Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Alperen ,
Kuran dışında hiçbir şey okumamak gibi bir noktaya gider söylediğiniz sözler ve bence hiçbir mantığı yoktur kusura bakmayın ...Kuran meali dışındaki her şey keçiboynuzu mu sizce ; hatta ayet-i kerimeleri tefsir ve tasvir etse bile ...? Bence ifrat ve tefrit noktasına çok dikkat etmeliyiz konuşurken ... Eserleri okuyup istifade etmek başka , nurculuk başka bir şey bana göre ...Bu arada ben kendimi sünni veya şii veya Alevi olarak da ifade etmiyorum , bu tarz mezhepçi anlayışa da karşıyım , ben Kurancıyım hepsi bu ...
İstediğiniz için veriyorum linki ; bana geniş ufuklar açtı bu eser ve çok istifade ettim :
http://www.risale-inur.org/yenisite/moduller/risale/index.ph p?tid=12
Okumanızı tavsiye ederim ...Çünkü burada yazan bir çok kişinin eserleri okumadığını farkettim , sadece aleyhte ve taraflı yazı yazanları okumuşlar ... Ben 42 yaşında ve aklı gayet başında bir insanım neyi okuyup okumayacağıma da kendim karar veririm ; istifade ettiğim her şeyi de okurum ; sizi alkışladığım da oldu buralarda bilirsiniz ...Ama bu arada eleştireceğim ve beni tatmin etmeyen her düşünceyi söylemekten çekinmem (daha önceki postlarıma bakınız) , her soruyu sormaktan da gocunmam ama bu bağlamda bu güzel esere "keçi boynuzu" demek başka bir şey ...Ben bu eserden çok istifade ettim diyorum ve bu tek aciz ve naçiz kulun istifadesi bile yazana sevap olarak yeter bence ...
Bir de bu forumlarda herkes ayetlerden ne anladığını uzun uzun anlatırken ve tartışırken , herkes bunları okurken bu yaptığımız da keçi boynuzu anlamına mı geliyor ? Ben Naci beyi bile okurken bu forumlarda 10. sözü mü okumayacağım ? Said-i Nursi de ne anladığını yazmış işte olaya böyle bakmak lazım ve yazdıkları da çok hoşuma gitti bilgilendim , Allah razı olsun ondan ...
|