Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: Fiji Gönderilenler: 244
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam mümin kardeş
Eğer var gücünle insanlara kitabı anlatacak isen veya anlatıyor isen ,istesende istemesende insanlar etrafında toplanacak,pekçok şeylerini seninle paylaşaklar,birbirleriyle tanışıp kaynaşacaklar,sorunlarını derdlerini açacaklar birbirinize yardım edeceksiniz.dolayısıyla otomatikman grup olacaksın çünkü diğer insanlardan kendiliğinden ayrılacak bunlar,farkılı konuşacak farklı yaşayacaklar.Bunun önünü alamazsın herkes kendine dinini yaşasın diyemezsin.zira toplumdan kesinlikle tecrit olacaksın.Senin ve arkadaşlarının farkı fark edilecek (bu sosyal bir olgu-sünnetullahtır). Ya inzivaya çekilecek şeyh olacaksın ya da dinini toplumda yaşayacak muvahhid ferd(ler) olacaksın.kitabımızın ayetleri enfusi olduğu gibi aynı zamanda da afakidir.
Cemaatten cemiyetten dernekten vs,den ağzın yanmış olsada ,tüylerin diken diken olsada bizim kitap bizi cemaatleştiriyor kitleleştiriyor(yanlış anlamıyorsam...Hareket yöntemini kitabımız öğretiyor ..
Eğer var gücünle insanlara kitabı anlatacak isen veya anlatıyor isen ,istesende istemesende insanlar etrafında toplanacak,pekçok şeylerini seninle paylaşaklar,birbirleriyle tanışıp kaynaşacaklar,sorunlarını derdlerini açacaklar birbirinize yardım edeceksiniz.dolayısıyla otomatikman grup olacaksın çünkü diğer insanlardan kendiliğinden ayrılacak bunlar,farkılı konuşacak farklı yaşayacaklar.Bunun önünü alamazsın herkes kendine dinini yaşasın diyemezsin.zira toplumdan kesinlikle tecrit olacaksın.Senin ve arkadaşlarının farkı fark edilecek (bu sosyal bir olgu-sünnetullahtır). Ya inzivaya çekilecek şeyh olacaksın ya da dinini toplumda yaşayacak muvahhid ferd(ler) olacaksın.kitabımızın ayetleri enfusi olduğu gibi aynı zamanda da afakidir.
Cemaatten cemiyetten dernekten vs,den ağzın yanmış olsada ,tüylerin diken diken olsada bizim kitap bizi cemaatleştiriyor kitleleştiriyor(yanlış anlamıyorsam...Hareket yöntemini kitabımız öğretiyor ..
selam ve dua ile
ehlen
uhh baharda geldi. soyle bir piknik fikride hic fena degil..... Ama en azinda kitap fikri bence cok guzel.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Katılma Tarihi: 12 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 52
Arkadaşlar acizane bir öneride ben sunmak isterim...Bizler hanif dostlar olarak zaten bir aradayız...Konferans ya da seminer türü bir şeyler fena olmaz...Bu iş bize halka açılma fırsatı da vermiş olur...Kanatineyim...Hazır böyle öneri sunarken benimde bir başka önerim var...Ben iş arkadaşlarımdan bir tanesi ile meal okuma çalışmasına başladım...Bunu forum üyeleri olarak da planlı ve proğramlı bir şekilde yapmaya ne dersiniz...selam ve dua ile...
Forum üyeliğim iki aylık... Forumun performansından memnunum...
Bu performansın kalitesini ve enerjisini yükselterek devam etmesini diliyorum... Ancak, bundan daha fazlasını -kendi adıma- beklemiyorum ve gerekli görmüyorum..
Değil kurumsallaşmayı; tanışmak maksatlı yüzyüze görüşmeleri dahî tavsiye etmiyorum...
Farklı düşünen arkadaşların gerekçelerini anlıyor ve saygıyla karşılıyorum...
Selamlar,
N_S
selam selam
ben bu fikrine katıldığımı üzülerek söyleyeceğim. bireysel olarak buluşmalar çok zevkli oluyor ve ortaya da çok iyi sonuçlar çıkıyor. ama sadece dost ortamında karşılıklı yapılan konuşmadan öte bir toplantı yapılırsa samimiyet duygusunun yerini resmiyet alacaktır. forumdaki arkadaşlarla grup halinde messengerda bile hafiften çekingen konuşuyorken yüzyüze ters tepki verir kanaatindeyim.
kimimizin çenesi kimimizin eli klavyesi kuvvetli. bu yüzden "ittifak" peşinde koşmaktansa internetin bu en özgün forumunda yazmak daha çok işime gelir.
ama piknik olayına filan girersek ben maç yapmam, şişmanım
''ama piknik olayına filan girersek ben maç yapmam, şişmanım''
Yapma be kardeş.Hele bir piknik yapılsın,sen bir kalede ben diğerinde kaleci oluruz da adam geçer,top geçmez vallah...
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
iki arada bir derede kalmak diye sanırım bu durumda kalmaya deniyor.dernek yada vakıflaşmaya gidilse yeni bir gurup çıkacak ve diğerlerinden farkımız kalmayacak.sonrada bize falancalar,filancalar diye binbir türlü etiket yapıştırılacak.eğer tam tersi olacaksa insanların büyük çoğunluğunun interneti bilmesini ve bizim sitemize bir şekilde girmesini beklemekten başka çaremiz kalmıyor.bu sitede insanlara neyi ne kadar verebiliriz oda ayrı konu.ben bu konuda iki arada bir derede kalmış durumdayım.ama yapılması gereken bir şey var bir yolunu bulup artık bir araya gelmemizin artık şart olduğudur.ama nasıl olur bilemiyorum.bu konuda site yöneticilerine çok iş düşüyor.
kuranı anlama derdimiz olmasaydı bizlerin biraraya geleceği yoktu buna eminim. ama olsun bu da bir şeydir. chat yada internetin en çok kişiyi serbest yazmaya kışkırtan ve içindekileri rahatça dökmesini sağlayan havasına bayılıyorum.
akik in ilk sesini duyduğumda acaip olmuştum,alpereni gördüğümde ise hemen hiç şaşırmadım desem yeridir. nize arkadaşların sesini duydum resmini gördüm.
ama inan böyle daha zevkli geliyor bana. aramızda şeyh şıh yok. birbirimizi kıyasıya eleştirebiliyoruz kimsenin üzülüp forumdan çıkabilir düşüncesine bakmadan laaap diye konuşabiliyoruz. ben buna bayılıyorum
mezhep olabilir miyiz? o konuda çok ama çok müsterihim. çünkü herkes ayetleri anlamaya uğraşıyor ve UZLAŞMA telaşında değiliz. eğer öyle bir zorumuz olsaydı çoktaaan hansçılara benzemiştik.
belki bazı arkadaşlar tek ses duymak istiyordur ama biz cemaatleşmiş tarikatlaşmış kişiler değiliz. kimimiz zikir sofralarından geliyor kimimiz ise arap şükrü masalarından. güzellik kuranı ve islamı anlama savaşında. zaten radyonun amerikadan gelmesini mi bekleyeceğiz? yada hanifulus gelecek diye mi herkesi tutacağız? nadiren de olsa bir iki alo diyebiliyorum arkadaşlarıma bu bana yetiyor. yani sitenin bu hali benim çok işime geliyor.
hanif olmak yanlızlıktır ve bir hanif ancak diğerince anlaşılır
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma