Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Hadislerin bölümleri ile ilgili olan (itikat, ibadet, Muamele...Vb) ayrımında şu sahih şu değil ayrımına girersem inanın benim vaktim şuan yeterli değil
ama kısaca şunu söylüyeyimki bahsettiğiniz hadisler sahih değil cünkü Kur'an'ın ruhuna aykırıdır, hele recm Kur'an'a iftiradır.Mihenk taşımız Kur'an olduktan sonra hadislerin ayrışımı çok basit olur.
Selam ve dua ile
__________________ YANLIZ SANA İBADET EDER VE YANLIZ SENDEN YARDIM BEKLERİZ
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
tamam işte bu kadar.Sabahtan beri tartışıp durduğumuz konu bu.Aynı şeyleri anlatıyoruz ama anlatamıyoruz birbirimize.Sevgili kardeşim benimde anlatmak istediğim bu kuranda olmayanı varmış gibi anlatan hadislere hayır ama kuranda olanı tasdik eden hadislere elbetteki evet nasıl kurandaki ayeti tasdik eden herhangi birinin söylediği sözü kabul ediyorsam elbetteki o hadisde kabul ederim
selam ve duayla
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Savana,bazıları varki Kur'an dışında hiçbirşey okumam,kabul etmem hepsini çöpe atarım diyor.Halbuki Mser ne güzel söylüyor "Kur'an mihenk taşı olduktan sonra niye korkayım ki hadis okumaktan?,Kur'ana aykırıysa es geçerim,paralelse veya öğüt veriyorsa faydalanırım"
Doğru olanda budur zaten,güzel ve doğru bir sözü kimse çöpe atamaz,yanlış olanlar ise tarihin çöp tenekesinde sonsuza dek zaten kalacaktır.Zaman zaman bu tenekeden pis kokular geliyor işte o noktada birileri müdahale ediyoruz huzurlu olun...
9/128- Andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki, gayet izzetli ve şereflidir. Sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir üstünüze titrer, müminlere gayet merhametli ve şefkatlidir.
3/31.De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır
9/129- Eğer aldırmazlarsa onlara de ki: Bana Allah yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük Arş'ın Rabbidir.
yukardaki ayet tercümelerinde Allahımız peygamberimize ittiba etmemizi erediyor.bu ayetlere muhalif olarak bazı
zındıklar çıkmışlar biz peygambere ittiba etmeyiz
Sadece kuranı kabul ederiz
yalan sahtekarlar
namaz ve diğer ibadetleri kaldıracaklar.
namazı 3 vakite indirecek
bazıları namaz duadır diyecek kılmayacak
bazıları tavuktanda kurban olur diyecek
memleket borçlu haç farz değil diyecek
bidatcı tükenirmi
bak hele tilkilere bak
ben bunları yazdımya şimdi bana saldıracaklar.
__________________ insan bilmediği şeyin düşmanıdır.
Kimin saldırdığı belli değilmi?Yukarıda sıraladığın,biri hariç,iftiraları burada kimin savunduğunu gördün bre dey..
Ama rabbin saidin yazdığı safsatalardan utandığın için onu aklama yapamadığından saldıran ve kuduzlaşan sensin vesselam
Bak benim Rabbim ne buyuruyor:
2/165:
"İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Zulmedenler azaba uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi.
166.
Kendilerine uyulanlar o gün azabı görünce, kendilerine uyanlardan uzaklaşacaklar, aralarındaki bütün bağlar kopacaktır.
167.
Uyanlar şöyle derler: “Keşke dünyaya bir dönüşümüz olsaydı da onların şimdi bizden uzaklaştıkları gibi, biz de onlardan uzaklaşsaydık.” Böylece Allah, onlara işledikleri fiilleri pişmanlık kaynağı olarak gösterir. Onlar ateşten çıkacak da değillerdir.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Yukarıdaki ayetleri yazarken hiçmi kalbin titremedi, lütfen Allah'tan korkalım ve fikirlerimizin ıspatlamak için Allah'ın ayetlerini eğip bükmeyelim.
Şimdi sen kardeşim, bu ayetleri vermenin sebebini ben hiçmi hiç anlayamadım, eğer Peygambere tabii olanlar için delil getirmeye çalışıyorsan,Resulullah hakkında indirilen ayetlere biraz kafa yormanı, üstünde biraz düşünmeni kardeşce temenni ediyorum.
Selam ve dua ile
"Yukarıdaki ayetleri yazarken hiçmi kalbin titremedi, lütfen Allah'tan korkalım ve fikirlerimizin ıspatlamak için Allah'ın ayetlerini eğip bükmeyelim."
Herşeye balıklama dalma alışkanlığından ve yarası olan gocunur psikolojisinden vazgeç.Çoğu sünninin utanmadan yaptığı gibi ayete bir ilavemi yaptım?Adamın sevdiği şahısı putlaştıran anlayışından ötürü bu ayetten daha iyi mesaj varmı?
Eğer sen de Muhammed peygamberimizi Allahı sever gibi seviyorsan,sen de bu ayetin kapsamına girersin.
Ayrıca hala şu peygambere itaat kavramına takılıp kalmışsın.Bana canlı,yaşayan bir peygamberin varlığını kanıtla,gidip seve seve itaat edeyim.
Rabbim Allah,akıllı insana hitap ettiği için hiçbir akıl sahibi insandan ölüye itaati yada onun adına uydurulanlara itaati istemez.Sözün kısası akıllı ol,sonra da aklımı bana bahşeden Allaha şükürler olsun de,vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
tamam işte bu kadar.Sabahtan beri tartışıp durduğumuz konu bu.Aynı şeyleri anlatıyoruz ama anlatamıyoruz birbirimize.Sevgili kardeşim benimde anlatmak istediğim bu kuranda olmayanı varmış gibi anlatan hadislere hayır ama kuranda olanı tasdik eden hadislere elbetteki evet nasıl kurandaki ayeti tasdik eden herhangi birinin söylediği sözü kabul ediyorsam elbetteki o hadisde kabul ederim
selam savana kardeş,
sen doğrusun, aynı şeyleri anlatıyorsun ama arkadaş aynı şeyleri anlatmıyor. aynı şeyleri anlattığını nasıl mı anlayacağız? çok kolay ,şunları söyleyebilsin , o zaman aynı Rabbe ve aynı vahye iman ettiğimizi anlayacağız::::
ben Allah'tan , bize elçisi yoluyla gönderilmiş olan mahfuz/korunmuş, eksikliği /nakıslığı - malüllüğü/muhtaçlığı olmayan, tek başına yeterli gelen, kendi kendini tefsir edebilme yetisine sahip , uymakla mükellef olduğumuz bir/TEK VAHY OLARAK ; KUR'AN I kabul ediyorum.O öyle özellikli bir kitab 'dır ki korunmamış hadisler dahil hiç bir BİLGİYE muhtaç değildir. Kur'an ı herhangi bir bilgiye muhtaç görmek, KUR'AN I GÖNDEREN RABBİ HAŞA EKSİK İŞ YAPMAKLA SUÇLAMAKTIR. Kur'an ın tamamlanmamış/tamam olmamış olduğunu iddia etmektir. sevgili peygamberimizin sağlıklı ve yanımızda olması gerektiğini/ihtiyacını iddia etmektir. Allah'ın onu vefat ettirip yanımızdan almakla hata ettiğini iddia etmektir. '' İnil hükmu ille lilleh '' HÜKÜM , YALNIZ VE ANCAK ALLAH'INDIR '' emri ilahisini red etmektir. peygamberin Kur'an a aykırı hüküm koyduğunu iddia etmektir.sevgili peygamberimize büyük iftiradır. peygamberin misyonunu anlamamaktır ,mezhepleri onaylayıp ,Kur'an karşıtı oluşumlara çanak tutmaktır.
evet, eğer arkadaşlar bunlara inanıp söylüyorlarsa, demek ki aynı şeyleri söylüyoruz demektir. AMA- MAMA SIKIŞTIRIYORLARSA araya bilinizki onlar '' bir türlü kendilerini aid oldukları EHL-İ SÜNNET VEL CEMAAT' ten veya çok muhtelif versiyonlarından koparamayan Kur'an karşıtlarıdır. kusura bakma Savana , eğer bu şekildeyse onlar bizden değildir, bizde onlardan değiliz. ha, onların hidayeti için dua ederiz, o başka...
Kur'an a uygun hadisler/ sözler ne olacak? onlar başımız üstünde olacak. değilmi ki bir söz ( ister hadis olsun / isterse olmasın) Kur'an a uygundur, onu reddetmek kimin haddine. ağızlarına sakız yaptıkları bu sözleri/ red di kimse yapmıyor/söylemiyor zaten.Kur'an a uygun bir söz= Ayetlerle çakışan bir söz demektir. o sözün inkarı ,ilgili Ayetlerin inkarı gibidir.hangi hanif bunu yapıyor ki?
evet, bunları amasız - mamasız söylüyorlar mı göreceğiz, bakalım. söylemiyorlarsa onların EHL-İ SÜNNET VEL CEMAAT' ın 1001 çeşit versiyonlarından biri olduklarına şahit olacağız vesselam.
Sünniler bazı arkadaşların yanlış uslubu ve artniyeti nedeniyle(Abdullah16 alınma lafım direk sana değil ) doğal olarak Peygamberlerini savunmaya başlıyorlar.Bu savunma karşısında diğer tarafta (çok çeşitli oldukları için sunnilik gibi gibi genel bir tanımlama yapamıyor ve diğer taraf olarak anıyorum bundanda kimse alınmasın)savunmayı yapanları peygamberperetslikle suçluyor.İki tarafında haklı olduğu yönler olmakla beraber haksız olduğu noktalar var bunların başında da önyargı geliyor.Halbuki acımasızca suçlamadan taraflar "gerçek niyetleri" ile ve önyargıdan uzak dinlense sorun büyük ölçüde çözülecektir kanaatindeyim.
Bismillahirrahmanirrahim
Bakara 143 İşte böyle! Biz sizi, insanlar üstüne tanık olasınız, resul de sizin üstünüze tanık olsun diye, orta yolu izleyen bir ümmet yaptık. Biz, eskiden üzerinde olduğunu kıble haline getirdik ki resule uyanı, ökçesi üstüne gerisin geri dönenden ayıralım. Bu, Allah'ın kılavuzluk ettikleri dışındakilere gerçekten zor gelecektir. Ama Allah imanınızı işe yaramaz hale getirmeyecektir. Şu da bir gerçek ki, Allah öncelikle insanlara karşı çok acıyıcı, çok merhametlidir.
Maide 66 Eğer onlar Tevrat'ı, İncil'i ve kendilerine indirilmiş olanı gerektiği şekilde uygulasalardı elbetteki hem üstlerinden hem ayaklarının altından rızıklanacaklardı. İçlerinde orta yolu izleyen bir topluluk var. Ama onların çoğunluğunun yapmakta olduğu ne kadar da kötü!
Sen hernekadar bizi kırsanda, bizler Allah için sever ve Allah için buğz ederiz bunu unutma kardeş.
Kur'an'dan nekadar kopuk, nekadar uzak bir hayat yaşadığın sarf ettiğin sözlerden anlaşılıyor, bak güzel kardeşim bu geçe yatmadan Nur, Nisa, Maide, Enam, Enfal, Tövbe, Ahzab, Muhammet, Araf, Mücadele, Haşr sürelerinde Peygamberle ilgili geçen ayetleri birdaha içine sindirerek okumanı tavsiye ederim.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma