Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Alperen yazdı
Aklıma enteresan bir soru geldi. Bildiklerimle çelişen cevaplar içeren bir soru.
Hani hep denir ya "Şirkin bir açık, bir de Gizli olanı vardır. Açık olan şirk, artık bununla sıfatlanmış kişinin halidir. Gizli şirk ise belki Din adına, Allah adına, Dindarlık kastıyla yapılanıdır. Gizli şirk müslümanın sıfatı değil günahıdır. Sıfır şirk noktası karşımızda bir ideal olarak durmaktadır ve aslında o bir süreçtir"
O halde soralım; kimin şirki açık, kiminki gizli? Hangi müşrik müşrikliğini kabul eder? Son Peygamberimiz zamanında hayat süren bazı insanlar da sırf Allah'a yakınlaşma adına birtakım putlar edinmişlerdi. Bundan dolayı Kur'an onları müşrik olarak niteliyordu. Pekala bu insanlar kendilerini müşrik olarak görüyorlar mıydı?
Müşriklik özellikle dindar insanların işidir. Kim göğsünü gere gere "evet ben müşrikim" der? Birileri övünçle "ben ateistim" der ama şahsen ben müşrikliğiyle iftihar eden bir şahıs görmedim şu ana kadar.
Heykellerin simgelediklerine de sırf Allah'a yakın olma adına tapınanlar ile efendilerine sırf Allah'a ulaşma(!) adına kul köle olanlar arasında şirklerini inkar etme bağlamında bir farklılık var mı acaba?
Demek ki şirk her durumda inkar edilen birşey. Hatta ahirette bile. Allah bazı insanlara "sizler müşriklerdiniz" dediği halde o insanlar "hayır değildik" diyebilecekler. Demek ki şirk mikrobu bu kadar sinsi ve sersemletici. Bakın yemin bile edecek bu insanlar, demek ki müşrik olmadıklarına kesinkes eminler. Bu eminlikte olan bir şahıs dünyadayken müşrikliğini ikrar eder mi hiç?
Enam 23. Sonunda şunu söylemekten başka bahaneleri kalmaz: "Rabbimiz Allah'a yemin olsun ki, biz, ortak koşanlar değildik."
Şirk sinsi bir düşmandır evet ama aslında hiç de öyle değildir. Zira Kur'ani ölçüt bellidir: Dini yalnız Allah'a özgülemek. Hanif (Birleyici) olmak zor ama aslında çok kolay.
Bu mevzuda durduğumuz yer önemli. "Kur'an Müslümanı" olmak yerine ondan apartılarak oluşturulmuş "Atalar Dininin Müslümanı" olursak hayatımız bünyemizden şirk virüslerini temizlemekle geçer.
Bu yüzden tek çıkar yol, yola Kur'andan çıkmak...
Naci Çelik yazdı.
Yukardaki yazımı,en son iletiyi okuyarak yazdım.Sonra diğer iletilere göz attım.Alperen"in iletisi dikkatimi çekti.Demek ki,Alperen benim iletilerimi hiç okumuyor.Okuyorsa da,çok kesin bir peşin hükümle okuyor.Çünkü ben domuz eti helal,zina helal diyorum ya...
Bu site de benim açtığım tek bir konu var.Sayin Alperen,bak bakalım,o konunun başlığı,nedir.Ben hanif müslüman değilim derken,işte buna dikkat çekmek istemiştim.Ayrica,çok iyi hatırlıyorum ki,bir iletim de,ben Allah"a ortak koşarak inanan bir müslümanım demiştim.Ve bunu derken,Allah"a hamdü senada bulunmuştum.Ama hiç biriniz,ne demek istediğimi anlamadınız,anlamak istemediniz.
Çünkü siz,halis muhlis haniflersiniz ya! Benim her yorumuma katılmak zorunda değilsiniz ama yaptığım her yorumu,objektif bir şekilde okumak zorundasınız.
Çünkü ben,sizin şu anda içinde bulunduğunuz sureci yaşamış ve en az 15 yıl geride bırakmış bir Kur"an"okuruyum.Ama Kur"an"okuru değil,Kur"an"ı yutmuş olsam,ne yazar.Çünkü kişi kendisi,bir düşüncesini değiştirmek istemediği sürece,onun o düşüncesini Allahtan başka hiç kimse değiştiremez.
Ben bu sitede,düşüncesini sorgulayan veya düşüncesini mantıklı bulmayıp,değiştirmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum.Bunun çok riskli bir iş olduğunu biliyorum.Ama mahkemeyi kübraya sunacağım delillerimin,Allah"ın izniyle çok güçlü olduğunu da biliyorum.
Bakalım mevla neyler,neylerse güzel eyler.
Selam ile.
|