskı var. Sebebleri nedendir anlamaya çalışıyorum.
X semti ile Y semti arasındaki farkı, X vilayeti ile Y vilayeti, X ülkesi ile Y ülkesi arasındaki farkları çözmeye çalışıyorum.
Bireysel olarak insanlar üçe ayrılır. Hanımefendiler, Beyefendiler, ve diğerleri.
Hanımefendi ve beyefendi her milletten olur. Amerikalı, alman, arap, türk, kürt, çinli, hindli, köylü, şehirli.
Diğerleri dediğim kesim de her milletten, her toplumdan, her bireyden olur.
İyi insan her kesimde olur. Kötü insan da her yerde vardır. Herkesin aynı olaya tepkisi farklı oluyor. Biri kötü çocukluk geçirir, ömrü boyunca bunu karısına, çocuklarına, arkadaşlarına çektirir. Kimi de aynı şartlarda yetişir, aman ben çektim çocuklarım çekmesin diye uğraşır. Herkesin hamuru başka ve imtihan dünyası işte. Hepimizin extresi öte tarafta çekilecek.
Benim ana tezim bir önceki Yaşar Alptekinin söylediği şeyler. Siteye girişimden beri hep bunları savundum.
Ey insanlar modern yaşıyorsunuz diye dinden uzak olmak zorunda değilsiniz. Din de bu geleneksellerin anlattığı gibi her çorbaya limon bir şey değil. Allahın adını sadece Orhan Veli Kanık ın dediği gibi ayakkabanızın topuğu vurunca anmak zorunda değilsiniz. Allahı anmak için namaz kıldığınızda ve Türkçe kur'an okuduğunuzda zaten aşırılıklardan arınacaksınız. Günah bile yapsanız edebiyle yapacaksınız. Adam yazın bir bardak bira bile içemem diye dinden uzak kalıyor. Çünkü öyle bastırıyorlarki bir damlası şöyledir böyledir. Adam bırakın edebiyle, kültürü ile yapsın bir şeyi, sosyal dozda alsın ama zurna olmasın. Öte yanda kilisenin düzenlediği mitingte sarışın uzunboylu, şortlu kızlar. Bunlar da din adına oradalar. Bana bu konuda ahkam kesenler, hatta cilt cilt kitapları olanlar, bu konularda en ufak bir kültürü olmayan cahillerdir.
Beni burada suçluyorlar. İnsanlar arasına edepsizlik yaymakla falan. Adamların ahlak anlayışı tutucu seks ahlakı. Plajda güneşlenen kızın durumu Fahşa. Daha bu sabah TV de Almanyadaki Türklerin durumundan bahsediliyordu. İslami holdinglere, Offshore bankalara para kaptırmışlar. Kriz ortamında zor geçiniyorlar. Şimdi İslam kelimesiyle yanyana gelmesinden utanç duyduğum bu holdingler in yaptığı Fahşa değil. Edepsizlik , hayasızlık değil. Öylemi. Ne iyi yaa. Ben karımı örttüm. Sardım sarmaladım. Milletin arasına edepsizlik yaymadım, ama adamın parasını çarptım. Bu hayasızlık değil. Milletin arasına edepsizlik, hayasızlık yayılmadı. Çünkü edepsizliğin kaynağı kadın vücududur. Öylemi.
Taa 1978 lerdeki Banker olaylarından beri, Türk halkı oltaya geliyor. Çünkü ilerlemenin yolu güçlü özel sektör yaratmak. Özel sektör yeterince güçlü değilse bu sermaye bu kan nasıl verilecek işte böyle banker olayları, batan bankalar, batan holdingler. Gerçekten battımı acaba. Hayır. Para onu tüketim olarak kullanacak ellerden alındı, onu sermaye olarak kullanacak ellere aktarıldı işte bu.
Türkiye, Üretim, Tüketim, Tasarruf un dengesininin kurulamadığı bir ülke. Daha çok üretmek için çok tasarruf lazım, Çok tasarruf olunca bu sefer tüketim olmuyor. Kriz oluyor. Üret üret harcama bu da olmuyor. Ekonominin hem büyümesi lazım, hem de tüketimin kısılmaması lazım. Sadece İhracata çalışmakta olmuyor. İşte şimdi bütün dış pazarlarda sorun var. Eskisi gibi satamıyorsun. Nasıl olacak bu. İşte dış borç alıyorsun. Tüketim kısılmıyor ama bu sonuçta borç, sermayen çok büyümüyor. Sermayeyi büyütmen lazım. Ne olacak, ayrıca sömürgen falan da yok. O zaman böyle vurgunlar oluyor. Yolsuzluklar oluyor. Hep bundan. Tüketime gidecek para sermaye birikimine katılsın. Aynen ineğin şişen memeleri gibi, arada sağmak gerekiyor. Paranın dini, imanı olmaz. Herşeyi dayak yiyerek öğrenmek zorunda değilsiniz.
Ben insanları aydınlatmak için çok yazdım.
Ölçülü bir modern hayatın, İslam la problemi olmaz. Ama köy, kasaba islamı nın modern hayatla problemi vardır.
Derdim modern insanların, Kuran islamı ile tanışmasıdır. Onun için de bu site uygun bir yerdir. Bu site nin link verdiği siteler, geleneksel islam sitelerine göre dini daha sevdiren, daha hoşgörülü yerlerdir.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|