Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktir. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. (Bakara Suresi 62)(Maide Suresi 69)
Allah bir sınırlama yapmazken bizim illa da bir sınırlama içine girme gayretimizin sebebi nedir?
Cennete girmek için ASGARİ ŞARTLAR Rabbimiz tarafından belirlenmişken biz neyi, kimden kıskanıyoruz?
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
teslim Yazdı:
cennete sadece allaha itaat edenlerin girmesigerekmiyormu allahbir peygamberin görevini bitiriyor başkabir peygamber başka bir kitap gönderiyor burda öncekinin görevibitmiş oluyor insanlar peygamberleri vefaat ettikden sonra kitaplarını değiştiriyor kendi isteklerine göre yazıyor gelen peygamberin hükümleride ağır geliyor iman etmiyorlar allahdan gelen bir incil şimdivar 40 incil bunlarda cennete girecekmi girecekse cehenneme negerekvar geride kimse kalmadıki
Selam yaşıtım! Biliriz ki akıl yaşta değil baştadır! Sorularına bakıyorum da "hiç de birşeyler öğrenme havası içinde değilsin". Bunu sezebiliyoruz! Sağolsunlar İskenderciler böyle bir tecrübe yaşattılar bize! Neyse!
Hristiyanların elindeki mevcut incile bakarak onların cennete girebileceğini iddia etmek düpedüz Allah yerine hküm vermektir! İlgili ayetlere dikkat edelim! "samimi yönelir ve kendini düzeltip iyilik adına yarışırsa" diyor! Şimdi burada bir soru gelir! Peki incil'de de insanı iyiliğe teşvik edecek bir tane bile Allah sözü yok muydu? Vardı elbet! Fakat cevabını kendinde biliyorsun ki elçiler öldükten sonra, kendi hükümranlıklarını kurmak isteyen ataperest/putperestler kitapları değiştirdiler! Eğer mevcut İncil %100 Allah sözü ihtiva ediyor ediyor olsaydı gerçekten Kuran'ın indirilmesine gerek olmayacaktı! Aynı şekilde Tevrat da öyle!
Yani senin anlıyacağın eğer yahudi ve hristiyanların ve/veya diğer din mensuplarının elindeki bilgiler, onları Allah'a ulaştırıyor olsaydı Alperen'in (yukarıda) örnek verdiği ayetlere gerek kalır mıydı?
Selametle!!!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
cennete sadece allaha itaat edenlerin girmesigerekmiyormu allahbir peygamberin görevini bitiriyor başkabir peygamber başka bir kitap gönderiyor burda öncekinin görevibitmiş oluyor insanlar peygamberleri vefaat ettikden sonra kitaplarını değiştiriyor kendi isteklerine göre yazıyor gelen peygamberin hükümleride ağır geliyor iman etmiyorlar allahdan gelen bir incil şimdivar 40 incil bunlarda cennete girecekmi girecekse cehenneme negerekvar geride kimse kalmadıki
Selam yaşıtım! Biliriz ki akıl yaşta değil baştadır! Sorularına bakıyorum da "hiç de birşeyler öğrenme havası içinde değilsin". Bunu sezebiliyoruz! Sağolsunlar İskenderciler böyle bir tecrübe yaşattılar bize! Neyse!
Hristiyanların elindeki mevcut incile bakarak onların cennete girebileceğini iddia etmek düpedüz Allah yerine hküm vermektir! İlgili ayetlere dikkat edelim! "samimi yönelir ve kendini düzeltip iyilik adına yarışırsa" diyor! Şimdi burada bir soru gelir! Peki incil'de de insanı iyiliğe teşvik edecek bir tane bile Allah sözü yok muydu? Vardı elbet! Fakat cevabını kendinde biliyorsun ki elçiler öldükten sonra, kendi hükümranlıklarını kurmak isteyen ataperest/putperestler kitapları değiştirdiler! Eğer mevcut İncil %100 Allah sözü ihtiva ediyor ediyor olsaydı gerçekten Kuran'ın indirilmesine gerek olmayacaktı! Aynı şekilde Tevrat da öyle!
Yani senin anlıyacağın eğer yahudi ve hristiyanların ve/veya diğer din mensuplarının elindeki bilgiler, onları Allah'a ulaştırıyor olsaydı Alperen'in (yukarıda) örnek verdiği ayetlere gerek kalır mıydı?
Selametle!!!
niye anlamak istemiyorsunuz biraz düşünün allah kuranda ALLAH İNDİNDE TEKDİN İSALAMDIR DER sizde hirıstiyanlığı ve yahudili birdinmiş gibi gösteriyorsunuz zebur tevrat incil kuranı kerimin habercileri değilmiydi NEDEN BİDE BU TARAFDAN DÜŞÜNMEZSİNİZ niyetiniz nedir islam bukadar sizin anlattığınızkadar basit olamaz
Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktir. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. (Bakara Suresi 62)(Maide Suresi 69)
Allah bir sınırlama yapmazken bizim illa da bir sınırlama içine girme gayretimizin sebebi nedir?
Cennete girmek için ASGARİ ŞARTLAR Rabbimiz tarafından belirlenmişken biz neyi, kimden kıskanıyoruz?
Saygılar
yahudilerden iman edenler incil gelinceyekadar hakkıyla imanedenlerden bahseder incili inkaretmek allahın ayetlerini inkaretmek değilmi şimdi bunlarimanetmişmi sayılıyor hıiristiyanlardan kurangeilinceyekadar hakıyla incile iman edenler kuranı muhammeti inkaredenler imanetmişmi sayılıyor birini inkaredn hepsini inkaretmişdir bizallahdan gelen bütün peygamberlere kitaplara ayetlere imanettik işittik itaatettik .ayetleri saptırmayın ALLAHIN AZABI ÇETİN ALLAH AYETLERİ SAPTIRANLARIN amacı inkar islamı degiştirmek olanların gerçekler karşısına çıktığı halde inanmayanları hakkıylaiman etmezlerse bendahi olsam DÜNYADAVE AHİRETDE ENÇETİN AZAPLARIİLE CEZALANDIRSIN İNŞAALLAH . AMİN . ölmden hakkıylainanmayı nasibetsin bütün insanlara ve cinnlere amin .
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
teslim Yazdı:
............ALLAHIN AZABI ÇETİN ALLAH AYETLERİ SAPTIRANLARIN amacı inkar islamı degiştirmek olanların gerçekler karşısına çıktığı halde inanmayanları hakkıylaiman etmezlerse bendahi olsam DÜNYADAVE AHİRETDE ENÇETİN AZAPLARIİLE CEZALANDIRSIN İNŞAALLAH . AMİN . ölmden hakkıylainanmayı nasibetsin bütün insanlara ve cinnlere amin
Teslim belki bu yazi gozunden kacmistir. Bu beddua ettiklerini icine su asagidaki yaziyi yazanlarda dahil mi ?
Trabzon Diyanetin Web sitesine koydugu Sunnetin Kurandaki Ayetlerin Hukmunu ortadan kaldirmasi yazisi ilginc. Sizinle bu kismini paylasayim dedim. Bu buyuk alimler Buhariye Kuran ayetlerini Iptal yetkisi vermisler. Ibretlik bir yazi, daha ne inciler var. ALlah ayetlerini Keciye yediren Buhariyi, Peygamberimizden 220 sene sonra yazdiklari ile ayetleri nesh edebiliyormus. Bu Diyanetin resmi sitesinde ...............
Sünnet, kitabın müphem, müşkil ve mücmelini açıkladığı ammını tahsis mutlakını takyid etiği gibi cumhura göre nasih ve mensuhu da bildirir. [1] Yani biz nasih ve mensuhu sünnet vasıtasıyla öğreniriz. [2] Sünnetin dördüncü görevi de mütevatir sünnetin Kur’an’ı neshetmesidir. [3]
Hz. Peygamber kendiliğinden bir ayeti neshedemez. O vahiy ile konuşur. [4] ve vahye tabi olur.[5]Öyle ise vahyi nesheder. Sünnet ve Kur’an vahye dayalı oldukları için birbirlerini neshedebilirler. [6]
Nesh şeri ahkamın yerleşmesini temin maksadıyla ilahi hikmet gereği gerçekleştirilmiş şer’i bir tasarruftur.Nesh, üzerinde düşündüğümüzde bu uygulamanın islama yeni girenler için gerçekleşmiş olduğunu göreceğiz. Mesela, önceleri kıble Beyti makdise karşıydı.Sonra Kabe oldu. Bunu örnekleri çoktur[7].
Eğitim ve öğretimde önemli bir yer işgal eden, nesh kavramının anlamı ve buna dair örnekler üzerinde birkaç söz etmenin yararlı olacağı kanaatindeyiz.
Nesh kelimesi lugat manası açısından yok etmek, izale etmek ve ayazmak anlamlarına gelmektedir. Istılahi anlamda nesh, şer’i bir hükmün daha sonra gelen şer’i bir hükümle kaldırılmasıdır. [8]
Alimler arasında kitabın, kitabı; sünnetin de sünneti neshi konusunda ihtilaf yoktur. Bazı ayetler, bazılarını neshettiğine dair usul kitaplarında örnekler verilmiştir. Sünnetin sünneti neshi konusunda da, mütevatirin mütevatiri , ahadın ahadı neshetiği kabul edilmiş ve ‘sizi kabir ziyaretinden nehyetmiştim, onları ziyaret ediniz.’ [9] hadisi örnek verilmiştir. Yalnız alimler arasında Ebu Müslim el- İsfehani neshin varlığını inkar eder. [10] Kur’an’ın sünneti ve sünnetin Kur’an’ı neshi hususu ise ihtilaflıdır. İbn Hazm, Kur’an ve sünnetin vahye dayandığını ileri sürerek birbirlerini neshetmelerinin caiz olduğunu savunur.[11] Gazali ve Amidi de Kur’an ve sünnetin birbirlerini neshedebileceğini söyler.
Bilindiği gibi Hanefiler, mütevatir ve meşhur sünnet ile kitabın neshedebileceği kanaatindedirler. Onlara görenesh bir hükmün son bulduğu açıklamadan ibaret olunca, kitaptaki bir hükmün sona erdiğini peygamber açıklayabilir.zaten peygamberimizin görevi ilahi hükümleri açıklamak değil midir? Ancak şunu belirtmek gerekir ki sünnet ile nesih, kitabın sadece hükmünde cari olur, nazmında olmaz. Zira sünnet ile kitabın nazmının değiştirme ve ortadan kaldırma caiz değildir. [12]İma-ı Şafi ise sünnetin Kur’an’ı neshedemeyeceğini savunur.[13]
Netice olarak şunu söylemek mümkündür. Cumhura göre Kur’an’la Kur’an’ın, Kur’an’la sünnetin, sünetle de Kur’an’ın neshi caizdir. Zira her ikisi de vahiy ile gelmiştir. [14]
Bunlar çeşitli örnekler verilmiştir. Biz her üçüne sırayla birer örnek verelim.kur’an’da içki yasağı ile ilgili inen ayetler dört tanedir. Birinci ayet: ‘üzümlerden içki ve güzel rızık elde edersiniz.[15] İkincisinde: ‘Sana içki ve kumardan soruyorlar. Deki o ikisinde büyük günah vardır. İnsanların bazı faydaları varsa da günahları faydasından büyüktür.[16] Üçüncüsü: ‘Ey iman edenler sarhoş iken namaza yaklaşmayın.[17]Sonuncusu ise, ‘Ey iman edenler içki kumar , dikili taşlar, şans okları, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının.[18] Buyurulmakta ve dördüncü ayette diğerlerinin hükmü kaldırılarak içki yasaklanmaktadır.
Beytul Makdis’in kıble olarak tayini sünnetle bilinmektedir. Ayetlerde oraya dönüleceğine dair malumat yoktur. Ancak bu sünnetin ‘Mescidi Haram tarafına yüzünü çevir.[19] ayetiyle neshedildiğini nakledilmiştir. ’[20]
Sünnetle Kur’an’ın neshedildiğine dair de şu örnek vardır. ‘Birinize ölüm yaklaştığı zaman eğer bir hayır bırakacaksa anaya, babaya, yakınlara uygun bir biçimde vasiyet etmek Allah’dan korkanlar üzerine borçtur.[21]ayetinin hükmü ‘ Varise vasiyet yoktur. Hadisiyle neshedilmiştir.[22]
Sanırım Polemik ustası Demirel bu yazıları okusa dilini, parmağını ısırırdır, benden de ustaları var diye...
Öncelikle sonucundan , cevabından hüküm çıkacak soruların gayet hukuki ve ilmi kural ve aynı zamanda ahlaki adaba uygun sorulması gerekmektedir.....
Cennet ve Cehennem kavramları ve aynı zamanda mekanları ile Müslüman, hristiyan vs. kavramları farklı zaman kümelerini kapsamaktadır...
yani İmtihannın başlaması ile ve sonuna kadar olan süre ( ki bunları Yüce Rabbim bilir) iöerisindeki ceza ve mükafat yeri olan cennet ve cehennem başka...
Bu zaman dilimi içerisinde belli kesimleri kapsayan hristiyan yahudi ve müslüman kavramları başkadır....
Tabiki Cennete sadece müslümanlar gitmeyecek...
İslamiyetin Hz.Peygamberimiz vasıtası ile insanlığa indirilmesi ve tebliğin kedilerine ulaşması ile başlayan süreç içerisinde inanıp , salih amel işleyenler cennete, bunn aksi olanlar ise cehenneme gidecekelridir...
Bu tarihten sonraki , adına hristiyan ve yahudi ve diğer dinelrden olan insanlara gelince....
Zaten hrsitiyanlık ve diğer dinler tamamen tahrif edilmiş be bozulmuştur, bunlardan kendilerine tebliğ ulaşmış olanlar için 2 seçenek vardır ya müslüman oalcak yada kafir olarak yolarına devam edeceklerdir... Zaten İslamiyetin , Kuranın indiriliği esnasındaki azda olsa kalmıoş olan hristiyanlar da Adı Ahmet olan peygamberimiz beklemekte ve onun dinine girmek için tebliği beklemekteydiler...
lafın ozu artık bu çağda kendileri tebliğ ulaşıp Müslümanlığı seçen Müslümanlarla Tebliğin kendilerine ulaşıp Müslümanlığı seçmeyen kafirler vardır ..
Burada yazılan düşüncelere kalsa sizler Ebu Cehilleri bile Cennete zorla sokacak, ebu lehebleri cennet bülbülü yapacaksınız...
Farkındamısınız Dinler arası diyalogcu Fetullah tayfası ile farkınız kalmamakta.... Hatta onlardan dahada ustalaşmış haldesiniz....
Yahudilerin,Hristiyanların cennete gide(bile)ceğini söylemek,Rab'bimizin merhametine sınırlama koymamak adına doğru olsada,uygulamada böyle olacğına inanmıyorum.
Bu yazı dizisini yeni okudum,hayret atlamışım.Hanif'in yazısını makul buldum.Şu dönemde Kur'anı okuma şansı varken onu okumamış yada okuduğu halde kendi inancını değiştirmemiş,hristiyanlıkla başka şeyler arasında kalmış insana biz nasıl cennet vizesi verebiliriz?
Teknoloji geliştikçe sorumluluk artıyor,zaman geçtikçe düşünülenin tersine sahip olunan iman yetmiyor.Önceleri şöyle düşünürdüm: Peygamber efendimizin döneminde yaşasaydım bende sürekli ibadet eder,cihad eder süper bir müslüman olurdum...Ama aslında öyle değil,şu anda bilgiye ulaşmak bir tuş kadar yakın bütün dinleri çok kısa zamanda öğrenebiliyorsunuz,23 yılda inen Kur'an'ı çok kısa zamanda derinlemesine araştırabiliyorsunuz.Eeee her nimetin bir külfeti olacak bu imkanlara sahipken toplumsal dejenarasyona göğüs gereceksiniz.Allah'ın adaletinin en güzel örneklerinden biridir diye düşünüyorum.
Lafı dolandırmadan şu dönemde bir hristiyan yahut yahudi İslamiyeti duyduğu,araştırma imkanı olduğu halde öğrenmediyse,kabullenemedi ise bu onu sorumluluktan kurtarmaz.
Kaldı ki sadece Allah birdir demek yetmez,Ona samimi bir kalp ile teslimiyette şarttır ayrıca salih amel işlemekte.Bu nedenle birçoğunuzun ngörüşünüze üzülerek katılamadığımı söylemek isterim.
Son olarak Kur'anda peygamberlere iman etmek ve hiçbirini birbirinden ayırmak emri vardır.İslamiyete,Kur'ana tabi olmamış biri bunu nasıl yapabilir.Bu sözü söylerken Kur'anı islamı tanıma imkanı olmayan insanları ayrı tutuyorum onlar için "tevhid" yeterlidir.
Katılma Tarihi: 01 agustos 2006 Yer: Almanya Gönderilenler: 61
valla hocam helal olsun daha söyleyecek bir söz dahi bulamıyorum. tam siyasetçisiniz hatta değme siyasetçiler dahi sizn kadar demagoji yapamaz lafı öyle bir çarpıtıyorsunuz ki bugün hani şu dinler arası diyalog diyen bazı şapşallar var ya onların da ekmeğine yağla bal sürüyonuz.
o herşeyi cımbızla söküp aldığınız kuranı kerimde yine bir ayet de diyor ki şüphesiz ALLAH katında din islamdır yani yanisi şu hak din islamdır kelimei-i şehadetin sadece ikinci kısmını söylemiyolar diye bu adamlar cennete gidemeyecek mi diyen feto hocamızı bile geçmişsiniz tebrikler....
hocam peygamber efendimizin getirdiği din son din ve hak dindir yani islamiyet aksini asla ve kata inkar edemezsiniz ve Hakkın habibiyle yeryüzüne gönderdiği hak dini inkar eden...
selamün aleyküm, teknolojinin sayesinde bugün herkesin,Kuran i- Islami ,her dilde okumasini ve incelemesini gerektirdigini düsünüyorum,cünki yüce Rabbimiz herseyi bu husuda sunmus. insanlar okuyup ögüt almazlar inanmazlar ise,bence sorun onlarin sorunu. Bizlere de düsen Allah in kelamini,elemizden geldigi kadar anlatmak ve ulastirmak,fikrindeyim. En dogrusunu Allah bilir,kusurlarimiz varsa affola. Bu sitede yeni oldugum icin,yazilarimda hata varise.uyarilariniza sevinirim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma