Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sen bilirsin dostum.Nasılsa her mevsimde bol sazan bulunuyor.Ömür biter,sazan bitmez vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Maaşallah müslümana yakışır tavırlar sergiliyosunuz. Daha söyleyecek şeyler var ama önce anlamakta zorlandığım sorular var
benim soruma birisi cevap verirse memnun olurum gerçekten ve samimi olarak soruyorum Hayatınızda Kur an ve Sünnetin yerini Peygamberin yerini açıkca ve birazda kısaca söylermisiniz. Mezhepleri reddediyorsunuz olarak anladım eğer yanlış anladıysam onunda yerini
Siteden bak demeyin lütfen ben biraz baktım metinler çok uzun benim kabahatım biraz üşendim açıkcası kısa cevaplar alırsam sevinirim eğer yeterince aydınlatıcı olmazsa örnekle bile olabilir sizin haniflik tanımınızı anlayıp dinlemeden yorum yapmak istemiyorum
Maaşallah müslümana yakışır tavırlar sergiliyosunuz. Daha söyleyecek şeyler var ama önce anlamakta zorlandığım sorular var
benim soruma birisi cevap verirse memnun olurum gerçekten ve samimi olarak soruyorum Hayatınızda Kur an ve Sünnetin yerini Peygamberin yerini açıkca ve birazda kısaca söylermisiniz. Mezhepleri reddediyorsunuz olarak anladım eğer yanlış anladıysam onunda yerini
Siteden bak demeyin lütfen ben biraz baktım metinler çok uzun benim kabahatım biraz üşendim açıkcası kısa cevaplar alırsam sevinirim eğer yeterince aydınlatıcı olmazsa örnekle bile olabilir sizin haniflik tanımınızı anlayıp dinlemeden yorum yapmak istemiyorum
Yazik gercekden cok yazik. sordugun sorunun cevabi olacak yuzlerce yazi var. Kimse adina konusamam. Ben bu forumu aylardan beri okuyan fakat yeni bir uye olarak anladiklarimi Ozetleyeyim
1. Kuran Tek Kitapdir. Allah tarafindan korundugu icin ne Buharinin dedigi gibi bir ayet eksikdir nede Edip Yukselin dedigi gibi 2 ayet fazladir. Tamamina iman tettigimiz bir kitapdir.
2. Bize Kurani ulastiran son Peygamber Hz Muhammedir. Onun Allahin Resulu olduguna iman ederiz.
3. Kuran Allahin dedigi gibi tam bir kitapdir. Peygamberimiz Kurana uymustur. Bizde Kurana uyarsak Peygamber efendimize uymus oluruz.
4. Peygamberimiz Kuran hic bir sekilde ekleme yapmamsitir. Allah Kuranda bir konuyu duzenlememisse demekki biz serbest birakmistir. Biz insanlar olarak o konuda serbestiz.
5. Hadislerin sadece tarihi eser olarak degeri vardir. Tarih kitabi olarak okumakda hic bir zarar yokdur.
6. Allah ulasmak icin hic araciya ihtiyac yokdur. Kuran yeter.
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 75
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
zaza Yazdı:
yazık Yazdı:
Yazik gercekden cok yazik. sordugun sorunun cevabi olacak yuzlerce yazi var. Kimse adina konusamam. Ben bu forumu aylardan beri okuyan fakat yeni bir uye olarak anladiklarimi Ozetleyeyim
1. Kuran Tek Kitapdir. Allah tarafindan korundugu icin ne Buharinin dedigi gibi bir ayet eksikdir nede Edip Yukselin dedigi gibi 2 ayet fazladir. Tamamina iman tettigimiz bir kitapdir.
2. Bize Kurani ulastiran son Peygamber Hz Muhammedir. Onun Allahin Resulu olduguna iman ederiz.
3. Kuran Allahin dedigi gibi tam bir kitapdir. Peygamberimiz Kurana uymustur. Bizde Kurana uyarsak Peygamber efendimize uymus oluruz.
4. Peygamberimiz Kuran hic bir sekilde ekleme yapmamsitir. Allah Kuranda bir konuyu duzenlememisse demekki biz serbest birakmistir. Biz insanlar olarak o konuda serbestiz.
5. Hadislerin sadece tarihi eser olarak degeri vardir. Tarih kitabi olarak okumakda hic bir zarar yokdur.
6. Allah ulasmak icin hic araciya ihtiyac yokdur. Kuran yeter.
Zazaya aynen katiliyorum. Hadisler= Peygamber degildir. Bu mantigi atabilirsek aslinda bircok sorun cozulur. Ferec Hudur Beyin Islamin ogrenilmesinde kaynak sorunu yazisi butun bu sorulara cevap vermis.
Hiçbir hadis ve sünnetin bir yaptırımı yok mu yani? Allah Resulune iman ediyorsunuz ve Allah Resulunün bir görevinin de bize dini öğretmek olduğunu inkar mı ediyorsunuz? Namazı Kurana bakarak nasıl kılıyorsunuz?(Çok basit ama ne güzel bir örnek herhalde binlerce kez duymuşsunuzdur.) Önemli olan binlerce kez cevaplayabildiniz mi? Ya da Hac ya da oruç
Buhari nin bir ayet eksik olduğunu iddia ettiğini sizden duydum ilk defa bir kaynak alabilirmiyim? Bu iddia ile ilgili mümkünse kendi yazdığı birşey olsun eğer varsa.
Mezheplerle ilgili bir yanıt da alamamışım.
Okuyamamamın bir sebebi de karşılıklı sohbet etmenin faydasına inanmam. Birilerinin söylemesi veya yazması gerek bana. Teşekkürler cevaplara
Katılma Tarihi: 24 eylul 2005 Yer: Almanya Gönderilenler: 333
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bu Forumun ortak görüsü var, Din'in Allah'a dayali olmasi. Bundan kimin ne anladigi, yaklasimin ne sekilde oldugu, ortak görüsü baglamaz.
Öyleki senin yukarida Namazi öne sürerek sordugun soruya farkli cevaplar verilecektir. Arti, bunlar defalarca konusulmus mevzular, azcik vakit ayrilsa bir tik ötede, her gelene tek tek katilimcilar kendi görüsünü anlatacaksa Forum, Forum olmaktan cikar.
Hiçbir hadis ve sünnetin bir yaptırımı yok mu yani? Allah Resulune iman ediyorsunuz ve Allah Resulunün bir görevinin de bize dini öğretmek olduğunu inkar mı ediyorsunuz? Namazı Kurana bakarak nasıl kılıyorsunuz?(Çok basit ama ne güzel bir örnek herhalde binlerce kez duymuşsunuzdur.) Önemli olan binlerce kez cevaplayabildiniz mi? Ya da Hac ya da oruç(Yazik)
Ben gündelik emredilen Salat'i farkli yorumladigimdan bu soru beni baglamaz.
Buhari nin bir ayet eksik olduğunu iddia ettiğini sizden duydum ilk defa bir kaynak alabilirmiyim? Bu iddia ile ilgili mümkünse kendi yazdığı birşey olsun eğer varsa. (Yazik)
Buharin'in ne söyledigini bilmiyorum. Hadislerle ilgilenmeyeli cok oldu, kaynagini bilen Arkadaslar sana iletir.
benim soruma birisi cevap verirse memnun olurum gerçekten ve samimi olarak soruyorum Hayatınızda Kur an ve Sünnetin yerini Peygamberin yerini açıkca ve birazda kısaca söylermisiniz. Mezhepleri reddediyorsunuz olarak anladım eğer yanlış anladıysam onunda yerini(Yazik)
Ben Allah'in Sünneti ve Peygamberin Sünneti ayirdinda degilim. Sünnetten kasit, Peygamberimizin benimsedigi hayat tarzi ise, Kur'an-da yeterince yer verilmis.
Peygamberimiz, bir Lider, bir Önder, Eylem adami, inancini birebir yasamis, üzerine agir yükü koc gibi alip ölümüne savunmus, Allah'in taktir edip, secip begendigi saygin bir Kul; bugün Islam alemine bir kez daha gelse bir cogunun tersleyip hatta öldürme eyleminde olacagi ender bir Insan yapisi.
Peygamberlerin her biri bir birinden özel, Muhammed a.s.'in bende ki yeri, benim onun ümmetinden olmamdir, dogal ve özel bir baglilik var haliyle. Hepsine Selam olsun.
Bu sitede Ferec Dostun yenilerde hazirladigi, Melek kardesimizinden tavsiye ettigi o makaleyi okursan, farkliliklarin nerede oldugunu yeterince anlarsin saniyorum. O makale benimde savundugum görüsleri temiz sekilde yeterince yansitmis, sagolsun.
Biz Peygamberin ne vahyediyor olmasindan cok vahiy aliyor olmasiyla hasir nesir olduk, biz=Islam alemi. Hikmet ve Sünnet kavramlari altindan neler yazildi cizildi, Din Peygambersiz anlasilamaz dendi, rivayetler Kur'an-dan ayri bir Peygamberi vücuda getirdi.
Bugün catisan fikirlerin temel sorunu, neyin kaynak alinip alinmamasindan ileri geliyor.
Benim inandigim Peygamber bana Kur'an-dan baska birsey emanet etmedi. Peygambere itaat nasil olur? Ayni misyonu sirtina alip yasayarak, biri cikagelsinde Islam alemi bu misyonu sirtlandi, yasiyor desin.
Zamaninda Peygambere itaat eden insanlar, Peygamber bir Lider oldugu icin, kendine tabi olan insanlarin sorumluluklarini üzerine aldigi icin o insanlar ona itaat etmistir, Kur'an-dan ayri emrettikleri zaten Yönetici/Idareci kimligine dayaniyordu. Toplaminda itaat, sadece agzindan cikan Vahye degil, bununla beraber yasadigi toplumla ilgili söz sahibi oldugu konularda da elbette itaati gerektirecek emirlerle bir bütündür. Aksi düsünülemez.
Bugün karsimiza cikip Peygambere itaat etmiyorsunuz diyen kesimler, sanki kendileri Peygambere itaat ediyormuscasina muhafiz kesilirler, nerede Peygamberin eylem adami örnegi, nerede o fedakarliklar, canini malini düsünmeden inancini yasayan islam alemi nerede. Bana dokunmayan yilan bin yasasin diye diye kör kuyularin kör diplerine düstü, artik bagirsalarda sesleri duyulmaz.
Bahsini açtığın konular defaten konuşuldu. Eğer birbirimizden faydalanma adına kardeşçe müzakere edeceksek üşenmeyeceksin okuyacaksın. Önce hakkımızda bilgi sahibi olmalısın, sonra yargı sahibi. Bunun yolu da okumaktan geçiyor malesef(!).
Sorduğun soruları birkaç cümleyle cevapladığımızda sen de haklı olarak başka sorular soracaksın. Böylece kasedi en başına sarmak zorunda kalacağız. Buna ne gerek var, ne de vakit.
Önce okuyalım, kim ne demiş bakalım. Müzakereye açılan başlıklarda söylenmemiş sözler varsa o zaman alıntı yada link vererek tartışalım. Bu en sıhhatli olanı. Böylece kısır döngüye girmemiş, her yeni gün yeni sözler söylemiş oluruz.
Forumun üst kısmından ARAMA yapabilirsin.
Gerçi dostlarımızın vermiş olduğu bilgiler ve özellikle Ferec Hüdür'ün yazısını içeren link özet bilgi içermekte ama ben de sormuş olduğun sorulardan biri hakkında birkaç başlıktan birinin linkini vermek istiyorum. Konuyla alakalı görüşlerini o başlık altında sunarsan istifade etmiş oluruz.
peygamberi örnek almadığımızı,onu yeterince ADAM(!) yerine koymadığımızı yumuşak bir dille ifade etmişsin.
bir kere peygamberimizin rolünü alçaltmaya uğraştığımız iddiası YALANdır. zamanında yapılmış bir ayrımın şu an sancısı çekilmekte. peki nedir bu ayrım?
peygamberimiz ruhül kudüs değildir. yani ağzından çıkan her söz VAHİY değildir isa peygamberde olduğu gibi. bu yüzden vahiy ve hadis ayrımlarına çok ama çok erken gidilmiştir. böylelikle de kitap tamamen hadislerin karışma olasılığından kurtulmuştur.
ancak İSRAİLİYAT ve GELENEKLER arasına sıkışmış arap toplumu ve onun taklitçileri kitaba el uzatmayı göze alamadıkları için onun yerine peygamber ağzıyla istedikleri hükümleri DİN adı altında sunma uğraşına girişmişlerdir.
hatta bazıları çok ileri gitmiş ve hadislerin ayetlerin önüne geçmesi gerektiğini dahi söylemişlerdir. tabi bu da yetmemiş sünnet-i arabiyi farz önüne geçirebilmek için mezhepleri kurmuşlardır.
ne olur ne olmaz akılları çalışan birisi çıkar da "ayetten bahsederken ama.. diye muhalefet edilmez" der diyerekten de önlemini almışlar. ayetlerin sadece belirli bir kısım tarafından anlaşılacağı ve geri kalan sürülerin hayvandan farksız olduğu ve bu koyunların çobansız olamayacağını hatta başlarına bekçi köpeği konarak kuran ayetlerinin okunması yerine çobana uyulması tavsiye edilmiştir.
işin tuhafı devlet politikası haline gelen bu görüş her kuran ayetini okuma gayretine girenleri FİTNE-NİFAK-ASİ GİBİ NİTELENDİRMELERLE ÖLDÜRMEYE YARGILAMAYA YELTENMİŞLERDİR.
Ruhban kavramının yer almadığı kurana inat ruhban takımı peydahlanmış ve bunlara uymamanın küfür olduğu ilan edilmiştir.
4 hak mezhep gibi kuyruklu bir yalan atılıp "MEZHEBİ OLMAYANIN DİNİ OLMAZ" ya da "şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" gibisinden hükümler dine sokulmuştur.
şimdi sen bizlere diyorsun ki bu israiliyatı neden kabul etmiyorsun?
neden edelim bizler mankafa koyunlar mıyız? (incile göre tanrının kuzuları çooook)
aklım var çok şükür. maide 3. ayetten sonra gelen getirilen hiç bir şeyi kabul etmiyorum
kafir münafık fasık diyene de kahkahalarla gülüyorum
"kafir münafık fasık diyene de kahkahalarla gülüyorum."
Gerçekten de gülünecek şeyler.atalarının din anlayışını onaylamayana yakıştırılan bu yaftalara asıl uyanlar kendileri.Hani meşhur deli doktoru Mazhar Osman'a birisi çok kızmışta "sen delisin."demiş.O da:
"Senin bunu bana demen önemli değil.Ama ben senin için söylersem,o zaman paçanı kurtaramazsın."demiş.
İşte bunun gibi Kurandan nasipsizler,attıkları her çamurun tutacağını zannederler.Oysa kötü kelimeler gün gelir sahibine dolanır da apışıp kalırlar vesselam..
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma