Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
ne güzel olurdu, niye itiraz ediyosunuz hayret
islamda esas olan mütekabiliyet
tam tersini de düşünsenize
akşama kadar ne halt edersen et
evdeki kadını memnun et... direkt cennet....
Ümmü Seleme radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kocasını memnun ederek ölen kadın cennetliktir. " Tirmizî, Radâ` 10. Ayrıca bk. İbni Mâce, Nikâh 4
Bu resmen kocayı kutsallaştırmak demektir ! bu hadislere ne bahane getireceksiniz peki?
saygı ile !!!!!!
Yasemin Bacim neden kadini erkegin kolesi yapan uydurma hadisleri sorgulamakda zorlaniyorsun anlamiyorum. Kuranda kadin erkek esitligi ile ilgili makalelere bir bak istersen. Bu forumda br suru var. Neden kadin olarak bile bu uydurma hadisleri Kuran olcusune vuramiyoruz.
"KIT ZEKALILAR O HADİS NAFİLE ORUÇLAR İÇİN GEÇERLİ FARZ OLAN ORUÇALR İÇİN DEĞİL GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ HİKMETSİZ AKIL GÖZÜNÜZÜ KÖR EDİYOR ."
Yahu Yasemin sen buraya komiklik yapmak içinmi geldin.Senki akıl ve zekamızın hikmetsiz olduğuna hükmediyor,sonra da bizi kıt akıllı olmakla itham ediyorsun madem bu kadar komik olacan,bir talk show programına katıl da senin zekanın kıtsızlığını (çapını)görelim.Selam kıt akıllı olmayan ve gerçekten aklını kullanan herkese.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
FORUMU BAŞTAN SONA İNCELERSEN KADINI YÜCELTMEYEN TAM TERSİ KADINI SENİN BİZİ İTHAM ETTİĞİN GİBİ KIT ZEKALI KONUMUNA DÜŞÜREN HADİSLERİ GÖRÜRSÜN.DİYANETİN ŞU AN BÖYLE BİR ÇALIŞMASI VAR DAHA ÇOK KADINLARA YÖNELİK YANLIŞ HADİSLERİ TEMİZLEMEYE UĞRAŞIYORLAR.BEN BİR ERKEK OLARAK MAALESEF SENİN HAKKINI SENDEN ÇOK SAVUNMAYA ÇALIŞIYORUM ÇÜNKÜ KADIN HAKKI EŞİTTİR İNSAN HAKLARI.RAMAZANDA TUTULAN FARZ ORUÇ YADA NAFİLE ORUÇ SONUÇTA İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR SENİN DEDİĞİN GİBİ OLSAYDI NİCE MÜMİN KADIN, DİNE YADA NAFİLE ORUCA SOĞUK BAKAN BİR EŞTEN İZİN ALAMAYARAK İBADETİNİ YAPAMAZDI.TESEKKUR EDERİM...
ayetleri incelerken öncesini ve sonrasını inceleriz ve konuyla ilgili diğer ayetlere de bakarız. ben derim ki hadisleri de eleştireceğimiz zaman hadisin tam metnine bakalım ve ne anlatmak istediğini iyi anlıyalım ki karşı tarafa söyleyecek fazla söz bırakmayalım şimdi o hadisin nafile oruçlarla ilgisi olduğunu söylerlerse (ki öyle) ne diyeceğiz. onlarda bu sefer başlıcaklar siz sadece işinize gelen kısmı alıyorsunuz kafanıza göre senaryo yazıyorsunuz demeye.
şahsen bende eşimin benden izinsiz nafile oruç tutmasına pek sıcak bakmam. farz olan oruca zaten kimse karışamaz. ama nafile oruç oldumu durum değişir burda yani o hadistede nafile oruçtan bahsedilir. tenkit edeceğimiz zamanda iyi anlayıp iyi araştıralım ve öyle tenkit edelim
Muvahid Adli Programdan olan tercumesindne oldugu gibi aldim. Onu arkasi yok. Oldugu gibi kopyaladim. Kocanin kadin uzerindeki haklari kismi. Nafilesi sonradan eklenmis olabilir. Ama hadisde Nafile gecmiyor.
284. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Bir kadın kocası yanındayken onun izni olmadan oruç tutamaz. Kocasının izni olmadan bir kimseyi evine alamaz. " Buhârî, Nikâh 84, 86; Müslim, Zekât 84. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Savm 73; Tirmizî, Savm 64; İbni Mâce, Sıyâm 53
selam,
e, hani hadisler Kur'an ın açıklamasıydı , hadisler olmazsa Kur'an anlaşılamaz bir kitap olacaktı? haşa, esbab-ı nüzulü bilmezsek, Ayetlerin anlamını kavrayamazdık?
burda açıkça bir hadisin , ne anlama geldiği tartışılıyor öyle değil mi?acaba, bunu derken ne demek istedi? bu rivayetçileri anlayabilecek insan beri gelsin.
hkaradag, diyor ki, bu hadiste bahsedilen oruç, ramazan orucu değil, nafile orucudur.peki, bu yargıya nereden vardın hkaradag?hadiste kesinlikle böyle bir ayrımdan bahsedilmiyor.sadece oruç deniyor. nafile oruç olduğunu nereden çıkardın? batıni bilgilerden mi yoksa?
Kur'an'ı anlamak için hadislere ihtiyacımız var diyorlar . peki hadisleri anlamak için bu sefer neye ihtiyacımız var?çünkü, hadislerin ne anlama geldiğini bu sefer tartışmaya başladık ta... acaba ne demek istiyor?gelin şimdide sözde ,Kur'an ı açıklayan hadisleri , gaybi/ batıni bilgilerle açıklamaya çalışalım...
Kur'an'ı anlamak için hadislere ihtiyacımız var diyorlar . peki hadisleri anlamak için bu sefer neye ihtiyacımız var?çünkü, hadislerin ne anlama geldiğini bu sefer tartışmaya başladık ta... acaba ne demek istiyor?gelin şimdide sözde ,Kur'an ı açıklayan hadisleri , gaybi/ batıni bilgilerle açıklamaya çalışalım...
e, hadi gelin kardeşim, yahu niye kimse gelmiyor?
Slm
Hasan Bey gerçekten güzel bir konuya değinmiş.
Bazılarımıza göre Kuran'ın açıklayıcısı hadislerdi, Kuran'ı ancak hadisler yoluyla anlardık: tamam işte anlamayada çalışıyor insanlar; ama problem yine çözülmüyor; bu seferde önümüze ikinci bir bariyer çıkıyor hadislerin açıklayıcısı NE olacak ??????????
Kuran'ı anlamak amacıyla ortaya atılan bu fikir: Kuran'nın anlaşılmasını bir yana, dine ait bilgilerin daha çok arap saçına dönmesine neden oluyor. Bu da işte bu toplumun Kuran'dan daha da uzaklaşmasına neden olan en büyük etken. BU sayede insanlar: ne Kuran'a, ne hadise, ne de baska bir şeye el sürmeden kafalarına göre hayatlarına yön vermeyi tercih ediyorlar.
İnsanları işin icinden cıkılmaz bulanık sularda yüzmeye itmeyi bırakalım; açık, net ve anlaşılır tek din kaynağı olan Kuran'a yönlendirelim. Bu durumda zaten kadının kocasından izin alarak tutacağı orucun doğru olup olmadığı kararını kendi aklınca hüküme bağlayacaktır. Kuran kişiyi en doğru bilgiye kendisi hiç birşeye ihtiyaç duymadan ulaştırır- Allah'ın izniyle-..
Cesur yazdı: "Kuran'ı anlamak amacıyla ortaya atılan bu fikir:
Kuran'nın anlaşılmasını bir yana, dine ait bilgilerin daha çok arap
saçına dönmesine neden oluyor. Bu da işte bu toplumun Kuran'dan daha da
uzaklaşmasına neden olan en büyük etken. BU sayede insanlar: ne
Kuran'a, ne hadise, ne de baska bir şeye el sürmeden kafalarına göre
hayatlarına yön vermeyi tercih ediyorlar."
Gerçekten hadislerin Kuranı açıkladığı konusundaki safsataya verilmiş güzel bir cevap.Bugün sabah dersine gittiğim bir hocada buna apaçık şahit oldum.Hoca dersi iki bölümde yapıyor,önce ayetleri ayetlerle açıklıyor,sonra hadis ve sünnet konusuna geçiyor. Adam Kuranı ayetlerle açıklayıp anlatınca gayet güzel anlaşılıyor,hiçbir problem olmuyor ama hadisler konusunu anlatınca resmen kargaşa ve curcuna başlıyor.Yok o şöyle dedi,bu böyle dedi diyerek Kuran anlaşılsın diye uydurulan hadisler,değil Kuranı açıklamak kendi içinde varolan çelişkiyi bile çözemiyor. Bu durumda sıradan insanlar bile itirazda bulunuyor,ama hocamız içinden çıkamayınca yok bu bilmem neyin açıklaması falan deyip işi kurtarmaya çalışıyor ama maalesef hiç de başarılı olamıyor.Bu hocanın sitesinde de yayınlanan bu konuşmayı inşallah size alıntılarım da varolan garabeti açıkça görürsünüz vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
bir konuyu incelerken amacından sapmayınız. anılan soz ne kadar sacma ise sizn yaklasımlar o kadar basit kalmıs.
elbetteki esler izin alacak ( erkek-kadın)
bir işi duzeltelim derken kendi dininizi uydurur bir goruntu vermeyin. ayetleri zorlamayın.
islamda kadın kocasının kölesi değildir!!! ama hayasına sahip takvalı bir kadın için erkeği onun herseyidir. bunun uygulaması Ali ve Fatıma evliliğinin uygulamasında gorulebilir.
birileri kadını sozum ona dustuğu kotu durumdan kurtaralım derken pot kırmasın!!
evet o uydurmalar ne kadar kotu değilmi. ama ya birde biz bunları reddederken yaptığımız yorumlar gercek İslama uygun degilse... az daha dikkat...
hadis değil ayet değil bencileyin aciz kulun sozu!!!
EŞİM NAFİLE ORUC TUTARKEN BEN DEN İZİN ALACAK BENDE ONDAN!!!
bence nafile bişey yaparken eşler arasında anlaşma gereklidir
örneğin eşiniz sizden izinsiz saatlerce namaz kılıyor haftada 4-5 gün oruç tutuyor ne sizinle yemek yiyor nede size ayıracak pek zamanı oluyor
Siz bu halden rahatsız olmazmısınız olursunuz elbette ama ben böyle diyerekten o hadisi doğrulamıyorum orda nafile ibadet demiyor bu bir birde sadece erkek kadına izin verme durumu var aynı şekilde erkekde kadından izin almalı....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma