Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Basortusu islamiyyetde vardir. Kur'anda da gecer.
ilmi kaynagindan ogrenmek istiyenler kutuphanelerden eski ilim kitaplarini hadisleri , tefsirleri arastirsinlar...
islam=Kur'an+Sunnet+Hadis
Burda kendini Alim zanneden cok kisi var. Universite okumadan Muhandis olan, Mimar olan, Doktor olan cok kisi var galiba... Peygamberimizin arkadaslarini gorme serefine erismis imam-i Azam Ebu Hanife'nin eserlerini incelemenizi tavsiye ederim.
Biz 1400 sene sonrasinda yasiyoruz. M.S. 600'lu yillara yakin yasamis kimselerin dini daha iyi bilmesi cok daha mantiklidir.
Cok onemli bir soz:
"Bir insan kendisi SALIH olmadikca SALIHLERIN seref ve haysiyetine dil uzatacak olursa baska gunahi olmasa bile bu ona yetisir."
Burada bilen bilmiyen konusur. imam onder demektir. Muslumanlarin onderi sayilan kisilere hakaret edenler goruyorum burda. Sen 1400 sene sonrasinda yasiyorsun. Kapitaklist, Komunist, Sosyalist ve Yeni Dunya Duzeni'nin bir parcasisin.
Dini arastirmadan, kaynaklari incelemeden haydeeee, kendi aklimla bir mana vereyim... "Bak ayet bunu diyor, Kur'anda basortusu yok" falan filan fistik...
Herkes kendi inancinda serbesttir. Ancak var olan gercekleri yanlis yorumlamaya calisilmasi cok uzucu bir olay...
Soylenen gercek hadislerin tumu zamanimizda bilimin gelismesiyle ispatlanmaktadir. Mesela orucun faydali birsey oldugunu soyleyen hadisler vardir. Dogrudur. Millete zor geliyo yapmak hemen hadis kaynagi belli degildir deyiveriyor...
Namaz hakkinda hadisler var... adam kendi kendine "eh simdi kalk abdest al, namaz kil... hem de bir degil 5 defa gunde..!" deyip namaz hadiste yoktur, Kur'anda yoktur veya oyle kilinmaz falan filan....
islam dine saldiranlar saldirmis zamaninda karsiliklarini almislar.... Simdi ise saldiran yok ama cahil yetisen nesil ateistligi benimsiyor. Yeni dunya duzeninin bir parcasi oluyor... Dunyada muslumanliktan buyuk bir nigmet yoktur.
Arastirdim ve kendi basima oyle seyler ogrendim ki insanlarin cogunun islamiyyetden haberi yok. Yalnizca adet edinmisler bir seyi onu yapiyorlar...
Bunu bildiren bir hadis:
"insanlara bir zaman gelip catar ki; o zamanda Kur'andan ancak eser ve yazi, islamdan da isim kalir. O zamanda insanlarin ibadethaneleri yapisi itibariyle mamurdur ve gorkemlidir. Ancak hidayete mahal olmak bakimindan haraptir. O gun mescitlerde oturanlar ve onlari yapanlar yeryuzunun en fena kisileridir. Fitne onlardan cikar. Suc ve hata onlara siginir."
Bir tanesinde de
"Bir gun gelir ki muslumanlari ibadethaneleri dolu olur. Ancak aralarinda bir tane salih musluman bulunmaz..."
Buraya takilan kisilerin cogu da bu zumreye aittir...
Islam insanlari baristirmak istiyor, karistirmak degil. Bulusturmak istiyor, ayirmak degil. kaynastirmak istiyor, sevgi istiyor, muhabbet istiyor. Biribirine dargin ve ayri gonuller degil, vucutlari gibi kalplarini de birlestirmek istiyor...
Tek sey:
"NASIL YAPMALIYIM KI ALLAH'a DAHA IYI KUL OLAYIM, BENI SEVSIN"
diye ugrasmadikca, islamiyyetin galibiyyeti hedefimiz olmadikca musluman olarak olemeyiz...
Oyle ya biz musluman olarak tanitabiliriz kendimizi... AMA YA ALLAH (C.C.) BIZI MUSLUMAN OLARAK KABUL ETMEZSE?
Hic dusundunuzmu?
Kuru akil ile kimse bir yere varamaz... Alim bircok profesor akilli hocamiz vardir. Cevat Aksit Hocamiz ve bunun gibi bircok... Ben cok arastirma yaptim. Tarihimiz ilim adamlari ile doludur. Bilim adamlari ile doludur...
Eskiden Osmanli yetistirirmis. ilme onem verirlermis. Simdiki genclerin akli hayat yapmakta... Karilar kizlar oooohhhh... Gavurlar bizden ustun bakin iste diye kendi cahilliklerini dine yukluyorlar. Yazik boyle saf ve temiz yurekli ecdadin cocuklarinin boyle kendi kendilerini harcamalari... Aciyorum yani... Milletimizin tarihi san ve serefle dolu... Biz oturmus kadinin basindaki bez parcasina takmisiz kafayi...
Bas ortmek Kur'anda var ve kesindir...
Bazisi Kurban da Kur'anda yok der... Ama var... + bir de peygamberimiz Kurban keserdi...
Yabanci memleketlerde egitim alip din cahili olanlar dinde ayip ve kusur ariyorlar. Dinin zayif yerlerini arastirmaya ve kendince cevaplar vermiye calisiyorlar...
YAZIK....
|