Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 02 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 94
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
xavier Yazdı:
HanifUlus nickli kişi,
Allah hangi ayetinde HanifDinden bahsediyor?
İstersen Önce sen bunu göster?
Zaten önce birçok kereler burda da gösterildi bu.İstersen oralara da bakabilirsin.
Bi de ayrıca, birşeyi çok iyi bildiğini ZANetmek te, ayrıcalık değildir.Unutma ki, ZANın çoğu kötüdür.
EN'ÂM SÛRESİ Suresi
116. Ayet
Eğer yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece yalan uyduruyorlar.
YÛNUS SÛRESİ Suresi
60. Ayet
Allah’a karşı yalan uyduranların, kıyamet günü hakkındaki zanları nedir? Şüphesiz Allah insanlara karşı çok lütufkârdır, fakat onların çoğu (O’nun nimetlerine) şükretmezler.
10/105: Ve en ekım vecheke lid "dıni hanıfa" ve la tekunenne minel müşrikın
30/30: Fe ekım vecheke lid "dıni hanıfa" fıtratellahilletı fetaran nase aleyha la tebdıle li halkıllah zaliked dınül kayyimü ve lakinne ekseran nasi la ya'lemun
Not: Xavier dost umarım gözlerin de bunu görür artık!
Dikkat lütfen!!! bu tanımların hepsi Allah'ımızın Dini olan, Yüce Dinimizi yani, İslam Dinini anlatmaktadır!.. Allah C.C, indinde Din, tek'dir... Yani hepsi elçiler eli ile bizlere tebliğ olunan, Allah'ın(C.C) Dinini açıklar tanım ve sıfatlardır.
10:105 Waan aqim wajhaka lilddeeni haneefan wala takoonanna mina almushrikeena
10:105 Ve: "Bir hanif olarak yüzünü dine dogru yönelt ve sakin müsriklerden olma,"
Hanif fıtratla ve tavırla vechini din olan islama yönelt.Eğer böyle yaparsan ancak müşriklerden olmazsın.Yani hanif olarak yüzünü islama yöneltirsen ancak Allah'a şirk koşmazsın.Tam tersini düşünürsek, böyle yapmaz isen şirk koşarsın Allah'a.
30:30 Öyleyse sen yüzünü bir hanif olarak dine, Allah'in o fitratina çevir; ki insanlari bunun üzerine yaratmistir. Allah'in yaratisi için hiç bir degistirme yoktur. Iste dimdik ayakta duran din. Ancak insanlarin çogu bilmezler.
Yüzünü hanif olarak dine (İslama) çevir / yönelt.Çünkü zaten o Allah'ın fıtratıdır.Allah insanları bu hanif fıtrat üzere yaratmıştır.Allah'ın fıtratı üzere yaratmada bir değiştirme yoktur.Ve ancak İslam, Hanif olunca dimdik ayakta durur.Hanif olmayınca müşrik olunacağından sadece islamla kifayet etmek hatadır -iki kere iman gerekir-, dimdik ayakta durmayan dine sarılmaktır.Ancak insanların çoğu bunu bilmezler.
DİMDİK AYAKTA DURAN, YIKILMAZ VE DEĞİŞME OLMAZ OLAN DİN, HANİF İSLAMDIR...
Hanifulus, öncelikle Hoşgeldin. Siteni ziyaret ettim. Seni tebrik ederim. Yazılarından çok faydalanıyorum Allah razı olsun. İnşallah birbirimize ve katılımcılara faydamız olur ve iyiye ve güzele kılavuzlanmamıza vesile oluruz.
Hanifulus ile xavier'in arasını bulayım:) Bakalım becerebilecek miyim.
Hanifulus İslam Dininin en önemli sıfatlarından birisinin de haniflik olduğunu söyleyerek İslam dininin aslında hanif din olduğunu söylüyor. Doğrudur. Xavier'da yalnız -bir din- olduğunu bunun da Hanif özellikli (şirkten arınmış) İslam dini olduğunu söylüyor. Doğrudur. Aslında hep beraber aynı güzel noktaya geldik, bence.
hanif islam=hanif din=İSLAM
İslam ve müslümanı birbirinden ayırmak gerekiyor. İslam hanif dindir ama müslüman olduğunu iddia eden kişi hanifliğe uzak hayat sürüyor olabilir. Nefsini, çıkarlarını, şeyhini, peygamberini vs. bilerek yada bilmeyerek Allah'a ortak koşuyor olabilir. İşte bu müslümanlar İslam dinini hakkıyla yaşadıklarında aynı zamanda hanif dini yaşamış olurlar.
İddia edildiği gibi Hanifler, müslümanlar arasından ayrılan bir grup değildir. Aksine hanif olamayanlar, müslümanlar arasından ayrılan bir gruptur. Ben bu kanaatteyim.
ben sizler gibi tutup arapçasıyla yazmayacağım.
herhalde veda hutbesinde son vahiy inerken sizin kafanıza göre ALLAH
işin kolayına kaçtı ve bizlere din olarak İSLAMı seçtiğini söyledi.
yani bu vahiy size göre bir kısaltmamı?
hanifislam diye bir din olsa idi allah onu bildirirdi. evet kuranda
hanif din geçiyor. ama yahudilik ve hıristiyanlık ta geçiyor. tutup
yeni bir şey ortaya koyuyormuş gibi ayeti eğip bükmeyin. ayet açık DİN
İSLAM.tutup bunu hans dedi diye yada hz. ibrahim'e verildi ya da uyun
dendi diye öyle kalacak hali yok.
hanif din ile islam arasındaki farkları hala bilmiyorsanız ayetlerin
arapçalarından tercüme yapmaya kalkıp süfyancılar gibi ayet bükmeye
kalkışmayın. hanif artık olsa olsa bir iman mertebesidir başka bir şey
değil. ALLAH'ın sözünün üzerine söz ekleyenlere lanet olsun
slm slm
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Selam Xavier, Hanifulus, Alperen
Ben Hanifliği hep çekirdek (öz/fıtrat) iman olarak tanımlarım bunu Hanifulus & Alperen bilir. ISLAM genel çerçevedir. Bu tanımlama/sıfatlar hep ISLAM dairesi içerisinde olup ALLAH'ın bizzat kendi yaptığı tanımlamadır.
Allah haricinde kullar hiç bir zaman ISLAM kelimesinin önüne-arkasına, berisine-ötesine bir takım yakıştırma YAPAMAZ. Bu yapıldığı andan itibaren ISLAM dairesinden sapma olur. Ben çevremdekilere bunu anlatırken kullandığım teşbihi buraya da yazayım.
Islam'ı bir ATOMa benzetir isek; atom çekirdeği= Haniflik.........Ama atom bir bütün haldedir. Atomu çeşitli bahaneler altında parçalamaya kalkarsanız............?
Haniflik mevzusunun nasıl anlaşılması gerektiğini bilmeyen yeni katılımcılara veya bizim haniflik anlayışımızı inatla anlamak istemeyenlere, üşenmeden Macromedia Flash ile bir grafik hazırladım. Ki zaten daha önceden de dediğim gibi kimse kimseye kendi anlayışını dikte ettiremez. Sen hanifliği Islamdan gayrı veya Islam üstü olarak yorumluyorsan, git aynı yorumu paylaşanlarla mesai harca!
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
aslında hepimiz aynı şeyi söylemekteyiz. Allah katında din tektir. ismi de islam'dır. Allah'ın makbul saydığı ikinci bir din yoktur. İslam dini Haniflik tabanlı bir dindir. Yani monoteist bir dindir. Dolayısıyla hanif dindir. haniflik bir sıfattır, özelliktir. Ayrı bir din falan asla değildir. Bilemiyorum nerede anlaşamıyoruz ben de şaşırdım.
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Kardes, anladigim kadariyla HanifUlus kardesim Hanif, Islam Din'inin
farkli tanimlamalarindan bir tanesidir diyor. Birine Ahmet derken
ismini kullanmadan farkli tanimini yapar, Ahmed iste budur dersin. Akik
kardesimizin yorumuda güzel.
Kargasaya yol acan aslinda bence tanimlamadan ileri geliyor,
eger Hanifligi Islam Dininin bir taminlamasi olarak ele alirsak Hanif
Din demekte bir yanlis yok.
Katılma Tarihi: 29 nisan 2005 Yer: Antarctica Gönderilenler: 357
SLM DOSTLAR
Sevgili ALPEREN ve AKİK,
Yazılarınız için teşekkürler, aslında haklısınız... Aynı şeyleri kast ediyoruz. Mesela, benim itiraz ettiğim konu şudur! Allah indinde Din: İslam'dır EVET-EVET-EVET
AMA,, Değişik tanımlamaları da vardır! ben bunları tek tek kitabımızdan çıkardım ve uyardım insanlarımızı! ve siteye başlık olarak da verdim.. Yani, ayrı bir din icad etmeye çalışan Ayberk efendi! ve şakirdleri için de bir bilgi olsun istemiştim. Yoksa, ben müslümanlardanım ve dinimi de yalnızca O'na(Allah'a) has kılarım diyene ne diyebilirim?
Dinimizin değişik isimlerini de zaten bu topic'in ana yazısına sunmuştum! ama, iblis yapacağını yaptı!. İnsanların bakar olduğunu, ama görmez olduğunu biliriz ama, çoğunlukla bunu fark edemeyiz! ne yazık ki bu iş geldi ve bu güzel özgün çalışmayı, görünmez etti!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma