........
Iste sorular. sizin yukarida yazdiklarinizdan.
SORU 1.
Araf 181 ayet: Ve mimmen halakna ümmetüy yehdune bil hakku ve bihi ya'dilun Araf 181 ayet: Yine bizim halk ettiklerimizden bir ümmet de var ki hakka rehberlik ederler, ve onunla icrayı adalet eylerler
Sizin carpitilmis mealde soyle diyor "Yarattığımız ümmetten öyle erler de vardır ki, " Nerde ERLER kelimesi. Iste turkcesi iste Arapcasi.
SORU 2
(MÂİDE 54) Ya eyyühellezine amenu mey yertedde minküm an dinihi fe sevfe ye'tillahü bi kavmiy yühibbühüm ve yühibbunehu ezilletin alel mü'minine e izzetin alel kafirine yücahidune fi sebilillahi ve la yehafune levmete laim zalike fadlüllahi yü7tihi mey yeşa' vallahü vasiun alim
(MÂİDE 54) Ey o bütün iyman edenler! İçinizden kim dininden dönerse duysun: Allah onun yerine öyle bir kavm getirecek ki Allah onları sever, onlar Allahı severler, mü'minlere karşı boyunları aşağıda, kâfirlere karşı başları yukarıda, Allah yolunda mücahede ederler, dil uzatanın levminden korkmazlar, işte o Allahın fazlıdır, onu dilediğine verir, ve Allah vasi'dir, alîmdir (elmali)
Sen ise Maide 54 soyle yazmissin" "...Ben onları severim, onlarda beni sever..." (Maide 54)
Simdi bana gosterirmisin iste Turkcesi iste arapcasi. Senin dedigin bu carpik ayet nerde geciyor. Araf 181 Seyhin carpitmasinida bu cevaba ekleyebilirsin.
Simdi birde verdigin Araf 198 ayet bir bakalim. Bu ayetin meali ve anlam carpitmasi TAM BIR REZALET. Buyur beraber bakalim.
A'RAF 197) Vellezine ted'une min dunihi la yestetiy'une nasraküm ve la enfüsehüm yensurun
A'RAF 197) Allah'ın dışında taptıklarınızın ne size yardıma güçleri yeter ne de kendilerine yardım edebilirler.
A'RAF 198.) Ve in ted'uhüm ilel hüda la yesmeu ve terahüm yenzurune ileyke ve hüm la yübsirun
A'RAF198) Siz onları doğru yolu göstermeye çağıracak olsanız işitmezler. Onların sana baktıklarını görürsün, ama görmezler.
Sen ise soyle ifade etmissin.
" Onların sana baktıklarını sanırsın, oysa onlar görmezler.” (Araf; 198)"
Kimmis o bakip goremeyenler iste, sizin PUTLAR Araf 197 iyi bakiniz lutfen. Herkesin bir plani var ama Allahin plani hepsinden daha ustun. Allah disinda tapilanlarin cagirdiginizda isitmediklerini hemde size soyletmis Rabbim sen ne buyuksun.
Araf Suresi 3. Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın! Sizler pek az düşünüyorsunuz
|