Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Herkese Selamlar ,
Benimde başımdan, içinde salatı tefriciyenin herşeyi çözüme kavuşturabilecek bir ilaca benzetildiği bir olay geçmişti.
Paylaşmak istedim :
Benim ve arkadaşlarım için son derece önemli olan sınava girmemize sadece birkaç hafta kalmıştı. Hepimiz bir telaş içindeyken bir hocamız bazılarının sorgusuz sualsiz, mantık süzgecinden geçirmeden kabul edeceği cümleleri söyleyivermişti ...
''Arkadaşlar, 4444 defa okuyacağımız salatı tefriciye ile sınavda lehinize çok büyük aşamalar kaydedeceksiniz ..''
Herbirimize tefriciye dualarını eşit sayıda bölüştürdükten sonra eklemişti ,
''Yalnız size verdiğim bu duaları okumanız gereken sayılardan 1 fazla ya da bir eksik okumayın sakın. Düşünün ki bir kapının anahtarı deliğinden biraz büyük ya da küçük olursa kapıyı açmanız mümkün olmaz ...''
Dinlediklerim karşısında şoktan şoka giriyordum. Madem salatı tefriciye bu kadar etkili bir dua, madem Yüce Allah bu duayı okuyanların duasını hemencecik kabul ediyor, daha fazla okumamın ne zararı vardı?Hocamızın, Yüce Allah'tan yardım dilemeyi özgürce, içinden geldiği gibi dua ederek değil de elinde sayaçlarla dolaşıp, ne okuduğunu bile bilmeden, sadece dudaklarını teprederek yaptığı bir hareket gibi göstermesine inanamıyordum...
Ertesi hafta tüm arkadaşlarım kendilerine ödev olarak verilen salatı tefriciyeleri okumuş olarak gelmişlerdi. Kendinden emin olanlar vardı sınav hususunda.
Sınava girdik...Salatı tefriciyeyi okuyupta sınavı kötü geçen arkadaşlarımın inandıkları, gerçek olmayan (fakat ne yazık ki gerçek sandıkları) dini inançlarının ve islama saygılarının sarsıldığından şüphem yok.
Halbuki Yüce Allah neyi takdir etmişse o oluyor.O zaman, bizim görevlerimizi yerine getirip, ibadetlerimizi ve Yüce Allah'a kulluk görevimizi yaptıktan sonra tevekkül etmekten başka 4444 defa yapmamız gereken başka birşey olmamalıydı.
Oysa ben fiili duaya inanırım herzaman.
Yüce Allah 'ın dünyayı istiyene dünyayı veririm, ahireti isteyene ahireti veririm, ama iyiler onlardır ki onlar şöyle derler:
'' Rabbimiz; bize dünyada iyilik ver, ahirette iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru.'' derler.
4444 kere tefriciye okuyacakları yerde Kur'an ' da geçen bu ayetin anlamını düşünüp gereğini yerine getirselerdi ve yaşamlarında uygulasalardı (fiili dua ) çok daha iyi olmaz mıydı?
Selam ile.
__________________ Bakara 23 Eğer kulumuz (Muhammed)e indirdiğimizden şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin. Allah'tan başka bütün şâhid (yardımcı)larınızı da çağırın; eğer doğru iseniz (bunu yapın).
|