Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
suleyman kuru Yazdı:
1) Hans elazığlı filan değil. Bunun için 97 temmuz ya da ağustos ayında üvey kardeşiyle Tempo dergisinde yapılan röportajı okuyun lütfen.
|
|
|
26 Mart 1997 tarihli “Aktüel” dergisinden;
- Ağabeyinizin adı nedir?
- Buradaki nüfus cüzdanına göre, “Bülent Ayberk”. Çift ad olarak şey yapılıyor. Kütükten öğrenmişsiniz zaten.
- Peki, kendini neden Danimarkalı olarak tanıtıyor?
- Tanıtma olayı yok canım. Türk tabiyetine geçti. Çift hüviyetli yani.
Türk Tabiyetine sonradan geçmesi onun ırk olarak Danimarkalı olduğunu göstermiyor. Yurtdışında doğan ve yaşayan, TC vatandaşı olmayan yada çift hüviyetli olan birçok Türk mevcut. Zaten Aktül Dergisi de röportajın sonunda Hans lakaplı Bülent'in aslında Türk olduğunu belirtiyor. (Alperen)
- Annenizin ilk eşi yabancı mıydı? Adını biliyormusunuz?
- Bilmiyorum da, bana söylenen, küçük yaştayken evlat alınmış.
- Hangi okullarda okuduğunu biliyormusunuz?
- Almanya’da Freiburg Üniversitesi’nde eğitim görmüş. Belli bir eğitimi var yani. Dışarıda okumuş. Tam olarak şey yapamıyorum, kopukluk var dedim ya ben size. İstanbul’dan Ankara’ya, oradan İzmit’e geçtik ve ayrı kaldık.
- Peki, Türkiye’ye kaç yaşında geldi?
- Benim bildiğim değil de, bana söyleneni söyleyebilirim. 20’den önce olması gerekir. Çünkü, askerliğini de burada yaptı. Orada da yapmış. İki askerlik yapma olayına girmiş. Herhalde 17 falan olması gerekir. Konuşması biraz bozuktu. Türkçe’yi tam olarak öğrenememişti. Son zamanlarda bayağı ilerletmiş.
17 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Freiburg Üniversitesinde kaç yaşında okuduysa? Ne zaman orada Profesör olduysa. Belli ki Hans'ın üvey kadeşi Ferdal Eratak da Hans'tan ve çevreden duyduklarını aktarıyor. (Alperen)
- Askerliğini nerede yaptı?
- Sivas, Konya, daha sonra da Kıbrıs’a gitti.
- Türkiye’ye geldiğinde siz kaç yaşındaydınız?
- Daha evvelden. Ama ben 10 yaşından sonrasını hatırlıyorum. Kendisi bazen anlatırdı. Onları ben hatırlamıyorum bile. Size kesin bir yaş veremem.
Not: Bir insanın kökenini ve Profesörlüğünü ispatlaması zor olmagerek. Tabi eğer gelecekten gelmediyse:)) Bu arada Jana ve Hızır Dede yaz tatiline mi çıktı ne...
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|