Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
burada sistemi sen ekleme yapmıssın benim parantez açmama kızıyorsun ama parentez eklemekten geri kalmıyorsun. şimdi ayetin orjinaline dönelim
Ben ekleme yapmadım,ayetteki Beyt kelimesini sistem diye çevirdim.Allah için söyleyin islam nedir? Yeryüzünde bir yığın beşeri sistemler var.İslamda ilahi bir sistem işte ne var bunda? Benim akılma gelen bu.madem ki sistem kelimesine gıcık aldınız herkesin ortaklaşa kabul etttği bir kavramı kullanalım, tevhid diyelim
وَإِذْ يَرْفَعُ إِبْرَاه 16;يمُ الْقَوَا 93;ِدَ مِنَ الْبَيْت 16; وَإِسْمَ 75;عِيلُ رَبَّنَا تَقَبَّل 18; مِنَّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِي 93;ُ الْعَلِي 05;ُ
fe iza yerfeu ibrahimu kavaide minel beyti ve ismailu derken senin algıladığın soyut manasıysa bu dinin temellerini demek ki ibrahim ve ismail başbaşa verip kafalarına göre oluşturuyorlardı.
hayır başbaşa verip din oluşturmadılar
127- Ve ne vakit ki İbrahim, Tevhidin temellerini yükseltmeye başladı, İsmail ile birlikte şöyle dua ettiler: Ey Rabbimiz, bizden kabul buyur, hiç şüphesiz işiten sensin, bilen sensin.
İbrahim İle ismail yeni bir şey oluşturmuyorlar var olan bir şeyin temellerini yükseltiyorlar
Rum 30- O halde yüzünü, hanif olarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. İşte sapasağlam (zalikeddinul kayyim) din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
İşte temel burası
kayyum;yıkılması asla mümkün olmayan demektir.Allah kayyum diyorsa kayyumdur.Bir binada bu özellik asla olamaz.Binalar her zaman yıkılmaya mahkumdur
Madem ibrahim ve ismail kendi kafalarına göre din oluşturuyor Allah bu işin neresinde? Burada kastedilen somut bir binadır.. nitekim kullar sistem rejim oluşturamaz ancak Allah oluşturur...
Onların sistem oluşturduğunu ben iddia etmedim
sonra da bu bizim oluşturduğumuz dini kaiieleri bizden kabul buyur diyede dua ediyorlar. ve de ekliyorlar sen duyan ve bilensin..
Kusura bakmayın ama bunlar sizin kafanızda oluşturduğunuz senaryo.Bir bina olunca herşey cuk diye yerine oturuyormu
Kuranın en temel özelliği çelişki barındırmamasıdır
Maide 90 - Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.
Maide 3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı.
ibadet maksadı ile dikilen ve üzerine saygınlığı için kurban kesilen her taş bu ayetlerin kapsamına girer şekli ne olursa olsun
kabe adlı o binayı tavaf etmek ibadet değilmi ??
Evet
Orda kurban kesmek ibadet değilmi ?
evet
Yüce Allah bir taraftan dikili taşlar şeytan pisliğidir uzak durun diyecek ve hatta oralarda kesilen hayvanları bile haram olduğunu buyurcak diğer taraftan bir binayı kutsayıp hadi gidin bakalım bu binayı ibadet maksadı ile ziyeret edin diyecek. Bu apaçık bir çelişki değilmiidir
ee tarikatcıların kurduğu sitstemlerede açık kapı çıkmış olmuyor mu şimdi madem kullar sistem kuruyor dini kaideler oluşturuyor!!!!!
Ne alaka kardeşim ben sistem derken salt kurandan bahsediyorum
cevabını bekliyorum... sevgi ve saygılar
saygılar
|