Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
MSER selam sana bir şey demek için değilde düşünmen için şunu öneriyorum kardeşim muhammed insan olarak insanların en akıllısımıki kuranda ölçüşen ve çelişmeyen sözlerine hadis diyorsunuz eğerki bir sözün kuranla çelişmmemesi söz konusu ise neden adına hadis diyorsunuz merak ettim eğerki müslüman tek yaradana ve tek ilaha tapıyorsa yaradanın ve ilahın haricinde bir kitap aramak o yaratanı iki tane kabul etmek anlamına gelmezmi kardeşim ve böyle yaparak hiristiyanlardan ne farkımız olabilir bak onlar tahrif ettikleri incili bile matta luka yuhanna.... gibi dört kitaba ayrıştırmışlar ve farklı bir inançlar kargaşası yaşıyorar değilmi ?
BUgün hadis yarın kütübü sitte yarın fıkhı ekber öteki gün marifetname diyerek bir sürü kitapları yazarları bile tanrı edinmedimi bu ehli sünnetim diyen ümmetler düşünsene be kardeşim ama allahhın vahyine ve onun ilahlığını tek kabul eden hanif ibrahimin inancında olanlar milyonlarca yıldır hala örnek ama allahın kitaplarına eş değer getirilen kitaplar ve yazanları hala bir türlü fitneden arınmadılar
hem kuranın yanında doğru olan ve kuranla örtüşşen söz düşündürmesi için kuran tabiri ile güzel söyleyen bir müslümanın sözü olmadan ileriye gitmezse zan olmaktan kurtulur hadis derseniz direkt zan çağrışımı yaptırmıyormu bak kardeşim aiağıda bir kaç ayet vereceğim sen güzel sözleri hadis diyerek kutsayarak o söz sahiplerini sanki allahın denetçisi durumunamı koyacaksın allahki herşeyi en mükemmel şekilde uyarlamıştır ondan daha güzel bir söz sahibi olan ne olabilirki ve onun hükümü hep tektir
Hüküm yalnız Allah'ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar.
12 Yusuf Suresi 40
26Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.
27Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur.
18 Kehf Suresi 26,27
Sen yinede bu hadis diye inandığın bu söleri şu vereceğim ayete göre bir düşün istersen ve senin gibi düşünenlere de tavsiyem bu işte ayet
Allah'a çağıran, yararlı işler yapan ve ben Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel söz söyleyen kim vardır?
41Fussilet Suresi 33
Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur.
6 Enam Suresi 115
__________________ hay aklımı seveyim gerçekden aklımı kiraya vermediğim içinde ayrıca çok mutluyum ayrıca aklımı kullandım diye arşimendede nbenzemedim sadece guranı okudum duydum ve uyguluyorum
Öncelikle şunu belirteyim güzel kardeşim peygamber hevasndan konuşmaz, bizler hicbir peygamberin arasını açmadan iman ederiz
Nisa-59 “Ey iman edenler, Allah’a itaat edin.Peygambere ve sizden olan ülülemre de itaat edin.Sonra bir şey hakkında çekiştiniz mi, onu Allah ve Resulüne bırakın.Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız.Bu, hem hayırlı hem de netice itibariyle daha güzeldir.”
Nisa-65“ Hayır, Rabbine and olsun ki, Aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem tayin edipte sonra, senin verdiğin hükümden dolayı içlerinde bir sıkıntı duymadan tamamen kendilerini vermedikçe iman etmiş olmazlar.” şimdi bu ayetler gayet açık, şimdi iman etmemizin şartı neye baglanıyor biraz düşünelim,
güzel kardeşim ben bu sitete bircok kez tekrarladım sanada söyleyeyim Rabbimin ayetleri hakkında kimseyle tartışmam, yazmış oldugun ayetlere kimsenin bir itirazı olamaz zaten, asıl konu hadis diye peygambere atf edilen sözlerin kabul veya reddi. ve ben Kur'an'a ters düşmeyen sözler için kabul diyorum ha sizler hayır değin, ama şunuda unutma ki öğle insanlar danıdımki önce cuma namazını terk ettiler sonra vakit namazlarınıda neden Kur'an'da yokmuşmuş daha birsürü hurafe ne için Kur'an dışı tüm delilleri kabul etmedikleri için. Allah aşkına böylemi yapmak lazım, neden sahih hadislerden,1400 yıllık birikimden yararlanmayalım Kur'an mihenk taşı olduktan sonra
Selam ve dua ile
__________________ YANLIZ SANA İBADET EDER VE YANLIZ SENDEN YARDIM BEKLERİZ
MSER sevgili kardeşim senin burada yazdığın ayetlerin neye hükmettiğini düşündünmü hiç bu ayetlerde ululemr yani devlet başkanı olan bir elçiye uymayı ve ganimeti paylaştırmayı anlatan ayetler sen eğerki ganimetleri paylaştıran bir elçiye yani devlet başkanına uymayı insana itaat edin diye anlıyorsan dahada düşünmen için aklını biraz daha öne plana çekde düşün burada allah ulul emr olarak seçip de başkan kabul edilen devlet başkanına uymayı emrediyorki sen buna uymayı peygambere uymak kastındaysan öyleyse diğer devlet başkanlarınada uyman farz ululemre onların sözleinide kutsallaştırman gerek buraya yazdığın ayetlerle inancın çelişiyor biraz daha düşün
__________________ hay aklımı seveyim gerçekden aklımı kiraya vermediğim içinde ayrıca çok mutluyum ayrıca aklımı kullandım diye arşimendede nbenzemedim sadece guranı okudum duydum ve uyguluyorum
Selam zulfikarxk bu ayetin zamana bağlı olarak bir takım insanlara,olaylara mahsus olduğunu iddia etmek nasipsizlerin işidir.Kur’an’ın tabirlerine vakıf olmayan bedbahtların sözleridir.Resulullahı Hakem yapmanın onun şahsını hakem yapma manasına geleceği vehmine kapılmasın kimse, Resulullahı hakem yapmak onun getirdiği sistemi ve şeriatı hakem yapmak demektir.Eğer başka şekilde düşünecek olursak Resulullahın vefatından sonra sünnetine hiç ihtiyaç kalmayacaktı ki, bu da Hz.Ebu Bekir (R.A) devrindeki irtidad hadisesinin ileri gelenlerinin sözüdür.Nitekim Hz.Ebu Bekir (R.A) , mürtetlerin zekat meselesinde Resulullahın hükmünü kabul etmeyip, Allah ve Resulüne mücerred olarak itaat etmeyişlerinden dolayı onları ölümle cezalandırdı.
Hem senin mantığınla hareket adarsek Kur'an'ı rehberlikten çıkarıp belli bir zaman ve mekana hapsetmek olurki bundan Allah'a sığınırız.
bak kardeşim sen bana diyorsunki senin mantığınla kuranı belli bir zaman sığdırmış oluruz peki senin mantığınla nasıl olacak açıklarmısın muhammedi mezardan kaldırıp hakemmi tayin edecğiz şimdi söyle hangimiz mişli zamana sığdırıyoruz kuranı iyi düşün biz bu koroyu emevilerden beri dinleyerek sapanlardandık hamdolsunki allaha verdiği en büyük nimetlerini yani aklımızı kuranla bütünleştirmeye başladık sense hala denizlerin mürekkep ağaçların kalem olmasınımı bekliyorsun akıl gibi bir nimetin varken
O size melekleri ve Peygamberler’i Rabler edinmenizi emretmez. Siz Müslüman olduktan sonra, size kafir olmayı mı emredecek?
3 Ali İmran suresi 80
De ki “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da (algılanamayanı da) bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”
6Enam suresi 50
O’nun elçileri arasında hiçbirini ayırt etmeyiz.
2 Bakara suresi 285
Eğerki senin mantığınla hareket edersek biz peygamberleri birbirleri ile yarışa sokmuş oluruzki buda şu komediyi doğuruyor iddia haram dersiniz ama peygamberiimizin üstün olduğunu iddia ederiz hemde allaha karşı ki bu sanki veli efendide ganyana basıpda sonra dürbünlerini alıp oraya atların yarışmalarını koşmalarını seyrtemeye koşanlara imrenmiş gibi bir hava estiriyor bence bu neyin kompleksi anlamıyorum
birde savunduğunuz insanın sizin kadar kompleksi yoktu insan olarak adam gibi delikanlı bir insandı muhammmed kolaymı o kadar müşrik ve küfür içinde olan bir kavmin içne giripde ben elçiyim demek ve ben elçi olarak bana vahyedilene uyuyorum demek sizde biraz cesaret gösterin lütfen muhammedden daha iyi bir ortamdasınız yarım yamalakda olsa demokrasinin oldğu bir millettensiniz bu ortamı değerlendirip artık yıldız falınada bakmadan güneşe ayada bakmadan zaten bunun böyle olmadığını hanif islam olan ibrahimde hazır anllatı bize bunu kuranda başka ilahlarıda bize düşen elimizin tersiyle itmek kalıyor neden zorlanıyorsunuzki bu kadar
Yoksa Kur'an'ın bir bölümüne inanım bir bölümünü inkar edenler gibimi yapalım, Kur'an kıyamete kadar gecerli bir kitaptır kardeşim.işimize gelmeyen bir ayat hakkında o ayeti zorlaya zorlaya yahudiler gibi mi yapalım hı, İbni Mesut un güzel bir sözü geldi aklıma ''işimize gelmeyen kötü şeyleri ehli kitaba, güzel, işimize gelenleri de bize'' öğlemi, İman bir yüreğe yerleştimi ve kopması imkansız bir kulpa bağlandımı korkacak hiçbirşey yoktur. Rabbim Kur'an'la ilişkimizi sağlam kurup ve sanki ayetler yeni iniyormuş gibi heycanlı ve rızaya uygun şeylerden yapanlardan eğlesin. Ha unutmadan peygambere de birazdaha saygı çünkü unutmayalım Allah'ı sevmenin yolu Peygamberi sevmekten gecer
Birbirinizi yanlış anladığınızı düşünüyorum.İyiniyetli başladığınız tartışmanız kişisel bir mücadeleye dönüşmesin lütfen.Mser'in söylediklerinden anladığım özetle şu:
"ben her sözü dinler, en güzeline uyarım"
Zulfikarxk biraz daha sağlamcı nasıl olsa elimde Kur'an var ama öyle ama böyle ben her hükmü oradan çıkarabilirim,içine uydurma bulaşmış bir kaynağı kaynak olarak kabul etmem diye düşünüyor.
Aslında Kur'ana tam manasıyla iman etmiş birilerinin bu endişe nedendir ki? Elindeki kitabamı tam güvenemez yoksa kendine mi? Her ikise de değilse problem ne?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma