Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Allah razı olsun emek harcayanlardan ki Harun Yahya imzalı birçok makale/ekitap okudum ve dini araştırmalarıma bir zaman salt kaynak olarak onu koydum. Bana çok faydası olduğu düşüncesindeyim Yazılarının.
Ancak mehdi ve Hz.İsa noktasında ve bunlara ek olarak evrimi güncel bilgiler ışığında değilde, tahrif ettiği tezler ile çürütme acziyetindeki yazılarından da üzüntü duydum.
Bu yazıları Kimileri için belki doğrudur. Bana göre yanlıştır.
Arkadaşlar sözün özü Şu; Hiç kimse mükemmel değil.
Biz Kur'an endeksli yolumuza devam etmeye çalıştığımız müddetçe ne buhariler ne harun yahyalar ne edip yükseller ne yaşar nuriler ne de nefsimiz vs.. bize çelme takmak isteseler dahi başarılı olamazlar.
Tam tersine Buhari olsun, edip yüksel olsun vs.. bazen yerinde tespit ve işaretler ile kişiyi o kadar güzel düşüncelere iletebilmiştirki bazı yazıları yüzünden yadırgadığım yerdiğim o insanların benden çok daha fazla dini idrak ettiklerini düşünmüş kabul etmişimdir. Ama bu onların peşinden körü körüne gitmem gibi bir lükse sahip olduğum demek değildir.
dost1 Yazdı:
Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın vahyettiği, Nebi ve Resulu Muhammed Nebimizin tebliğ ve tebyin ettiği Kur'an'da:
Nahl;25:"Şunun için ki onlar, kıyamet günü kendi günahlarını tamamen yüklendikten başka, ilimsizlik yüzünden saptırdıkları kişilerin günahlarının bir kısmını da yüklenecekler. Bakın, ne kötü şey yükleniyorlar!
Nisa;85:"Kim güzel bir işe aracı olursa ondan ona bir pay vardır. Kim kötü bir şeye aracı olursa ondan da ona bir pay vardır. Allah herşeye, herkese gıda ulaştırır, Mukît'tir.
deniliyor.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz. |
|
|
En'am, 104;Doğrusu size Rabbinizden basiretler geldi. Artık kim (gerçeği) görürse yararı kendisine, kim de (gerçeğe karşı) kör olursa zararı kendisinedir. Ben sizin üzerinize bekçi değilim.
Kimin yazısı/eseri/konuşması vs.. takip edersem edeyim bilirim ki yarın din gününde Allah Teala' nın huzurunda yaptıklarımdan sadece ben sorumlu olacağım.
1400 yıldan beri İslamı doğru ya da yanlış uygulayanlar, said nursiler, gazaliler veya alperenler ve diğer hanif dostlar(ım), Diyanet kadrosu, Harun Yahya ya da bir başkası değil.
Bunu unutmamalıyız.
Seçim Şahsidir.Doğru kabul ettiğimiz düşünceyi alır, yanlışa sırtımızı döneriz.
Samimi olduğumuz müddetçe Allah da vaadini mutlak gerçekleştirecek ve umutsuz bırakmayacaktır inşallah hiçbirimizi.
__________________ Anlatan da aciz dinleyen de aciz, Hamd O Allahüssamed'e ki İlahi Kelam ile seslendi
|