yavuz Newbie
Katılma Tarihi: 17 mart 2007 Gönderilenler: 21
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam gurbetçi hakan kardeş; ben bu sormuş olduğun sorunun bir muhatabı olarak,senin soruna şöyle cevap vermek istiyorum.insanoğlunun kendini yaratanı,onun gösterdiği,onun öğrettiğiyle,onu Rab edinenlere kendinde olan ilmi,kullarından bir kısmına nasip olan tek olan ALLAH,a ilah denilen bir inanç sistemidir.
sıradanlığa gelince,insanların tahsil mertebesi verme yetkisi farklı farklıdır,kullarından bir kısmına kitabını miras bıraktığını beyan eden,kainatın sahibi o mirascıların,kiminin o kitabı ardına attıkları ondaki hükümlerden bi haber,sadece kulaktan dolma akletmeden,nakledilene kuran süzgeçini kullanmadan inanan,atalarından gelen mirasmı? yaratandan gelen mirasmı?değiştirilebileceği,değiştirilmiyecek olana tercih etmek,çünkü fasıklar,yani hak yoldan sapanlar,çıkanlar,yahudi ve hristiyanlar ellerinde olan o ilahi kitaplara,o emanetlere sahip çıkmadılar,aksine yalanlayıp,tahrif ettiler,ayetleri değiştirdiler,son dinde,son kitapta böyle uygulama kuranı indirenden garantili,beşer sözünü din diye günümüze nakletmişler,bunların hepsimi zararlı faydasız,değil ama furkani ilme sahip olunmadan,bunlar ayıklanmıyor,birde bu kitaba varis olanlar,o kitabı gereği gibi ondaki ayetleri iyice kavrayarak okuyanlar,ondaki ilmle amel edenler var,bunlarda ilahiyat,herhangi yüksek okul diploması yok. bence yüzünü hakka dönenler dini sadece ona has kılarak yaşayanlar,ilahiyat mezunu olmayabiliyorlar ama,ilahi hayat yaşamaları üzerine, rableri onlara en kutsal emaneti gereği gibi anlaması için,akli melekelerini,çalıştırma yetisi verdiği kanaatindeyim. İbrahim a.s nasılki,ALLAH'ın dostu olabilme mertebesine erişiyor,ALLAH onu imtihanlarından başarıyla çıkan,ve dostluğuna mazhar olan insanlara imam olan,bir peygamber olduğunu bizlere bildiriyor.evladını kurban etmekle imtihan ediliyor,ve ALLAH'a oğluyla beraber teslim olup,imtihanı geçiyorlar,ve diplomayı alıyorlar,ALLAH katından kendisine keseceği kurban iniyor. ALLAHA teslim olduğunu söyleyenler,en başta ben kendime,soruyorum,biz neyimizi,en sevdiğimizden onun rızasına mazhar olmak için, ne harcadık,ne kurban ettik,çünkü iman ettik demekle insan kendi haline bırakılmıyor,yaratan onu can ve mal,hastalık,sıkıntı vs hallerle imtihan ediyor,bu imtihan dünyasında onun rızasına ulaşmak için sabredip,temizlenebiliyorsa insan,ilahi hayat mezunlarından olabiliyorsa ne mutlu onlara. benim namazım,kurbanım,ibadetlerim,hayatım ve ölümüm alemlerin rabbi içindir,deyip emrolunduğu gibi dosdoğru olabiliyorsa,sıradanlıktan çıkabiliyordur inşallah.bana kuranı açan,ondaki ayetlerle kendime yürüyeceğim bir yol edinmemi bana nasib eden ALLAH'a sonsuz şükürler olsun,bu gün bir mecliste,arapça dersi işlenen bir kitapta bir hadis okudum.hadis şöyle:Babaya itaat,ALLAH'a itaattir.babaya itaatsizlik ALLAH'a itaatsizliktir.bu hadisi televizyonlardada sahih diye,ekrana çıkarıyorlar,gelin kuran süzgeçinden bir geçirelim,İbrahim a.s babasına itaat etmemekle,haşa ALLAH'a mı asi geldi?. kuranı kerim ana-babaya iyiliği,onların müşrik olmaları durumunda bile onlara öf bile demememizi,azarlamamızı,onlara karşı şevkatli olmamızı emreder,ve önce bana sonra ana babana şükret öğüdünü verir.itaatla iyiliği birbirine karıştıranlar,acaba babalarını kandırdıkmı iş biter,nasıl olsa o babasına itaat ediyor,babası doğruyu bilenlerdenmi yoksa,aklını kullanamamışlardanmı,bu ayrımı yapabilecek yeni nesili nasıl kandıracak,frenliyecekler, işte bu RAHMAN'ın öğretisine ters düşen,peygamberimize atılan iftiralarla,bunu ayır edebilecek furkanı,benim velim kitabı indiren ALLAH'tır deyip,o salih amel işleyenlere velilik eder,salih amellerle kitaptaki mesajları alma yoluna baş koymalıyız, düşünülüp ibret alınsın diye müyesser kılınan eser,fakat düşünenmi var?sorusu kuranda bizlere soruluyor, 54-17,22,32,40. bunlar kuranı düşünmezlermi kalplerinde kilitlermi var?47-24o işte kilidin anahtarı yaradanda,sadece o açar,onu bırakıp başka adreslerde,gönülden-RAHMAN' a açılan kapının kilit anahtarı nerde diye başka adreslere gidilmemesi, hakka çağıran,ben ona bu yolla teslim olanlardanım, sende aynı yolu dene,işitenlerden ol,işitmedikleri halde işittik diyenlerle,işitenlerin arasındaki farkı kuran hilatine girerek ayırmak lazım diye düşünüyorum,körü körüne babaya itaat ettirip,yarın hesap gününde babalara geldiğimiz gün,Rabbimize nasıl bir mazeret öne sürecez?yarabbi ben falancayı doğru bilirdim,beni bu yola o meylettirdi gibi mazeret ve pişmanlıkların fayda vermeyeceğini kitabımızda,Rabbimiz bize açıkça ikaz ediyor,ben size düşünebilecek insanın düşüneceği kadar ömür vermedimmi? açıklamasıyla karşılaşacağımız o güne hazırlanmalıyız,Rabbimiz kuranda anne-babanız sizi hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir şeyi bana ortak koşman için diretip,zorlarlarsa onlara İTAAT etme.onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy.sonunda dönüşünüz ancak banadır.o zaman size yapmış olduklarınızı haber veririm.31-15 diye buyuruyor.babaya gelmeyen ilim oğluna gelebilir,nitekim İbrahim a.s,babasını ve kavmini hakka çağırırken,babasına: babacığım sana gelmeyen ilim bana geldi,bana tabi ol diye,davette bulundu ama,hidayeti veren allah,kimlerin hidayete ereceğini o bilir,ALLAH hidayete nail olanlardan eylesin,ve elbisna bi hilatil kuran,ve şerrifna bi şerafetil kuran,ve edhilnal cennete bi şefaatil kuran diyenlere,bu yola yönelmeye amade olanlara selam olsun.
|