Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
sailamasr kardeş.yazının başındaki tespitine katılıyorum.yani guruplardan dışlananlar değilde,guruplarda duramayan ve ayrılanlar olduğumuza.ancak bir şekilde bir araya gelmemiz gerekmekte.o bahsettiğin guruplardan,tarikatlardan,cemaat ve mezheplerden ayrılığımızın sadece fikirsel bağlamda değil,bu ayrılığın artık pratiğe dönüşmesi gerekli diye düşünüyorum.çünkü mezheplerin etrafını örümcek ağı gibi ördüğü pek çok kurani emir ve yasakların uygulanması ve günlük hayatımıza pratize edilmesi hususunda cemaatleşmemiz gerekli diye düşünüyorum.ve hatta mezheplerin bu gün haram helal diye üfürdüğü pek çok konuyu kuran ışığında tekrar ele almak suretiyle kendi kurani ilmihallerimizide oluşturup,bu şekilde toplumun çok daha geniş yelpazesine hitap etmiş oluruz.bence bu konuda yapılacak olan ilk iş kurani bir ilmihal hazırlamak.belki bu hazırlayacağımız ilmihal mezheplerin kalelerinden ilk tuğlayıda düşürmüş,ve o kalede ilk gediği açmış olacaktır.
bu ilmihal için ise sitede bir forum açılmalı.genel başlıklar belirlenmeli.bazı tartışmaya açık konularda (nazar,büyü, vb.)genel bir tartışmadan çıkacak sonuçlar içtihat ile kabul edilmeli diye düşünüyorum.
__________________ TİYERİLİ
|