Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 12 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 52
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam arkadaşlar
önceleri herkes gibi gelenekten gelen nazar inancına bende inanıyordum...Allah a şükür Kuran'la yeniden tanıştıktan sonra böyle bir problemim kalmadı...Çünkü Kuran da nazar diye bir şey geçmemekteydi...
Kalem suresi 51.ayeti gelenek bize nazar ayeti olarak tanıttı...Bu gün evlerde işyerlerinde bu ayetin asılı olduğunu görmekteyiz...Ayetteki mecaz yanlış anlaşılmıştır.Olayın altında bu sorun yatmaktadır...
Bana kalırsa bizlerin yapması gereken insanlara bunu lisan-ı münasible anlatmak...Ama önce konuyu Kuran dan derinlemesine mütaala etmek....SAYGILARIMLA....
o taşların veya boncukların herneyse bir etkisi var mı bilmiyorum çünkü kullanmıyorum.bilmediğim için varsa eğer dedim.hemen çarpıtma.gerçekten ben insanların bakışlarından etkileniyorum.hele bu bakışlar hain haset eden bakışlarsa daha kötü.bunun adı nazar mıdır başka bişeymidir bilmem.ama bebeklerin bu kötü niyetli bakışlardan etkilendiği bilinen bir gerçektir.
zükira fihel kitalü raeytellezine fi kulubihim meraduy yenzurune ileyke NAZARal mağşiyyi aleyhi minel mevti fe evla lehüm
Fakat hükmü kesinleşmiş bir sure indirilip de içinde savaş da anılınca, kalplerinde maraz olanların, ölüm baygınlığına tutulmuş bir bakışla sana baktıklarını görürsün. Onlara uygun olan da odur. Muhammed 20
Nazar bakış demektir.insanlarda çeşit çeşit bakışlar olabilir.kimisi sevecen şefkatli sevgiyle bakar kimisi kötü niyet kıskançlık veya fesadla bakar.Bazı insanlara bu hiç etkilemeyebilir bazılarına da etki edebilir.biraz da inançla etkisi var.sanki bişeye inanmazsan etki etmez gibi :)
O inkâr edenler Zikr(Kur'ân)'ı işittikleri zaman, neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi. "O mecnundur" diyorlardı.kalem/51 Allah, gözlerin hainliğini ve kalblerin gizlediğini bilir mümin/19
Bazı insanlar diğerlerinin bakışlarından etkilenebilir veya bu bakışların insanlar üzerinde etkisi olabilir.sanırım bebekler falan bundan daha fazla etkileniyor.ama bundan korunmanın yolu nazar boncuğu mudur değil midir orası tartışılabilir.belki ufak da olsa bir etkisi olsa bile tamamen koruma sağlayacağını sanmam.
Merhaba Azure,
Ramazan orucu konusunda kesin tavrını koyan biri için, bu konuda tereddüt yaşamana şaşırdım.
bir miktarda olsa nazar ve ondan korunma yollarına kapıyı aralık bırakmak, Yukarıda verilen ayetlere ters.
Bazı ayetleri nazara vurgu yapıyor diye düşünmekte, ön koşullanmadan/geçmiş bilgilerden başka birşey değil diye düşünüyorum...
o taşların veya boncukların herneyse bir etkisi var mı bilmiyorum çünkü kullanmıyorum.bilmediğim için varsa eğer dedim.hemen çarpıtma.gerçekten ben insanların bakışlarından etkileniyorum.hele bu bakışlar hain haset eden bakışlarsa daha kötü.bunun adı nazar mıdır başka bişeymidir bilmem.ama bebeklerin bu kötü niyetli bakışlardan etkilendiği bilinen bir gerçektir.
zükira fihel kitalü raeytellezine fi kulubihim meraduy yenzurune ileyke NAZARal mağşiyyi aleyhi minel mevti fe evla lehüm Fakat hükmü kesinleşmiş bir sure indirilip de içinde savaş da anılınca, kalplerinde maraz olanların, ölüm baygınlığına tutulmuş bir bakışla sana baktıklarını görürsün. Onlara uygun olan da odur. Muhammed 20
Nazar bakış demektir.insanlarda çeşit çeşit bakışlar olabilir.kimisi sevecen şefkatli sevgiyle bakar kimisi kötü niyet kıskançlık veya fesadla bakar.Bazı insanlara bu hiç etkilemeyebilir bazılarına da etki edebilir.biraz da inançla etkisi var.sanki bişeye inanmazsan etki etmez gibi :)
ben de o taş ve boncukları kullanmıyorum ama etkisi olmadığını biliyorum. Bakışlar gerçekten önemli. Bence de insan bakışlarıyla çok şey anlatabilir karşısındakine... "gözler kalbin aynasıdır derler" doğru bir söz. Kötü bakışlar moral bozar, havayı karartır, sevgi dolu, içten bakışlar insanı rahatlatır... Sözünü ettiğim ve ettiğin bu bakışların toplumdaki nazar inancıyla ilgisi olmadığını biliyoruz.
O bakışlar bizi etkileyebilir, bize birşeyler anlatabilir, karşımızdakini anlamada bize ipucu verebilir ancak bize fiziksel olarak zarar ya da fayda veremez. Toplumdaki nazar inancından bahsedince fiziksel olarak zarar verme ve bundan taşla korunma yolu akla gelir..
Ben aslında taş derken o satılan mavi boncukların değilde daha çok bazı taşların vucüda etkisi olabileceğini düşünerek söyledim.mesela bazıları bunlardan kolye bilezik falan yapar.bunlar insana dokundukca değişik enerji verebilirler veya ne bileyim bazı etkileri olabilir yakut ametist gibi taşlar mesela.
Bazı taşlar elektriğimizi alır falan diye söylenir ya.. Bunun nazar inancıyla ve şirkle ilgisi olmayabilir ama gene de en hayırlısı en güzeli Allah'a dua ile, ona secde ile rahatlasak, olumsuz enerjimizi atsak, bu bize yetse, herşey için bu kadarı yetse, ne güzel olurdu di mi... diye düşünüp dilemeden duramıyor insan...
NAzar inancının ne bilimsel ne de dinse bir dayanağı yokken...
Varsa başımıza gelen bir şey kendiizde aramalı, hatalarımızı görmeli ve varsa bir sıkıntımız Allah'tan yardım istemeliyiz.
Hurafelere, dogmalara zanlara sarılmaktansa bu daha akılllıca bir seçimdir..
Üstelik konu din olunca AllaH'ın sınırlarını aşmayı ve onun gösterdiğinin dışında kanmayı aramamak gerek.
Yoksa Allah, bunun hesabını din günü bize sorar
selam erdemli,
düşünülen/tasarlanan ve yapılan/ yapılacak her iş ve amelimizde(sa'y), hesap vereceğimiz kesin olan,Yüce Rabbimizin açıkladığı, o büyük din gününü/ hesap gününü hatırlamak ,unutmamak ve diğer insanlarada bunu hatırlatmak ne güzel.bunu düşünenlerdende,hatırlatanlardanda Yüce Allah razı olsun, din gününde yüzünü ak çıkarsın.(en mühim şey budur zaten)
Şirkin alası nazar boncuğu..İsteyeceğin birşeyi Allahtan istemek yerine ufacık bir taştan beklemek akıllı insanların harcı olamaz.Şu Türk halkının sırf taştan,boncuktan medet ummak için sarfettikleri paralar yetime,yoksula harcansaydı Allahın razı olduğu kul olunurdu ama nerde o zihniyet?
Ben yeni doğan bebeğine nazar boncuğu takmadığı için bebek hastalandığında bunun kabahatini nazar boncuğu takmayan eşinde arayan ve bu yüzden çatırdayan evliliklere şahit oldum.Ne yapsan ne etsen vazgeçiremiyosun bunları o düşüncelerden sabir fikirliler.Allah ıslah etsin,doğru yola ulaştırsın demekten başka yapılacak birşey kalmıyor vesselam..
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma