Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Gerçekten bu sitede bu kadar Gülen sevdalısı olduğunu tahmin etmezdim..
Arkadaşlardan birine yüklenmiş sempatizan arkadaşlar, yok ekmek yediğin yere ihanet etme tarzında..
Bu çok basit bir taktiktir, insanlara sahip olduklarını cemaatin kazandırdığını havasını vermek... insanları minnettar bırakmak böylece vicdanlara sorumluluk yükleyerek gerçekleri görmeyi zorlaştırmak..
Üslubu mu mazur görün biraz kaba olacak belki ama üniversitelilerin çok meşhur bir sözü vardır :
''ülkücünün dayağını, fettullahın çorbasını, komünistin kızını'' yemeden mezun olamazsınız diye..
diğer ikisini bilmem ama cemaatin çorbasını içmeden olmuyor gerçekten..
şimdi her çorba içen fettullah efendi'ye sadakatle bağlı olacaksa, vallahi işimiz var..
__________________ HARARET NARDADIR SACDA DEĞİL
KERAMET BAŞTADIR TACDA DEĞİL
HER NE ARAR İSEN KENDİNDE ARA
KUDÜS'DE MEKKE'DE HAC'DA DEĞİL
Özellikle FEM dershanelerinde insanlara zorla ibadet yaptırmalarını ?
Cemaatin zenginlerinin çoğunun Amerikada evi olması
Bu cemaatin amacı islamı yaymak dimi? Gördüğüm kadarıyla islamı araç olarak kullanıyorlar.
Bu cemaat bizim Türk Devletinin düşmanıyla can dostu.
siyasete karışıyorlar. Binalar dikiyorlar holdingler kuruyorlar sonra islamı yayıyoruz diyorlar.Hicret diyorsunuz .Yaa öyle mi .. Amerikadan başka ülke yok mu ? Niye gitmedi bir müslüman ülkeye??
Neyse her koyun kendi bacağından asılacak. Yolunuz açık olsun
Evet hayranım ama gülenin yaptığı icraatlara hayaranım.. keşke onun yaptıgının onda birini yapabilsem...
kardeş araştırmadan asla olmaz.. ben bu yazıları hep okudum m. emini tanıyorsan yazıların gerçekliğini bile tartışmaya gerek yok..
peki ben sana sorayım 'belliğ ma ünzile ileyke min rabbike^^ nasssından ne anlıyorsun..
Efendimiz hristiyan ve yahudilerle ilişkiler konusunda neler buyurmuşlar.. mesela benden bir kelime dahi olsa duyurun ve ehli kitaptan alın hadisinin sebebi vürudu nedir?
Gerçekten bu sitede bu kadar Gülen sevdalısı olduğunu tahmin etmezdim..
Arkadaşlardan birine yüklenmiş sempatizan arkadaşlar, yok ekmek yediğin yere ihanet etme tarzında..
Bu çok basit bir taktiktir, insanlara sahip olduklarını cemaatin kazandırdığını havasını vermek... insanları minnettar bırakmak böylece vicdanlara sorumluluk yükleyerek gerçekleri görmeyi zorlaştırmak..
Üslubu mu mazur görün biraz kaba olacak belki ama üniversitelilerin çok meşhur bir sözü vardır :
''ülkücünün dayağını, fettullahın çorbasını, komünistin kızını'' yemeden mezun olamazsınız diye..
diğer ikisini bilmem ama cemaatin çorbasını içmeden olmuyor gerçekten..
şimdi her çorba içen fettullah efendi'ye sadakatle bağlı olacaksa, vallahi işimiz var..
Kardeşim hoca efendi Allah rızası için evler açtırıyor ve ğrencilere burslar verdiyor.. bunun ülke adına faydası var zararı yok..
peki o gönüller sultanı annem diye benimsediği halimeyi sadiye hazretleri bir dirhem süt verdi diye ölene kadar sadık kaldığı ve o sohbet meclisine gelince sırtındaki gömleği çıkarıp ona minder yaptığı vefa nerde?
nerde muhammedi kimliğe sahip olan müslümanlarda vefa...
biz f. güleni değil f gülenin ideallerini yaşatma sevdalısıyız...
Özellikle FEM dershanelerinde insanlara zorla ibadet yaptırmalarını ?
Cemaatin zenginlerinin çoğunun Amerikada evi olması
Bu cemaatin amacı islamı yaymak dimi? Gördüğüm kadarıyla islamı araç olarak kullanıyorlar.
Bu cemaat bizim Türk Devletinin düşmanıyla can dostu.
siyasete karışıyorlar. Binalar dikiyorlar holdingler kuruyorlar sonra islamı yayıyoruz diyorlar.Hicret diyorsunuz .Yaa öyle mi .. Amerikadan başka ülke yok mu ? Niye gitmedi bir müslüman ülkeye??
Neyse her koyun kendi bacağından asılacak. Yolunuz açık olsun
Allahu ekber.kardeş hoca efendi neymiş hhaberimiz yok.. bir defasında da 3 eşi ve zeytinlikleri oldugunu söylemişlerdi de gazetelerde hoca efendi şöyle cevap vermişti:
benim sdünya nimeti adına bir hırkam var. devletten aldıgım maaşı bile harcamıyor öğrencilere burs veriyoum. gıda paramı ise yazdıgım kitap ve çevirilerden kazanıyorum..bir kadınla evlenmeyi bırakın bir kadının gölgesine bile sahip olmadım...
madem öyle diyorsun kardeşim ispatla dediklerini .. başkasının lafları olmasın ama bana f. gülene ait ARABA VE EVİN TAPUSUNU GÖSTERDE BAKALIM...
Gayette ispatlarım evi istersen tarif bile ediyim içindeki tuvaletine kadar.. Mercedeslerin içindeki özel iç dizaynları anlatiyim. Fem dershanesinden kurtulmaya çalışanları gösteriyim .. Neyin ne olduğu biliniyor kardeş Bir bildiğimiz var ki konuşuyoruz . . .
Çok laf yalansız Çok para Haramsız olmaz antifereç kardeş . Son sözüm de bu Allah yolunuzu açık etsin daha da yorum yazmam bu konu hakkında görünen köy kılavuz istemez . İyi akşamlar .
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam..
bir seferinde vaaz verirken görmüştüm tv den fethullah hocayı..ben onun hakkında bilmem,bir kaç kitabı geçti elime içinde ki türkçe olarak anlayamadığım kelimelerin fazlallığından okumadan bıraktım..
ancak..tv de ki o hal hoşuma gitmemişti...insan ağlar insan hüngür hüngürde ağlar ama bu bir başına olmalı...benim ağladığımı eşim bile görmez çocuklarım bile ana babam bile.... görürse Allah görür o kadar ...diğer türlüsü bana başka şeyler düşündürüyor..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
selam
antifereç yazdı
-----------------
biz f. güleni değil f gülenin ideallerini yaşatma sevdalısıyız...
-----------------
keşke öyle olsa
önüne gelen kekliyor bizi
farkedip cehaletimizi
söylediğin adamın yokki bir geçmişi
olsun idealinin geleceği
bak kardeş bu tip vaazların dibi anadolu yaren geleneği
içinde bulunduğu toplumu ürkütmeden
kendine yer açma gayreti
anadolunun fethide öyle
balkanlara yerleşmende öyle
islam bambaşka bişi
incelemeyince medeniyet tarihini
şeyh ediniyoruz önümüze geleni
ben adamı kötülemiyorum
ama adam islamı gördüğü kadar algılıyor
nurcuların tamamının yaşamı kolhoz tipi
yapmayın abi çoktan bitirdiler kominal gelişmeyi
devleti zannedip birbirimizi dolandırıyoruz yani
islam bu değil. bu yahudilerin geleneği
kardeşinden faiz haram, anandan doğmayanı boğazına kadar batıracan
bu sebeple teslim ettiler yahudiler hz isa'yı
doğru okuyun dediği için kitabı
köprüyü geçinceye kadar istifade ederim becerisi
köylü dayımın çapulcudan öğrendiği şark felsefesi
avrupalı niye tutuyorda bize soğuk geliyor celaleddini rum-i
yesevi bile bu görüşlerden ilerdeydi
kaldıki bu bile papazların öğretisine karşı islamın getirdiğinin
tersine çevrilmesi
yani diyorduki papaz öğretisinde vuruyorsa kardeşin yüzüne çevir
ötekisinide
kitabımızda onlar size vuruyorsa sizde onları vurun haddinizce
burdan yola çıkarak
çapulcu kardeşim kardeşin katline cevaz verdi bekasına devletin
o zamanlardan içini boşaltmaya başladık medeniyetin
aç konuları tartışalım hadi
adam senin evinden uzakta kazanıp köyünü beslemen
projeni yirmi senede bitirdi
misyonerliği yeniden yazıp
globelizme monte etti
senin idealistlerin gittiği yerde kalıyor şimdi
menkul transferleri yok, hepsi kredi kartı
malını soyduğu adama attırıyor transfer imzasını
çözmen gerek nedenini
ki ideal olsun güleninki
ah sevgili kardeşim
tek tek müslüman olmadıkça her birimiz
böyle modellerle problem çözemeyiz
kaldıki bu islamın problemi değil
ne olduğunu bile bilmediği servetin
bezirganı üç beş kişinin fantezisi
toplumsal hareketler böyle olmaz.
medeniyetin tezahürü böyle değil
senden daha erdemli hareket etmeye başladı zorlandıkça rakibin
ne var biliyormusun bunun altında
Allah bilir ya
unutulduğu için yanlış tefsir edilen kızılelma
ama hiç unutma, içindeki imanla
Allah nasip eder her devirde yeniden yazar bu millet umudunu
kal sağlıcakla
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam..
ah sevgili kardeşim
tek tek müslüman olmadıkça her birimiz
böyle modellerle problem çözemeyiz
ibrahim peygamberi düşünüyorum bazen kafayı takmıştı onların sistemine kimse yokken gidip halletti işini,onlarda hemen bulmuştu ibrahimi
sana öyle bir ceza vereceğiz ki gelmiş geçmiş tüm insanlığa ibret olsun. bir ateş yakın,içinede onu fırlatın
ibrahime serin ol dendi ateşe,o kurtuldu hem sevildi diğerleri kahroldu gitti,şu içinde yaşadığımız zamanda bir ibrahim gibi er yok mu?bir kişi bile yok mu?
onun zoruna gitmişti öyle saçma sapan işler,hakkını vermeliydi inancının herşeyi ve canı pahasına..adama bakıyorum..sistemin sac ayağının ta kendisi,ben çağırsam kaç kişi gelir ki..
o emekliliğinde yaşayacağı mekanı düşünüyor,şöyle rahat rahat keyfe dalayım diyor..420 ytl ile insanlar yaşamaya mecbur edilmiş,kime ne onun makamı rütbesi var ya dikleşmekte ne.
sistemin sac ayağı olduğunun farkında,o da memnun bu sistemden hali hazırda,ibrahimde kimmiş kimin umurunda o keyfini sürüyor ya.
israilde ki savaş pilotlarından bir kaç erin,kendi milletine çektiği reddin,ona göre ne anlamı var,o makamıyla yaşayıp şaşa ile yaşayacak ya,ona ne ondan bundan ve kurandan
yeter artık deyip şöyle çıkıp meydana bağıracaksın bağırmasınada ah keşke ibrahimin imanı bizdede olsa.
pek yazamam iman gibi,olsada uydu,olmasada uydu gibi gibi.
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma