Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Edeb ya Hu2 Yazdı:
Bizler Müslümanlıktan binlerce yıl eski bir Müslümanlığın, PROTESTAN Müslümanlığın İLK kurucularıyız.....
“Elhamdülillah Protestan Müslümanım” deyiniz.
|
|
|
Bu ne ilginç bir tesadüftür ya! İnan ben de şimdi bu cümle ve devamı üzerinde düşünüyordum! Yeniden düzenlenmeye muhtaç bir yazı olduğu ortada!
Yalnız senin gözden kaçırdığın bir nokta var! O yazı nisan 2005'te asılmış! Şimdi o dönemde bu yazıyı asan şahıs, Hansçı olabilir pek tabi!!! Önyargılı olmamak lazım!
Hans, Edip Yüksel ve Y.Nuri Öztürk ... birileri hala kabul edemese de bazılarının gözünü açmış! Ama ben demiyorum ki, bunlara şükranlığınızı onlara müritlik yapmayla gösterin! Hayır! Herkes herkese bir fikir verir! Sen de Allah'ın sana (boşuna vermediği) aklı, (Kuran'a göre) çalıştırırsın ve O'nların (Kuran'dan aktardığı) doğruları senin doğruların olur, yanlışlarını ise silersin!
Bu her devirde her insanda görülen bir durumdur. Örneğin ben, 18 yaşıma kadar ateist idim. Bu zamana kadar, inananlar benim gözümde din düşmanıydılar (ve/veya kafirdiler). 21 yaşıma kadar da (kazara) sünnilik yaptık. Bir sürü Yahudi efsaneleri ile sohbet ettiğimizde pohpohlayanımız çok oluyordu! Şimdi ise bunlardan uzağım ve bunların gözünde şimdi ben kafirim. Kuran'da (üstü örtülü) sözü edilen evrim işte bu!
Edeb ya Hu2 Yazdı:
yoksa oturduğun yerden ahkam kesmekle" bu yalan" "bu saçmalık" demekle kimseye bir şey öğretmiyorsun....farkında olmadan bindiğin dalı kesersinki "vallahi gazap gelir sen rahmeti beklerken".
|
|
|
Allah'ın ipine (Kuran'a) tutunmayı amaç ediniyorsak, bindiğimiz dalı nasıl kesmiş oluruz? "Allah'ın sistemine teslim olduk, rahmetinden ümid ediyoruz" diye bize Allah'tan gazab gelecek (sana göre) öyle mi? Sana bir tavisye, yazılarını yayınlamadan önce "düşün-süz" ondan sonra paylaş! Seçici ol! Her aklına gelen kelimeyi ağzına (klavyene) göndermeden önce iyice bir düşün! Dilin kemiği yok!
"Oturduğun yerden ahkam kesmek" ne demek? Hüküm Allah'ındır deyip buzağıcı Yahudiler gibi kafamıza göre hüküm mü belirliyoruz, yoksa cahil atalarınızın duvara astığı Kuran hükümlerini mi ortaya çıkarıyoruz?
Bazı arkadaşlarımız (ben dahil) "sen-ben" kavgası ile mücadele ediyor, sen de kalkıp
Edeb ya Hu2 Yazdı:
kendimi sadece müslüman olarak tanıtmam sizi kızdırmış olmalı çünkü "siz"den değilim. böyle tepki vermeniz normal.
|
|
|
bunu söyleyebiliyorsun! Ne kadar da tutucu/sabit bir kafa yapısına sahipsiniz! Anlayamayacaksınız! Bizi pisliğe - cehalete - geriliğe iten sebebin "AYRIMCILIK" olduğunu anlayamayacaksınız!
ALLAH'IN SÖZÜ size tesir etmiyorsa daha hangi söz tesir eder ki?
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
|