Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam arkadaşlar,
benim burada Hrisislam ismine karşı çıkıyorum. Hristiyanlık aslında dini çok basitleştirmiştir. Kiliseye gel. Bize bağış yap. İncil oku. Ne yaparsan yap. İster içki iç, ister domuz eti ye. Sünnet olmana gerek yok. Yeter ki Pagan olma. Yani zeusa, jüpitere, Manituya tapma. Allaha tap. Bak Allah Oğlunu (haşa) insanlığın kurtuluşu için dünyaya gönderdi. O insanlığı paganlıktan kurtarmak için acılar çekti. Sonunda çarmıhta asıldı. (Haç Hz. İsanın insanlığı kurtarmak için çektiği sıkıntıları simgeleyen bir semboldür.) Ona inanan kurtulacak. Şeklinde ifade edeceğimiz, az detayı olan basit bir din. Halbuki o listede yazdıklarınız daha çok Yahudilik çağrıştırıyor. Onun için isim Hrisislam yerine Yahudislam olması daha anlamlı olacaktır. Hristiyanlar dini kolaylaştırmada , Yahudiler ise dini zorlaştırmada aşırı gitmişlerdir. Bizim müslüman din adamları ise Yahudileri örnek almışlar, kolay olan dini zorlaştırmışlardır.
Ben Kuranın dinini insanlara anlatarak, insanları dine kazanmaya çalışıyorum. İnsanlara namazı anlatıyorum. Sabah iki rekat. Akşam iki rekat. Birde erkekler için Cuma namazı iki rekat.(Salatı Vusta Cuma namazıdır.Namazdan sonra Yeryüzüne dağılarak Allahın lutfundan rızkınızı arayın ayetinden dolayı Rızık aramak, evi geçindirmek her ne kadar zamanımızda kadınların da yaptığı bir eylem olmakla beraber tarihin uzun devirlerinden beri bir erkek eylemi ve sorumluluğu olarak algılandığından ve zamanımızda da bu sorumluluk erkekten düşmediğinden erkeklere farzdır diye algılıyorum bu namazı. Alimlerin çoğunun görüşü böyle. Kadın da kılabilir ama kadına bir farziyet, zorlayıcılık koymuyorlar. Ben de kolay olandan yanayım. ) Namaz Allahı anmak için kılınır. Gününe Allahı anarak başla ve Allahı anarak bitir. Kutuplarda namaz nasıl kılınacak. Ne zaman uyanırsan namazını kıl. Git çalış. Ne zaman dinlenmek için evine gelirsen yani senin itibari akşamın neyse yine namazını kıl. Bu işte. İster güneş hiç doğmasın. İsterse hiç batmasın. İstersen dünyada değil X gezegeninde ol. İlerde insanlar başka gezegenlere gidecek, yerleşecek. Yani orada çalışma, uyku olmayacakmı. İtibari bir sabah, akşam kavramı olmayacakmı.
Başörtüsü islamda yoktur. Sadece dekolte olma. Günlük hayatta kadınların kıyafetlerine bakıyorum. Baş örtüsünü islami emir saymıyorum (çünkü Yahudi ve Hristiyan örfünden geliyor. Kadın evlimi, değilmi, dul mu bunu gösteriyor. Erkeği kadının efendisi olarak kabul edip, efendisinin karşısına başı açık çıkıp saygısızlık etmemmesini buyuruyor. Ayrıca Arap toplumunda hür kadınlar başı kapalıyken, köle kadınlar olan cariyeler müslümanda olsa başı açık olma zorunda.) O zaman kadınların kıyafetlerinde de dine aykırılık görmüyorum. Bu türban olayı maalesef büyük bir saçmalık. Böyle anlattiğım zaman dinden uzak ve kopuk yaşayan bir çok bayanı dinin içine çekiyorum. Kimi uyuyor. Kimi yok ya benim inançlarım böyle değil, namaz beştir, türban vardır. Ben inançlı günahkar olayım. ama senin dediklerin bana ters geliyor diyorlar. Ben de diyorum ki bir gün benim dediklerimin doğru olduğu nu dinde yeri olduğunu öğreneceksin. Şu anda çok uçuk gibi gelebilir ama doğru diyorum.Kuranın Türkçesini çok oku. Zaman içinde konuyu anlayacaksın.
Kimi diyor ki ben erkek baktığı için kapanıyorum. Ben de diyorum ki erkeğin bakması eğer sen özellikle dekolte değilsen, hem biraz görgüsüzlük, hem de biraz testesteron hormonunun sonucu. Cinsel istek bu hormon sonucu. Kadında 1 birimse erkek te 1.8 birim. Yani yaklaşık iki katı. Sen çuvala da girsen. sır erkeğin kafasında bir cinsel kavram olduğun için erkek sana bakacaktır. Erkeğe de cinsel dürtüyle bakan kadınlar da var. Erkeğin fazla olması hormon fazlalığından. Tabii bunlar sadece bilinmesi gereken hususlar ama asla görgüsüzlüğün ve edepsizliğin bir mazereti değildir. Örtünmek bunun çözümü ve gereği değildir sadece provokatif olma yeter.
İnsanlar oruçta zorlanıyorlar. Diyorum ki , bu dinin değil Edisonun bize oynadığı oyun. Edison ampulü bulmasaydı. Biz gece saat 21 lerde yatar, sabah 4-5 lerdeki sahura gayet dinlenmiş olarak kalkardık. Ramazanda uykuyu aldığın zaman, açlık ve susuzluğun hiç bir etkisi olmuyor. Geçenlerde televizyonda Ayna programında Yemen i gösteriyordu. Ramazanda her gün Öğlene kadar uyuyorlar. Öğlene kadar sanki sokağa çıkma yasağı varmış gibi bomboş. Bunun dine uygun bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Gerilikten başka bir şey değil.
Yine zekat konusunda gerçekten fakir olan, ihtiyaç sahibi fakirlerin bulunmasını ve korunmasını, kazandığımız ister ticari, ister maaş ne olursa olsun bunu Allahın bize nasip ettiğini ve Kurandan size verdiğimiz rızıktan ihtiyaç sahiblerini de infak edin ayetine inandığımı, Fakirlerin kazandığımızda hakları olduğu ve hepsinden önemlisi Allaha isyan etmiş azgın kişilerin Kuranda Ne olur Allahım , bizi dünyaya yeniden döndürsen de Fakire fukaraya yardım etsek dediklerini biliyorum. Yani adam demiyor ey allahım beni dünyaya geri gönder de daha çok namaz kılayım, daha çok oruç tutayım, daha çok hac yapayım, daha çok kuran okuyayım da demiyor. Daha çok yoksula yedireyim, yardımcı olayım diyor. Yüce Peygamberimiz de Kuranda der ki , Ben gaybı bilmem. Kıyametin vaktini bilmem. Bilmiş olsaydım da yapacağım daha fazla iyilik yapmaktır. Yani amanın kıyamet geliyor, başımı secdeden kaldırmayayım değil, insanlara daha fazla nasıl iyilik yapabilirim. Sonuçta Zerre kadar sevabımız olsa da onu karşımızda göreceğiz, zerre kadar günahımız olsada da onu karşımızda göreceğiz. Aynen kredi kartı gibi.
İşte ben böyle yaparak, içinde dine saygı olan, ama Yahudislam cı hocaların ve insanların dinden soğuttuğu insanları dine kazanmaya çalışıyorum. En azından kendi yakın çevremde başarılı oldum.En azından benim kendi çocukluğumda ve gençliğimde dinle olan sürtüşmelerim, arayışlarım , zorlanmalarım, zig zag larım onlarda yok.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|