Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Slm
Bir hikaye anlatmak istiyorum:
Zahirde çok iyi arkadaş olan 3 inek varmış. Genelde birbirlerinden ayrılmaz beraber otlar ve sohpet ederlermiş. Bir gün aç bir aslanın yolu bu ineklerin otladığı sahaya düşer. Aslan son derece aç ve saldırmak ister. AMA ineklerdeki beraberliği görünce üçüyle baş edemeyeceğini anlar. Sonra aklına bir fikir gelir. Fikri uygulamak için uygun bir zamanın gelmesini sabırla bekler. Nihayet uygun bir an gelir ve beyaz inek GRUPtan az ileride otlamaya başlayınca, aslan hemen kırmızı ve siyah renkli ineklere yaklaşarak:
"Bakın saygıdeğer inekler benim sizinle işim olmaz benim niyetim beyaz ineği yemektir, umarım engel olak istemezsiniz" der. Kırmızı ve siyah renkli inekler de:
"Madem bize dokunmayacaksın, o halde biz de sana engel olmayız" derler. Bunun üzerine aslan hızla koşarak beyaz ineğin boynundan ısırarak yere yatırır ve afiyetle yer.
Sonra aradan belli bir zaman geçer ve aslan yeniden açıkır. Kırmızı ve siyah renkli ineklerin muhitinde bir yere gizlenir ve yine uygun bir anı kollar. Nihayet, kırmızı renkli inek az uzağa gidip otlamakta iken, aslan siyah ineğin yanına yaklaşır ve: "Saygıdeğer inek kardeş, senin bir işim yok lakin ben kırmızı ineği yemek istiyorum, umarım engel olmak istemezsin" der. Bunun üzerine siyah inek:
"Madem bana dokunmayacaksın, o halde yolun açık olsun" der. Ve, aslan hızla koşup kırmızı ineği aynen beyaz inek gibi yere yatırır ve bir güzel yer. Aradan yine belli zaman geçer ve aslan yeniden açıkmıştır. Bu sefer gönül rahatlığıyla ve kimseye ağız bükmeye gerek duymaksızın, siyah renkli ineğe yaklaşır. Ve "Bilirmisin inek bozuntusu canım seni yemeyi diler ve ben seni şimdi yiyeceğim" der. Bunun üzerine siyah renkli inek der ki:
"Aslında sana ilk beyaz inek arkadaşı yederdiğimde ölmüştüm"
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
|