Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sanal dünyada iletişim çok zor... En azından benim için.. Bazen, okuduğum mesajları anlayabilmek için çabalamam gerekiyor...
Buradan hareketle, empatik bir yaklaşımla kendi mesajlarımın ne kadar anlaşılır olduğunu da merak ediyorum...
Mes
elâ, sizin mesajlarınızda kullandığınız - (!) – bu işâretin varlığı, bende rahatsızlık uyandırıyor...
Çünkü, bu işâretin parantez içinde kalarak ifâde ettiği sembolik değer, küçümsemeye, istihzâya tekâbül edebiliyor.... Dolayısıyla, görmediğim muhatabımın asıl kastının ne olduğunu anlayabilmek için tahmin yürütmeye mecbur kalıyorum... Negatif tahminleri eliyor; pozitiflere öncelik tanıyorum ve bunu muhatabımın hakkı olarak görüyorum. Tabii, kendi mesajlarımın maksadıma en yakın, en doğru bir şekilde anlaşılmasını kolaylaştırması için de Rabbim’den yardım niyâz ediyorum...
Şu sayfada sizin ve benim son mesajlarımız yer alıyor...
ne sandınız insanlık sizin anlattıklarınıza mı muhtaç?
yoksa siz insanların heveslerine göre yürüttüğü bu sisteme yapışmış birer asalakmısınız.
bir yandan da tutturmuşsunuz bi islam!!!
kızları(tartışmaları, sohbetleri, etkinlikleri vs) allaha, oğulları(rahat yaşamayı, para için meslek edinmeyi, güzel eşleri, güzel evleri, tatlı baba himayesini, çok gülmeceli çevreyi vs) kendinize ayırdınız haaa!!!
hepsini bir gören var elbet.."
Bu satırlarınızı, "kendini yöneten toplum" anlayışınızın bir çeşit tarifi olarak algıladığım için, dilerseniz "kendini yöneten toplum"u tanımlamanız konusundaki isteğimi cevapsız bırakabilirsiniz...
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Slm semazen kardeş, umarım senin insan kazanmak maksadıyla gösterdiğin anlayışı başka türlü değerlendirmezler de adam gibi sohpetler olur. Bazı tiplemeler insanın sabrını son kuruşuna kadar harcamakta behis göremeyebiliyorlar.
Tenkit 2 türlü olur. Birisi; Tutarlıdır diğeri ise kuru tenkittir. Kuru tenkit sahibinin kafa yapısının da tanımıdır aynı zamanda adı üstüne KURU (kafa) tenkit. Kuru tenkit oldukça kolay bir tenkit türüdür. Bilgi sahibi olmanız gerekmez. Gözünüzü kapayıp ağzınızı açarsınız; "Siz şöylesiniz, siz böylesiniz, sizi falanca hakikate-filanca hak yola davet ediyorum, siz,........" diye devam edip gider. Bu davet sahibi olan kuru sallamacılar ne hikmet se HEP EN DOĞRU YOLDADIR da, eğri yolda olanlar başkalarıdır. Bu cürret sahiplerine göre; Bu eğri yolda olanlar, hiç ilim tahsil etmemişlerdir, Kur'andan, bilimden, irfandan bihaberdirler. Şiyar olan onlar o halde şiyar etme görevi de malum.... onlara düşer.
Tutarlı tenkit şudur: İlmi ve delil gösterilerek, karşısında olduğu fikrin eleştirilmesidir. Yani bir delil bir de altermatif sunulur ki bir değer taşımış olsun ve okuyanlar tarafından ciddiye alınsın. Amma ve lakin:
Mevzuya hakim olmadıkları, kurdukları sığ ama kendilerince zengin!? duran cümlelerden belli olan bazı zat-ı şahaNE?lerin, bir de öğretmen edası tadında cümle kurmaları yok mu :) ..... sinir küpü oluyorum.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Ağır mevzuların hafif metotlarla aydınlatılması mümkün olmadığına göre, Sn. Higen'in bulunduğu ortama karşı daha sorumlu davranış sergilemesini beklemek -herhalde- forum üyelerinin hakkı...
Eğer, bir şeyleri hakkaniyet nâmına paylaşmak ve değer oluşturmaksa murâdımız, iletişimin saygı olmadan devam etmeyeceğini bilmeliyiz...
Aslında tekrar araya girmeyeceğimi ve olacakları kenardan izleyeceğimi söylemiştim.Ama senin bu denli hoşgörün,tevazuluğun karşısından yazmadan edemeyeceğim.
Çok güzel bir kalbin var,Allah senden razı olsun.Keşke herkes senin gibi diyaloglarıda ölçülü,saygılı olabilse.Eminim ki hiç bir sorun kalmazdı.Dilerim art niyetli insanların yıpratıcı,tahrik edici hareketleri bile seni değiştirmez.Ben senin kadar olamadım helal olsun:)
Ha bu arada bana doğrudan veya forum içindeki hitaplarında lütfen "Sayın" kelimesini kullanma.Dost,kardeş,birisi,Mircan, hatta mirc bile diyebilirsin :) resmiyetten nefret ediyorum ya:)
İltifat yüklü sözlerin için gönülden teşekkürler...
"Sayın" kelimesini, özellikle sanal dünyada çok seviyorum.. :))
Çünkü, insanlar bu dünyanın sanal konforundan yararlanarak; direksiyon başına oturunca kişilik değişimine uğrayarak trafik canavarına dönüşenler gibi klavye başında kendilerini kaybediyorlar...
Bu yüzden, kendini ve haddini bilenlerin (Sn. Higen'in uzmanlık sahası) yazışmalarında daha resmi ifâdeler kullanmalarının iletişime katkı sağladığını düşünüyorum...
Herhalde, bu bakış açısından kaynaklanan bir katma değer sonucu, Sn. Higen forumda yer alan ilk mesajlarından sonra 23 Şubat'ta şu cümlelerle foruma seslendi...
"itici bir tavır sergilemediğiniz için teşekkür ediyorum ve böyle olması sebebiyle cevap vermek bende reddedilemeyecek kadar yer kapladı ve de gerekti. ha! kendime değer verdiği içinmi, hayır. sadece bir insanım ve çapıma göre bi şeyler konuşmaya çalışıyorum. çirkin sözler sarf ettiysemde kendi kontrolsüzlüğümdendir ki böyle sözler kullanmamaya çalıştım.."
Fakat, ne olduysa son mesajında boyut değiştirmeyi tercih etti ve iletişim imkânını tek taraflı olarak iptal etti...
Tabii bu durum, "kendini bilmek; kendini tanımak; kendini yönetmek"le ne kadar uyumlu(?) bunu Sn. Higen'in insâfına havâle ediyoruz...
Ancak, bildiğimiz bir şey var... O da, bir çekiç ve çok sayıda çivi kullanarak; başka beyinlere bilgi ve fikir transferinin mümkün olmadığı... Bir şeyler paylaşılacaksa; birileri "büyük yanılgı"lardan arındırılacaksa akupunktura benzeyen :) kadîm iletişim tekniklerini kullanmasını kendisine tavsiye ediyoruz...
O vakte kadar, kendileriyle iletişim kurmamızı sağlayacak yegâne malzemenin bir tek şu işâret olduğunu düşünüyoruz.... :)
madem okudunuz bütün yazılarımıda okuyun ha olurya anlarsınız heç olmazsa yazdıklarım bari kendimi tanıtmama yarar.
iyi günler iyi yıllar iyi akşamlar iyi hayatlar iyi konuşamalar iyi bilgi alışverişleri kafanızdaki doğruları herzaman böyle güzel böyle mertçe böyle hoş görüyle savunmalar dilerim vede bir oğul dilerim sizi hayatımın sonuna kadar seveceğim bu hediyeyi benim için kabul edin sizi herkez sevecek ama hiçkimse benim kadar değil
tanrı şahidim çok adam öldü..................................
madem okudunuz bütün yazılarımıda okuyun ha olurya anlarsınız heç olmazsa yazdıklarım bari kendimi tanıtmama yarar.
iyi günler iyi yıllar iyi akşamlar iyi hayatlar iyi konuşamalar iyi bilgi alışverişleri kafanızdaki doğruları herzaman böyle güzel böyle mertçe böyle hoş görüyle savunmalar dilerim vede bir oğul dilerim sizi hayatımın sonuna kadar seveceğim bu hediyeyi benim için kabul edin sizi herkez sevecek ama hiçkimse benim kadar değil
(!)
Slm Slm
Öncelikle forumda şahsım adına gördüğüm bir tezat durum var.Evet okuma alışkanlığımız maalesef yok bu forumdaki itişip kakışmalarında büyük yüzdesi bunu yüzünden çıkmıştığını ben açık bir şekilde gördüm.Banada ağır ve riyakar ithamlarda bulunanlar olmadımı oldu.!Amaben Allah'a Sığındım.Evet nikim "Kör Nokta" sen körsün diyebilirsiniz.
Ama kelimeleri kullanırken anlamlarını iyi bilmek lazım!Hiç beklenmedik süprizlerle karşı karşıya kalıp zor duruma düşebilirsiniz.Kör demişken Ayrıca kör olmaktan daha kötüsü nedir biliyormusunuz? Kör olmayıpta Görememek! Aslında görmekte yeterli olduğunu sanmıyorum gördüğümüzü anlamakta gerekir saonrada idarekine varmak.
ve biz aynı şeyleri sölemekten bıktık.Sabırla okumak dinlemek herşeyi yola getirir.Birşey olmak için değil birşey yapmak için okumak en güzeli.
biz seni anladık herkes bu sitedeki herkes asalakmış.Umarım sende hatalarını anlamışsındır. Biz Buraya Allah Rızası için geliyoruz.Amacımız güzel sözler rekabet hadi bunu bildin bunuda bil gibi saçmalıklar değil.Gitmeden önce umarım şunu anlamışsındır.Haniflik din değil mertebedir.Hanif olmak Allaha ortak koşmamak yüzünü Allaha dönmek.Hz. Muhhamed efendimiz hz. İbrahim efendimizin tabi olduğu Allah ın Hak dini.Kaç tane islam var sölermisin bana? 4 mü?Peygamberler müjdeleyivi olarak gönderilmiştir yeni bir din kurmak için değil.evet mesajlarını okudum buradaki yazıları net olarak ve anlamakiçin okuduğunu sanmıyorum.eğer olurda okumak istersen http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=1295&KW=duydunu z
Tezat ve kuru kuru iftiralar olmadıığı sürece her türlü görüşlerinize açığız fakat ispatsız delilsiz belgesiz yorumları kimse dikkate almaz.
(!)
Adam ben bunu anlamadım biraz açar mısın¿
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış. evet bekliyorum............
2.si eğer tahmin ettiğim gibi argo bi cümleyse.........!
Bi kere Tanrı yok Allah var!! Senin Müslümanlığın Bu kadar işte ne anlatçan bişey anlatma zaten.Sırf racon kesmek için Birden Allah ıda hiçe sayip eklemeler yapıyorsun de get :)))) kızdım şimdi Allah sıfatlarında olmayan isimleri Allah yerine koyup kullanma. Hadi sana iyi dersler dersine çalışmadan gelme
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma