Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
gurbetci-hakan Yazdı:
SELAMUN ALEYKUM
...ASLINDA BUNDA KUR"AN-I KERIME GORE BIR SAKINCA YOK,
... BU YUZDENDE BUTUN DİNİ OTİRİTELER BU NIKAH KESİNLIKLE HARAMDIR DIYOR, TABI AILEMDE BUNLARA ITIBAR EDIYOR VE DUGUNUMUZE İKİ AY KALA NISANI ATMAMIZI ISTIYOR.
... NE OLUR BANA YARDIM EDIN ARTIK. BIZLER GİBİ DUSUNEN DİNİ EGITIM ALMIS KİSİLERE İHTİYACIM VAR.
...AMA DIYANETTE DAHIL HIC KIMSE BU ISE HELAL DEMİYOR. HEPSİ O HADİSİ KANUN KABUL EDİYOR. OYSA ACIK VE SECİK NİSA SURESİ AYET 23 TE BIR SAKINCASI YOK.
... NE OLUR BİZE YARDIM EDIN SELAM VE DUA ILE... |
|
|
Aleyküm selam gurbetçi-hakan,
Allah ve Kur’an aşkına yardım istiyorsun eyvallah,
Allah da , Resul de bu konuda sana yardım etmiş.Bu yardımı kabul edip etmemek senin elinde.
Değerli kardeşim,
Kur’an’ı Kerim’de din adamı tabiri yoktur.Diyanet bünyesin de çalışanlar veya isminin başında ünvanı olanlar Kur’an’ı Kerim’i yaşam biçimi olarak kabul edecekler , inanacaklar, yaşamlarını O’na göre düzenleyecekler diye bir kural da yoktur.Dileyen öğüt alır.
Bilmek güzel şeydir amma iman doğru bildiğini yaşamayı gerektirir.
Kendine şu soruyu sor?
Sen Kur’an’da bu evliliğe herhangi bir engel olmadığına inanıyormusun , inanmıyormusun?
Allah ve Resul’ünün verdiği fetvaya inanıyorsan inancının gereğini yapmanı öğütlerim.Başka fetva arama.
Nisa/135: Ey iman edenler! Öz benliğiniz, anne-babanız, yakınlarınız aleyhine de olsa, zengin veya fakir de olsalar, adaleti dimdik ayakta tutarak Allah için tanıklık edenler olun. Allah, ikisine de sizden daha yakındır. O halde nefsinizin arzusuna uyarak adaletten sapmayın. Eğer dilinizi eğip büker yahut çekimser kalırsanız, Allah yapmakta olduklarınızdan haberdardır.
Ankebut/8: Biz insana, anne-babasına en güzel bir biçimde davranmasını, şunu söyleyerek önerdik: "Eğer onlar, hakkında hiçbir bilgin olmayan bir şeyle bana ortak koşman için seninle çekişirlerse, o takdirde onlara itaat etme. Yalnız banadır dönüşünüz. Nihayet ben size yapıp-ettiğiniz şeylerin haberini bildireceğim."
Mutlu ve esen kalın.
__________________ Kamer/17-22-32-40:Ant olsun Biz Kur`an`ı düşünme/öğüt için kolaylaştırdık/hazırladık.O hâlde var mı ibret alıp düşünen?
|