Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SeLaM DoStLaR ve Taner22
Taner, seni iyi anladığımı söylüyebilirim. Furkan nickli Dostumuzun yazısı da bu bağlamda çok güzel olmuş, kendisine ayrıca teşekkürler. Furkanın verdiği yanıtların tümüne aynen katılmaktayım. Aklın yolu bir(1)'dir demişler ya hani.. Qur'an'daki Allah'a(C.C) bağlı olan bir mü'minden de aynı benzer cevapları almak gayet normaldir.
Yeminleşmeden dem vurup durmaktasınız! daha kaç kere yeminleşip duracağız böyle? biz kitabın tamamına imanla kendi deklaremizi zaten defalarca yapmadık mı? ne yani bando-mızıka takımı eşliğinde yemin töreni mi bekliyorsunuz? kaybedenin de açık olduğu bir durumda üstelik!
Allah'ı(C.C) subh ile tenzih edenler sussun! sonra da ona mekan ve boyut biçenler gürültü-copy-pasteler ile ortalığı velveleye versinler, laf kalabalığı ile üste çıksınlar! sonsuz sayıda yanlışlardan oluşan bir kümeyi her türlü değerlendirmeler ile zorlasak dahi, bir tek doğruya bedel olamaz!
Sizler, wAllahi de, billahi de qur'anın bahsettiği Allah'ı(C.C) bilmiyorsunuz! ve hep zannlarınız ile hükümler vermektesiniz!
Ruhu bilmezsiniz, Nefsi de bilmediğiniz ortada maalesef... Yani, qur'an'daki tanımlarından bilmiyorsunuz demek istiyorum. Alışılmış veyahutta geleneksel olan tanımları herkes biliyor, ama, durum öyle değil dost maalesef!
Haşa, iskender hocanızın gördüğünü söylediği ilahının, bir cinn olduğunu nasıl anlayamazsınız? bunu dahi anlayamazsanız size daha neyin izah ve iknasını yapabiliriz?
Akıl denen bir ni'met verilmiş bizlere, bunun şükrü nasıl acaba dost? akıl nimetinin şükrünün akletmek ile yapılabileceğini niçin hiç düşünmezsiniz?
Bizim gördüğümüz-görebileceğimiz şeyler, bizlerin esirleri mesabesindedirler. Bizler haşa Allah'ı nasıl ihata edip de görebileceğiz? gözler onu ihata edemezler, o gözleri ihata eden iken üstelik! O(C.C), El Muhid'dir. Senin verdiğin ayette geçen olayın kahramanı cibril adlı resuldür ve melektir(SvS).
Yaratılmışlıklar kümesinin elemanlarının birbirlerini görmeleri mümkünler dairesinde iken, Mutlak olan C.C'ü, hangi göz ile derseniz deyiniz! ihata edip görmenin asla ve asla mümkünü bulunmamaktadır.
Doğru bilginin doğru imanı kazandırması reelinden hareketle, qur'an gerçeklerinden bihaber olarak, varsayımlarla bir takım insan ve cinn şeytanlarının dümenleri ile, Allah C.C hakkında, yalan ve yanlış bilgiler ile insanları azdırıp kandırmak da, işin sınav formatından olsa gerektir şeklinde düşünmekteyiz.
Kitab ortada ve otoban gibi iken! bizlerin yaptığı cürümler de, affedilir cinsten değil hani!
Sizin hocanızın nesebi için şu dur veya bu dur'unun, bizler için bir kıymeti bulunmamaktadır. Aslında çook farklı bir dili konuştuğumuzun hala farkında değilsiniz! yani, seyyid olsa ne yazar? şerif olsa ne yazar? d u understand me?
Allah C.C, elçi-ler gönderiyor! bizler de ne yapıyoruz? yok saçı, yok sakalı, yok dişi, yok ayakları, yok yüzü gözü vs.vs.ler ile kendimizden istenmeyen noktalara, kendimizi atmaya çalışıyoruz. Samiri'nin öküze tav ettiği insanları unutmayalım!
Elçinin getirdiği mesaja değil de, onun şekline şemailine takılmanın da aynen öküze tapanlardan bir farkı bulunmamaktadır. Mihr cemaati mensuplarına şunu da belirtmek isteriz ki; bizler Muhammed SvS'a da tapanlardan değiliz! bizler, sadece mesaja yani qur'ana ittiba yolunu seçmiş, Allah'a(C.C) kul olmaya azimli insanlarız elhamdulillah. Resululah'ı seviyoruz, ama, Allah'ımızın elçisi olup da ondan bizlere mesajı getirdiği için sevmekteyiz. İllaki ona tapmamız da gerekmemekte! onun getirdiği mesajı hakk ölçekte analiz edip özümleyenlerden isek! ve bizler; onun nesline de tapmamaktayız! varsın isteyen tapsın! bu konular bizim dışımızda olan konulardandır. Qur'ana iman eden bir mü'mine bu sözlerimiz pek de yabancı gelmeyecektir. Seyyid veyahutta Şerif oldular diye, onlara extradan bir torpil geçildiğini-geçileceğini mi sanıyorsunuz? sizler qur'anı hiç bilmeyenlersiniz!
Yeminleşmek değil de, sizleri "Qur'anî İmana Davet" etmek en uygunudur sanıyorum..
Risalet zımbırtınızı da aklı olanın muhatab alacağını, hiç mi hiç sanmıyorum!
Sevgili Taner22, seni anlıyorum derken şunu kast etmiştim; bizler de bu psikozları daha önceden yaşadığımız için bu yaptıklarınız inan ki, çok normal gelmektedir bizlere..
Ama, artık akletme zamanıdır benim güzel kardeşim. Buraya, bizleri kurtarmaya gelirken ki niyet ve azminizi aynen sizler gibi hissedebiliyordum. Durum öyle değil maalesef! gideceğiniz başka yerlerde de, burası gibi bir söylemi asla bulamayacaksınız! bizler de balayı yapar gibi! cicim-balım yapmasını elbette ki bilebilirdik! şu yaşadığımız hayatın şakası yoktur maalesef ve ikinci bir fırsatta verilmeyecektir bizlere.. O bakımdan sözlerimizin sert olmasını makul karşılamanız lazımdır, bunların tümü soru işareti oluşturmak amacıyla bilinçli yaptığımız eylemlerdir.
Sizleri ve sitenizi yıllardır bilen birisiyim, geleneksel islamda bu noktalara gelebileceğinizi de, doğruyu söylemek gerekirse, tahmin edebiliyordum.
Şu geleneksel islam dediğimiz de ne ola?
Geliniz yalnızca Allah'a(C.C) kul olalım inşaAllah! ve zikrlerimiz de subh ile dolu dolu olsun inşaAllah diyoruz.
RZi,,, Amin
__________________ EûzûBillahimineşşeytanirracim&BismillahirRahmanirRahiym..
|