Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yaşar Nuri Öztürk, programına sonradan Müslüman olan, sadece Müslüman olmakla kalmayıp aynı zamanda bir İslam araştırmacısı da olan, Danimarkalı Profesör Hans von Aiberg'i çıkartmaya başladı. Yaşar Nuri Öztürk ile Hans von Aiberg ne şekilde anlaşıp program yapmaya başladılar, bilmiyoruz. Önceleri bu ikili programı çok iyi götürüyorlardı. Halk, pür dikkat dışarıdan katılımların da olduğu bu ikilinin programını izliyor, biri, karşılıklı soru cevap programı idare ederken, öteki ise muhteşem Türkçesi ile, İslam'ı bilimsel ! olarak izah ediyordu. Hans von Aiberg, bu bilimsel izahları yaparken, ikide bir kendisinin Türkçeye ne kadar vakıf olduğunu söylüyor, Türklerin ise kendi dillerine yeterince ilgi göstermediğinden de yakınıyordu. Bu beraberliktelik, bir gazetecinin, Hans von Aiberg'in, aslında bir zamanlar gazetelerde, Falınız Diyor ki, sütünlarını hazırlayan , Bülent Ayberg adında Erzincanlı sahtekar bir gazeteci olduğunu ortaya çıkarması ile son buldu. Bülent Ayberg'in gazetede boy boy resimleri çıktı. Muhterem İslam bilimci, biraz da asalet düşkünlüğünden olacak, soy isminin başına von ibaresini eklemeyi de ihmal etmemişti. Bu şekilde kendisinin ne kadar asil bir Avrupalı aileden geldiğini vurgulayarak, biraz da buradan prim toplamak gayretleri içindeyken, işin foyası meydana çıkınca, bu ikilinin programı son buldu.
KARDEŞLER SİZ BU ADAMIN UYDURDUĞU SAFSATALARA İNANIYORSUNUZ.LAKİN BEN NE DERSEM DİYEYİM SİZİN BENİ ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM AMA NEYE İNANDIĞINIZI BİLİN DEDİM MÜSLÜMAN OLARAK GÖREVİMDE ONUN İÇİN ATARSINIZ BENİ SİTEDEN ARTIK :) OLSUN BE DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR ZATEN ALLAHIM YARABİM ONA İTAAT EDEN BANA İTAAT EDER BUYURUYOR ALLAH ÖNCE RESULULLAH A İTAAT BU YALANCILARINPEŞİNE GİTMEYİN YAZIK SİZEDE...
SİTEDEN KİMSE SENİ ATMAZ MERAK ETME,HATTA FORUMLARA KATIL AMA DERİN KURAN İLMINLE, NİTEKİM MEZHEPÇİ VE TARİKATÇI ARKADAŞLAR YA YAZMIYORLAR YADA BİZE KATILDILAR.MUHALIF KANATTA KIMSE KALMADI BİRBİRIMIZLE TARTIŞMAYA BASLADIK.
YASAR NURİ ÖZTURKE GELİNCE ONUN HAKKINDA O KADAR ÇİRKİN ŞEYLER DUYDUM Kİ HERHALDE ADEMDEN BU YANA BU KADAR KÖTÜSÜ GELMEMİŞTİR.AKLIMA BİR SÖZ GELDI''KÜÇÜK İNSANLAR KİŞİLERİ,BUYUK İNSANLARSA FİKİRLERİ TARTIŞIR DİYE''
BİZ BUTUN ALIMLERDEN ,TEFSIRLERDEN YARARLANIRIZ,TARIKAT YADA MEZHEP GİBİ TEK KİŞİNİN ARDINDAN KÖRÜKÖRÜNE GİTMEYİZ.
Not:Hans konusunda ilk uyarıları yapan bu sitedir,sitede bilgi vardır.Kendini kutsal ve diğer müminlerden farklı ,üstün gösterenler bilelim ki sahtekardır ve baska menfii amaçlar taşır,bu kişiler mezhepçi,gelenekçi,Kuran eksenli ...vs her turlu görüşün içine sızmak isteyeceklerdir.Bunlar bazen şeyh,bazen hoca bazende bu örnekte olduğu gibi daha bilimsel sıfatları kullanarak karşımıza çıkarlarve işlerini çok iyi yaparlar.
Bu forumu yeni okudum.Gördüm ki yeni katılan arkadaşlar güzel dileklerde bulunmuşlar. Ben de bir kaç şey yazmak istedim.
Kuran okumaya ve ibadetlerini yerine getirmeye 5-6 ay önce başlayan biriyim. Yeni üye olmama rağmen daha önceden beri forumları okumaktayım. Zaten internette sadece Kuran eksenli siteleri okuyorum çünkü kafamı bulandırmak istemiyorum.
Bu siteden çok fazla faydalanıyorum, katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun inşallah.
KARDEŞLER SİZ BU ADAMIN UYDURDUĞU SAFSATALARA
İNANIYORSUNUZ.LAKİN BEN NE DERSEM DİYEYİM SİZİN BENİ ANLAMANIZI
BEKLEMİYORUM AMA NEYE İNANDIĞINIZI BİLİN DEDİM MÜSLÜMAN OLARAK
GÖREVİMDE ONUN İÇİN ATARSINIZ BENİ SİTEDEN ARTIK :) OLSUN BE DOĞRU
SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR ZATEN ALLAHIM YARABİM ONA İTAAT EDEN BANA İTAAT EDER BUYURUYOR ALLAH ÖNCE RESULULLAH A İTAAT BU YALANCILARINPEŞİNE GİTMEYİN YAZIK SİZEDE...
Selam Mahmud
Keşke böyle bir laf etmeden önce foruma şöyle bir gözatsaydın. Böylece ne kadar tuhaf bir iddiada bulunduğunu anlardın. Bu forum Hans Aiberg lakaplı Bülent AYBERK'in Sahte Hanif Söylemine bayrak açmıştır. Onun madrabazlıklarına ve sahtekarlıklarına alet olanları uyarmıştır. Çevirdiği dümenleri afişe etmiştir. Yakalanmasında (kamuoyunu bilgilendirerek) rol oynamıştır. Mağdurların avukatının bilgisayarında bile TV'deki röportajında bu forum açıktı. Sen neden bahsediyorsun?
şeytan onlara yaptıklarını güzel gösterdi... peygamber efendimizin sünnetini
yok sayıyorsunuz biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik derken rabbim siz neler sacmalıyorsunuz. namazıda yakında müzik calıp göbek atacaksınız yakında yahu peygember efendimiz nasıl yaptıysa öyle yapacaksınız hadislerle olurbu işinize gelirse siz in okudunuz kuran gırtlağınızdan aşağı gitmiyor heralde siteyi gezdim felaketsiniz
Allahın zikri için, namaz yerine zaten sizin tarıkatlardakiler halay çekip,horon tepiyorlar tef eşliğinde,bize uyduracak bir formül kalmamış ki zaten Kuran müslümanı uyduramaz,ama 1 milyon çelişkili hadise uyanın kılavuzu şeytan olur neler yaptırır bilinmez...
Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.
Allahın zikri için, namaz yerine zaten sizin tarıkatlardakiler halay çekip,horon tepiyorlar tef eşliğinde,bize uyduracak bir formül kalmamış ki zaten Kuran müslümanı uyduramaz,ama 1 milyon çelişkili hadise uyanın kılavuzu şeytan olur neler yaptırır bilinmez...
selam safbilgi,
mahmudun aklına namaz kılarken, müzik çalıp, göbek atacağımız gelmiş nedense. niye hiç bizim aklımıza böyle bir şey gelmiyorda onun aklına geliyor böyle birşey dersin?bir insan, neyi yaşıyorsa, ve yaşamını neyle biçimlendiriyorsa ,aklınada o tür şeyler gelir demişlerdide inanmamıştım.demekki doğruymuş.damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.hallerini ve niyetlerini bilemediğimiz halde ,zorla hallerinden anlamamız için illaki bizimde damdan düşmemizi ve böylelikle hallerinden anlamamızı istiyorlar.aman arkadaşım lütfen, biz o metruk yolları, çoktan terkettik,uyduruksuz sanal/zanni alemi bıraktık ve hakiki sünnet olan Kur'an a kavuştuk.sevgili Peygamberin hakiki sünneti olan Kur'an a , mahmut'da davetlidir inşaAllah.Yüce Allah,hepimizi sırat-ı müstakime dahil etsin ve en büyük saadet olan cennetine kavuşturacak salih ameller işlettirsin inşaAllah.
Katılma Tarihi: 04 ekim 2006 Yer: Netherlands Gönderilenler: 44
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam
Ogretmen ogrencilere soylediklerini yazmalarini tembihledi zira daha sonra unutuyorlar yada carpitiyorlar. Yoksa yonetimin hismina ugramaktan daha kotu ne var. Ogretmen dogrusunu yapti bence bu kadar agir bir sorumlulugun riskini almak istemez yazdirmamakla.
Katılma Tarihi: 14 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
safbilgi Yazdı:
SELAM MAHMUD
SİTEDEN KİMSE SENİ ATMAZ MERAK ETME,HATTA FORUMLARA KATIL AMA DERİN KURAN İLMINLE, NİTEKİM MEZHEPÇİ VE TARİKATÇI ARKADAŞLAR YA YAZMIYORLAR YADA BİZE KATILDILAR.MUHALIF KANATTA KIMSE KALMADI BİRBİRIMIZLE TARTIŞMAYA BASLADIK.
Tamamiyyen ve de külliyen yalan. Wallahi de yalan billahi de yalan. Siteden kimse atmazmış. İşlerine gelmeyen yazıları yazanları hemen atıyorlar. Kimsenin kendilerine katıldığı falan da yok. Daha önce kendilerine sert cevap veren Yasemin, Ebu Ayşe, Ebu Beyza ve nicelerini siteden attılar. Hem atmakla kalmadılar girişlerini tümden engellediler. Bunlar hanif falan değil. Bunlar parayla satın kalmış kafir uşakları ve de hepsi müşrik.
__________________ İyyake na'budu ve iyyake nestain
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma