Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Özür Tiyerili, çağrışım olmuş bende. Yaz geliyor ya. Canım tatil ve deniz çekmiş olacak. Zira Tirilye Mudanya'nın tarihi ve turistik bir sahil beldesi.
Bu şirin beldeyi tanımak isteyenler lütfen tıklasın .
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
ölülere azap edilemiyeceğine gere kabir azabı diye bişey olmaz.azap diriltildikten sonra olur.ölü ölüdür.ne azab edebilirsiniz ne de bir ikramda bulunabilirsiniz.bunlardan biri olduğu zaman o kişi ölülükten çıkıp dirilmiş demektir.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BİR HATIRA(AMA NE HATIRA)
Sultanbeylide oturan bir arkadaşımın bana kahkahalarla naklettiği bir olayı size nakletmek istiyorum.28 şubat sürecinde kamuoyunun tanıdığı meşhur! hatiplerin birisinin(adı bende saklı)anlattığı olayı okuyunca şaşıracaksınız.
Olay aynen şöyle:hz.ömer vefaat edipte kabre konulduğunda münker ile nekir hz.ömerin yanında belirirler.ardındanda hz.ömere ‘rabbin kim,peygamberin kim?kitabın nedir?dinin nedir?gibi soruları sormaya başlarlar.bu sorulara hiddetlenen hz.ömer (bu yazıyı yazarken hiddetlenmemeye çalışıyorum duyurulur)meleklere sorar:siz kaç yıllık yoldan geliyorsunuz diye.meleklerde hz.ömere:biz işte filan alemden filanca bin yıllık yoldan geliyoruz deyince bunun üzerine hz.ömer:siz onca yoldan gelinceye kadar rabbinizi unutmuyorsunuzda ben bir,bir buçuk metrelik kabre girinceye kadarmı unutacağım diyerek melekleri azarlar.
Bizim buralarda kocakarı kütüklemesi diye meşhur bir deyim vardır.bu güne kadar duyduğum en kral kocakarı kütüklemesi bu senaryo kadar popüler değildi.
Olaya bakarmısınız ya. Müslüman olduğunu iddia eden insanlar, saçma sapan uyduruk senaryolarına islamın sembol isimlerinden birini nasıl alet ederler aklım mantığım almıyor bir türlü.art niyetmi desem,cahillikmi desem dangalaklıkmı desem bir isim bulmakta vallahi zorlanıyorum ben bun insanlara.
Ey senaristler:allahınızı,peygamberinizi,dininizi,ananızı,baban ızı,varsa eğer çocuk çoluğunuzu ve hatta tuttuğunuz futbol takımını seviyorsanız(inşallah fenerbahçemi tutmuyorsunuzdur) siyasi ve ticari çıkarlarınız uğruna İSLAMIN kutsallarıyla dalga GEÇMEYİN.
Şu meşhur hatibin adını bizede söyle lütfen,sanal ortamında bunun saklı kalmasının pek anlamı yok diye düşünüyorum.Hem söylerseniz bu senaryonun yazarının yazıyı buraya nakleden değilde gerçekten hatip senarist olduğuna inanabiliriz.
Üç gecedir televizyonda Hatipoğlu hocanın konuşmasına denk geliyorum.Her gece ayrı bir olay oluyor,izlerken bir Kuran müslümanı olarak def gibi geriliyorum.Birinci akşam Kuranda olmayan hükümlere inanmamın hastalık olduğunu söyledi,ikinci akşam bir izleyici canlı yayında telefonla Siirtten aradı ,kurtarıcımızsın diye şefaat istedi.Son gecede kabir azabı sorusuna cevap olarak Kurandan bir ayetin yorumunu çarpıtarak verdi.İlgili ayeti ve gerçek yorumunu sunuyorum:
O vakit onlar ateş içinde çekişir dururlar. Horlanan takım, böbürlenen takıma şöyle der: "Biz sizin uydularınız olmuştuk. Şimdi şu ateşin bir kısmını olsun bizden uzak tutabilir misiniz?"
Kıyamet ve ahiretle ilgili bilgilerimi yeni yeni sağlamlaştırıyor olmamdan olsa gerek, 46.ayet benim kafamı karıştırdı doğrusu.
Şöyle ki: Kıyametten önce insan ateşe arz olunuyor gibi burada.
Kıyamete kadar bir çeşit uyku halinde olacaksak ve kıyamette yeniden dirildiğimizde sanki 1 saat kabirde kalmış gibi hissedeceksek, bu ayetteki kıyametten önce ateşe arz olunmayı nasıl yorumlamalıyız ?
Bir de Secde suresinde 11-12 var.
11 Söyle onlara: "Size vekil edilen ölüm meleği canınızı alır, sonra doğrudan doğruya Rabbinize döndürülürsünüz."
12 Günahkârları, Rablerinin huzurunda başlarını eğmiş olarak şöyle derken bir görsen: "Rabbimiz; gördük, duyduk, geri gönder bizi ki, barışa/hayra yönelik iyi iş yapalım. Artık kesin olarak inanıyoruz."
Buradaki ...sonra.... tabirini, 'kıyametteki dirilişimizden sonra' olarak anlamamız gerekiyor,kabirde kalışımız 1 saat gibi geleceği için belki de bu şekilde anlatılmış diye düşünüyorum ama acaba ölümden sonra diye anlamak da mümkün mü ? başka yorumu olan arkadaş varsa düşüncesini paylaşırsa sevinirim.
ÇARPITILAN AYET MÜMİN 46 ,AYETTEKİ SABAH-AKŞAM İFADESİ ONLARIN SANKİ CEHENNEMDE DEĞİLDE KABİRDE AZAP GÖRDUKLERINE SAPTIRILARAK MEALLENDİRİLİYOR.HALBUKI AYETIN DEVAMINDA CEHENNEMDEDE GUNAHKARLARIN GUN KAVRAMINI KULLANDIKLARI 1 GUN DAHI OLSA AF İSTEDIKLERİ ,SABAH-AKŞAM DEYIMININ CEHENNEMDEDE GECERLI OLDUĞUNU BELİRTIYOR,YANİ CEHENNEMDE OLDUĞU AÇIK AZABI ,KABIR AZABINA YORMAK SAPTIRMA OLUR,BAŞKA KANIT ,SAPTIRILACAK AYETTE YOKTUR.
BARIŞ YUKARSINI İYİ OKUMANI RICA EDIYORUM,KABİR AZABI BİDAT,AYRICA DİRİLDİĞİMİZDE 1 SAAT KALMIŞ HİSSEDECEĞİMİZ YER KABİR DEĞİL,DUNYA HAYATI,LÜTFEN KURANDA OLMAYAN BİR ŞEY BU KABİR AZABI,KURANDA BERZAH RUYA ALEMİ UYKU VARDIR.RÜYADAN UYANDIĞIMIZDA ZAMANDA KIYAMET ZAMANIDIR.KURANDA ÖRNEK VERILEN MAĞARADA UYUYAN SANIRIM 309 SENE KALMIŞ YİĞİTLERİ ANIMSAYALIM..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma