Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
esselamun aleyküm dostlarım beni tanımışınızdır umarım.adım ABDULLAH SELAM.aslen almanım kısa bir süre önce islamla müşerref oldum.kısa zamandır da sitenizi takip ediyorum.öncelikle çok önemli bir konuya değindiği için TEŞEKKÜRLER TAMERSELİN.
tamerselini eleştirenleri kızmıyorum.onların eleştirisi müslüman toplumlara karşı girişilen "karalama kampanyası"nın yani "psikolojik savaş"sonucudur.şimdi kızacaksınız ama bir insan yada toplum hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz.yada kulaktan dolma bilgilere sahipseniz . o insanları eleştirirken onlar hakkında bilgi sahibi olan biri sizin tezlerinizi yerden yere vurur.aynen aynı konuda benim karşılaştığım gibi.o yüzden size tanıştığım bir gazeteciden dinlediğimi yazacağım.beni dinleyeceğinizi umarım.
islamla şereflenmeden önceydi.köln kentinde bir açılıştaydık.birkaç arkadaş bir tköşede dünya meselelerini tartışıyorduk.konu taliban idi.
taliban osıralar a.b.d ye yenilmiş.silah bırakacağını açıklamıştı.talibanı birbirimize anlatırken a.b.d. nin ne büyük bir insanlık hizmeti yaptığını söylüyorduk.hemen yanımızda bir beyefendi bize kulak kabartmıştı.özür dileyerk yanımıza geldi.bize sordu."taliban hakkında ne biliyorsunuz".bizlerde "aşırı dinci teröristler","insanlık dışı yaratıklar"dedik bitremedik.öyle aqnlattık ki duyan "afrikada varolduğu söylenen yamyamları"onlardan medeni sanacaktı.gazeteci güldü ve "yanılıyorsunuz"dedi ve hikayesini anlatmaya başladı.
11 eylül saldırısından kısa zaman sonra afganistana gitmişler.tabi talibanla röpörtaja.giderken pek çok kişi gitmemelerini söylemiş ama dinlememişler.kabil kentine varmışlar ve aramalardan geçip"taliban lideri MOLLA ÖMERLE görüşmek istemişler"fakat güvenlik amacıyla izin verilmemiş ve üst düzey bir yetkili ile buluşmuşlar.
yetkili şahıs 1979 AFGAN-RUS savaşı başladığında yeni subay olmuş ve rütbelerini atıp MÜCAHİTLERE katılmış.ona 11 eylül saldırısını sormuşlar."bizim AMERİKA İLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK."demiş.kuzeydeki muhalifleri sormuş "biz isteriz sadece bu ülkede ALLAH kuralları uygulansın.biz 10 yıl komünist olmamak için savaştık bir milyona yakın kayıp verdik.bu insanlarda AMERİKA desteği alıyorlar.bizi AMERİKA VEYA RUSYA yönetmiş hiçbir fark yok"demişler.sormuş gazeteci c.ı.a afgan savaşında size yardım etmiş? cevabı şu olmuş"yerigeldi yalınayak savaştık.aç kaldık ama yardımı biz almadık.çünkü öyle birşey yok."sormuş tekrar"buda heykellerini niye yıktınız?"cevap hazır"çevre ülkelerden tapmaya geliyorlar.niye yıkmayalım.bu heykeller kan kokuyor.insanlar ezilerek yapılmış."
gazeteci devam etmiş uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili "bizde ekmek,yapmak,satmak ve kullanmak idam sebebidir.burka ve başlıkları konusunda "o bizim kültürümüzün dine yansımasının eseridir"cevabın almış
gazeteci bize nasıl ağırlandıklarını anlattı.insanların hoşgörüsünü ve kültürlülüğünü anlattı aralarında mühendise bile denk gelmiş.çok garipsemişler.şaşkınlık içinde geri gelmişler.
bende ilk başta propaganda yapıyor diye kızmıştım.ama şimdi anlıyorum.üstelik gazeteci gayet entellektüel birisi idi.propaganda yapacağını sanmıyorum.üstelikte anlattıları gerçekleri haykırıyordu.
ingiliz gazetcenin müslüman olmasına gelince onu bana sorun çünkü bir insanın hidayete ermesine vesile olmak büyük bir şeref .eğer buna vesile oluyorlarsa ne mutlu onlara .yazacaklarım bu kadar.ALLAHA EMANETOLUN.SELAMUN ALEYKUM.
|