Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Yanlışı çoğunluk çıkarmaz çıkarılan yanlışın ardına düşenler çoğunluk oluştururlar.
Demokrasiyi,Laikliği,Liberalizmi,Sosyalizmi,Faşizmi,kitleler biraraya gelerek düşünüp bulmadılar.Hepsi bireysel olarak öne sürüldü.Sonra insanlar kitleler halinde bu bireylerin ardına düşerek İblis'in ordularını oluşturdular.
Yanlışı çoğunluk çıkarmaz çıkarılan yanlışın ardına düşenler çoğunluk oluştururlar.
Demokrasiyi,Laikliği,Liberalizmi,Sosyalizmi,Faşizmi,kitleler biraraya gelerek düşünüp bulmadılar.Hepsi bireysel olarak öne sürüldü.Sonra insanlar kitleler halinde bu bireylerin ardına düşerek İblis'in ordularını oluşturdular.
Sana da hayat boyu dostluklar dilerim.
selam,
hakikaten bazen yazı ile birşeyi anlatabilmek neden bu kadar zor diye insan kara kara düşünüyor sayın beyaz,ya arkadaşım yukarıdaki yazıyı yazmanın ne alemi vardı.ben bunun tersi birşey mi diyorum.o izmlerin nasıl çıktığını herkes biliyor.burda dediğimiz nedir?100 defa söyledik bir daha söyleyelim.çoğunluk olan ve güçlü olanın doğruları her zaman ön plandadır.bununn lamı cimi felsefesi yok.bildik şeyleri tekrar etmeyin.neden herkes ingilizce öğreniyor?niye herkes liberalleşmekten bahsediyor?doğru mu yanlış mı düşünmeden neden türkiyede insanlar çocuklarını sünnet ettiriyor.neden namazlar bütün camilerde beş vakit kılınıyor?neden haccı koca islam dünyası 4 güne sığdırıyor?neden çinlilerin veya arapların yılbaşısı dikkate alınmıyor da avrupalıların yılbaşısı önemseniyor?vb.binlerce soruya verilecek bir tek cevap var:çünkü bunları benimseyenler çoğunluktalar ve bulundukları ortamda gücü elinde bulunduruyorlar ve benimsediklerini de daha zayıf olanlara zamanla kabul ettiriyorlar.bu kadar basit bir mesele.niye anlamak istemmiyorsunuz?kültür emperyalizmi diye birşeyi hiç duymadınızmı?bunları çıkaran bir kişide olur iki kişi de.sonuçta çoğunluğun benimsemesi sayesinde mesele bütün topluma sirayet etmiyor mu?tartışmanın özüne geri dönersek:arkadaşımız diyor ki:islami yozlaşmada sunnilere yüklenilmemeli şiilerinde bunda payı var.şiilerinde hatalı olduğu,yozlaşmada pay sahibi olduğu konular var .buna itiraz eden yok.ama sunnilere yüklenilmemeli şeklinde bir söze kesinlikle itirazımız var çünkü islam dünyasının çoğunluğunu oluşturdukları için en büyük sorumluluk tabi ki onlar da olacak.sözümüz bu kadar açık.tartışılacak hiçbir şey yok ortada.iblisi bilmem faşizmin,sosyalizmin nasıl çıktığı gibi şeyler konuyu özünden dağıtan bir sürü lüzumsuz ilaveler.hiç gerek yok bunlara .hala anlamayıp muhalafete devam derseniz diyecek sözüm yok.
mutluluk dileklerim sultanaydı ama sana da dileyim haksızlık olmasın beyaz.gerçi birden fazla nick kullanan o kadar çok ki kim aynı kişi kim farklı kişi biraz araştırmadan anlaşılmıyor.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Denir ki,Deve'ye sormuşlar :"Neden boynun eğri?Demiş ki:"Nerem doğruki" Ebu Turab,yazdıklarını cidden yeniden okumanı öneriyorum.
Bazı tartışmaları ısrarla sürdürüyorum,acaba "Ben yanıldım.Artık Kuran'ın doğrusuna teslim oluyorum."denir mi diye.
Aşk olsun çocuk!Aşk olsun Ebu Turab!
-Şia'yı Sünni'den üstün tutan benmiyim?
-Muharrem orucunu(!)ortaya süren benmiyim?
-Aşağıda ki sözleri söyleyen benmiyim?İnsaf ya hu!
:arkadaşımız diyor ki:islami yozlaşmada sunnilere yüklenilmemeli şiilerinde bunda payı var.şiilerinde hatalı olduğu,yozlaşmada pay sahibi olduğu konular var .buna itiraz eden yok.ama sunnilere yüklenilmemeli şeklinde bir söze kesinlikle itirazımız var
Başından beri söylediğimiz:Allah'ın sözü yeterlidir.Kuran her şeyi açıklar ve tanımlar.Adımız sadece Müslüman olsun.Atalarımız sadece Kuran'dakiler olsun.
Şia'lıkta Sünni'likte birbirinden farkı olmayan iki şeytani sapmadır
Ebu turab!Her şeye rağmen ben umudumu yitirmem,hayat devam ediyor ve çok şeylere gebedir.
Denir ki,Deve'ye sormuşlar :"Neden boynun eğri?Demiş ki:"Nerem doğruki" Ebu Turab,yazdıklarını cidden yeniden okumanı öneriyorum.
Bazı tartışmaları ısrarla sürdürüyorum,acaba "Ben yanıldım.Artık Kuran'ın doğrusuna teslim oluyorum."denir mi diye.
Aşk olsun çocuk!Aşk olsun Ebu Turab!
-Şia'yı Sünni'den üstün tutan benmiyim?
-Muharrem orucunu(!)ortaya süren benmiyim?
-20 Ocakları intikam günü ilan eden benmiyim?
-Aşağıda ki sözleri söyleyen benmiyim?İnsaf ya hu!
evet haklısın verdiğin cevapların neresi doğru ki?
1.cümleden başlayalım:ben şiayı üstün tutmadım.böyle bir cümle göster yazımda.gösteremezsin.bu cümle bir iftira.yaptığım sadece çoğunluk oldukları için sunni camianın dini yanlış algılamada ve tanıtmada daha fazla sorumluluk sahibi oldukları.bu tesbitimi forum takipçilerinin takdirine bırakıyorum.
2.cümle:muharrem orucuyla ilgili hiçbir hüküm vermedim.azınlığın bir değeri olarak devlet,medya,basın-yayın vb.güçler tarafından dikkate alınmaması noktasında verilmiş bir örnektir.çünkü sen bozulmanın azınlıktan kaynaklandığını iddia etmiş ve iblis örneğini vermiştin.ben muharrem doğru,ramazan yanlıştır demedim.hiçbir yargı cümlesi kurmadım bu konuda.muharremin faziletinden bahsettiğim bir satırımı örnek ver.sen diyorsun ki:azınlık bozulmada daha etkili.ben de sna örnek veriyorum:muharrem yanlış bir değer.peki benimseyen kimler?azınlık olanlar.peki neden bu yanlış değerden toplumun çoğunluğunun haberi yok?senin mantığına göre azınlık daha etkiliydi ya.peki neden bu mevzu hiçbir etkide bulunamamış.bulunamaz çünkü çoğunluğun benimsediği bir değer değil.sen bu mantık yürütme karşısında ne yapıyorsun?bana ramazanın faziletinden muharremin batıllığından dem vuruyorsun.ya mübarek insan ben bunun aksini iddia etmiyorum ki sana.ama siz kafanızdaki önyargılardan dolayı hemen meseleyi mezhep taasubuna çektiniz.dolayısıyla buda ikinci iftiranız.
3.mezhepçi bakış açınızın tesiri o kadar güçlü ki kafanızda bu konudaki bilgisizliğin çok açık.bir defa 20 ocak 1990 tarihi ile şiiliğin veya sunniliğin bir alakası yok.böyle birşey de geçmedi zaten yazımda.forumda kullandığım imza cümlesini hiç alakası olmayan bir konunun içine dahil eden birisine ilk defa rastlıyorum.beni çok güldürdünüz.allah da sizleri güldürsün.oysa biraz zahmet edip o tarihi internetten araştırsaydınız o tarihte sovyet rus tanklarının baküdeki kardeşlerimizi şehir meydanında tamamen silahsız insanları nasıl kurşuna dizip tanklarla ezdiklerini öğrenecektiniz.benim intikam günü ilan ettiğimde kocaman bir iftira..yazmadığım şeyleri kendi kafandan uydurup yazdığımı ilan ediyorsun.bu düpedüz bir iftiradır.seni bu konuda Allaha havale ediyorum.intikam kelimesini yazımda göster.bir daha o acıların yaşanmaması için o günleri unutmamak ve bunun için zamanında önlem almak intikam günü ilan etmekmidir?ne intikamından bahsediyorsun.asıl sana insaf yahu!
sizden ricam sitedeki insanlar ve yazıları yargılarken acele etmemeniz.ben sizi tam olarak anlamamış olabilirim.sonuçta 9-10 yazınız var sitede.zamanla daha doğru tanırım inşallah.ama siz benim önceki yazılarımın çeyreğinden az bir kısmını okumuş olsaydınız benim şiiliği üstün tutmamın mümkün olamayacağını rahatlıkla anlar ve hakkımda yazmadığım şeyleri yazmış gibi yapıp bana iftira atmazdınız.
son olarak ben sana aşk olsun çocuk diyemeyeceğim.allah senin idrakini kuvvetlendirsin.bu dua da sana ayrılırken hediyem olsun
selam, ebu turab yazdı; ben şiayı üstün tutmadım.böyle bir cümle göster
yazımda.gösteremezsin.bu cümle bir iftira.yaptığım sadece çoğunluk
oldukları için sunni camianın dini yanlış algılamada ve tanıtmada daha
fazla sorumluluk sahibi oldukları.bu tesbitimi forum takipçilerinin
takdirine bırakıyorum.
ben bundan iki üç yıl evvelde aynı
fikirdeydim ve bu fikrim değişmedi...benim şahsi kanaatime göre..sünni
kesimin islama verdiği zarar kadar şii kesim zarar vermemiştir.. kitap alırsın hurafe uydurma,bakarsın mezhep saplantısı olan biri yazmış,sonra yine bakarsın biri daha... refah ve saadet partileri döneminde
genel başkanlarının..''ama onlar alevi''sözleri hala
kulaklarımda..çoğunluğun baskın psikolojisi.... bu nedenle ebu turabın haklı olduğunu düşünüyorum.. yanlışımız var ise Allah affetsin..
Sana da hayat boyu dostluklar dilerim.
selam,
hakikaten bazen yazı ile birşeyi anlatabilmek neden bu kadar zor diye insan kara kara düşünüyor sayın beyaz,ya arkadaşım yukarıdaki yazıyı yazmanın ne alemi vardı.ben bunun tersi birşey mi diyorum.o izmlerin nasıl çıktığını herkes biliyor.burda dediğimiz nedir?100 defa söyledik bir daha söyleyelim.çoğunluk olan ve güçlü olanın doğruları her zaman ön plandadır.bununn lamı cimi felsefesi yok.bildik şeyleri tekrar etmeyin.neden herkes ingilizce öğreniyor?niye herkes liberalleşmekten bahsediyor?doğru mu yanlış mı düşünmeden neden türkiyede insanlar çocuklarını sünnet ettiriyor.neden namazlar bütün camilerde beş vakit kılınıyor?neden haccı koca islam dünyası 4 güne sığdırıyor?neden çinlilerin veya arapların yılbaşısı dikkate alınmıyor da avrupalıların yılbaşısı önemseniyor?vb.binlerce soruya verilecek bir tek cevap var:çünkü bunları benimseyenler çoğunluktalar ve bulundukları ortamda gücü elinde bulunduruyorlar ve benimsediklerini de daha zayıf olanlara zamanla kabul ettiriyorlar.bu kadar basit bir mesele.niye anlamak istemmiyorsunuz?kültür emperyalizmi diye birşeyi hiç duymadınızmı?bunları çıkaran bir kişide olur iki kişi de.sonuçta çoğunluğun benimsemesi sayesinde mesele bütün topluma sirayet etmiyor mu?tartışmanın özüne geri dönersek:arkadaşımız diyor ki:islami yozlaşmada sunnilere yüklenilmemeli şiilerinde bunda payı var.şiilerinde hatalı olduğu,yozlaşmada pay sahibi olduğu konular var .buna itiraz eden yok.ama sunnilere yüklenilmemeli şeklinde bir söze kesinlikle itirazımız var çünkü islam dünyasının çoğunluğunu oluşturdukları için en büyük sorumluluk tabi ki onlar da olacak.sözümüz bu kadar açık.tartışılacak hiçbir şey yok ortada.iblisi bilmem faşizmin,sosyalizmin nasıl çıktığı gibi şeyler konuyu özünden dağıtan bir sürü lüzumsuz ilaveler.hiç gerek yok bunlara .hala anlamayıp muhalafete devam derseniz diyecek sözüm yok.
mutluluk dileklerim sultanaydı ama sana da dileyim haksızlık olmasın beyaz.gerçi birden fazla nick kullanan o kadar çok ki kim aynı kişi kim farklı kişi biraz araştırmadan anlaşılmıyor.
Selam,
Sevgili Ebu Turab Kardeşin 400 cıvarındaki yazısından , şimdiye kadar şiileri sünnilerden üstün tutan ( veya tersi ) bir yazısını görmedim ve göreceğimi sanmıyorum. varsa açıkça gösterilsin lütfen. işte bakın şu yazısında şunu demek istedi gibi yapmasın kimse lütfen.varsa şiileri sünnilerden üstün tutan bir yazı bize açıkça gösterin.gösteremiyeceğinizden eminim.çünkü,bu görüşlerin yalnız Kur'an diyen Ebu Turab Kardeşin görüşlerine aykırı düşeceğini kesinlikle biliyorum. ''onun söylediği : çoğunluk olanın / güçlü olanın doğruları her zaman ön plandadır '' (bizzat kendi cümlesiyle ) açıkça ifade etmesine ve iletilerinde görüşlerini net bir şekilde ortaya koymasına rağmen, hala yanlış anlaşılmasını ben, peşin / ön yargılara bağlıyorum.suçlanan kişi '' ben şunu söylüyorum '' dedikten sonra kimse yok hayır sen şunu demek istedin deme hakkına sahip değildir. lütfen yazılanları objektif ve daha dikkatli okuyalım.
Özellikle İran Devriminden sonra Şii'liğe /Şii'lere karşı "İslam Dünyasında"ciddi bir sempati oluştu.Bir çok Sünni bu yüzden Caferi mezhebine dahil oldu.
Oysa bu davranış sağlıklı/Kurani değildi.İşte bu sağlıksız bakış açısı geçmişi Şia penceresinden sorguladığı için Emevi-Sünni geleneği adeta "Günah Keçisi" durumuna soktu.Bu hatalı bakıştan dönenler oldu şüphesiz.Elbette dönülecekti çünkü doğru olan sadece Kuran penceresinden bakmaktı.
Sitede kimi arkadaşların hala bu yanlışı sürdürdüklerini gördüğüm için bozulmayı sadece Emevilere/Sünnilere yıkmayın dedim.Bakın Hacda ki,Namazda ki,Oruçta ki,kısaca aklınıza gelen tüm Kurani değerlere bakışlarında ki yanlışlar hep aynı.Değişen sadece Aktörler.
Üstelik şu an Sünni geleneğin hakim olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Sünniliği sert bir şekilde eleştirebiliyoruz ve Kuran bize yeter diyoruz.Bunu İran'da savunan bir topluluğu ben şahsen duymadım.Oniki İmam zihniyetinin batıl olduğunu orada söyleyebilecek birinin durumunu sizin takdirinize bırakıyorum.
Sizin "Bozulmanın müsebbibi daha çok Sünnilerdir"iddianıza karşılık,onlar da "Hayır,Şia'nın suçu daha fazladır"tezini ortaya atmaktadırlar.
Ben bu noktada :Bunlardan her hangi birisine iltimas geçmemiz bize yakışmaz.Çoğunluk ya da azınlık olmaları önemli değil ,çünkü diyorum:İkiside diğerleride batıl.
Muharrem orucu da Matem orucu da farketmez onlar da batıl.Kurani bakış açımızı bir an bile bir kenara bırakmayalım,Allah korusun o anı Şeytan doldurur.İblis'in tek başına başlattığı Şeytani yolculuğu nasıl oldu da orduya dönüştü?Sorgulamasını uygun bir zaman da değerlendirmenizi rica ederim.
Kızgınlık anında Musa Allah'ın ayetlerini yere attı.Sert ifadelerinizi bu bağlamda değerlendiriyor sizi sadece selamlıyorum.
Bu güzel Allah buyruğunu her gün mutlaka manasını düşünerek okumanızı tavsiye ederim.
sultan Yazdı:
Özellikle İran Devriminden sonra Şii'liğe /Şii'lere karşı "İslam Dünyasında"ciddi bir sempati oluştu.Bir çok Sünni bu yüzden Caferi mezhebine dahil oldu.
Bu sempatinin kaynağı iran devrimini yapanların şii olması değil,ortadoğudaki amerikan ve israil işbirlikçisi şeyh ve krallara olan nefrettir.yani islam dünyasının sempatisi iranın şiiliğine değil,amerikan aleyhtarlığına.mezhebe dahil olmada sizin iddia ettiğiniz gibi birçok değil son derece sınırlı sayıdadır.birçok katılım oldu iddianızı tpolumda öncü diyebileceğimiz insanların tanıdığı isimlerden örnek vererek destekleyiniz bakalım.
sultan Yazdı:
Oysa bu davranış sağlıklı/Kurani değildi.İşte bu sağlıksız bakış açısı geçmişi Şia penceresinden sorguladığı için Emevi-Sünni geleneği adeta "Günah Keçisi" durumuna soktu.Bu hatalı bakıştan dönenler oldu şüphesiz.Elbette dönülecekti çünkü doğru olan sadece Kuran penceresinden bakmaktı.
kimsenin kimseyi günah keçisi ilan ettiği yok.adamların yüz yanlışı varsa yüzünü de söyleyeceğiz.aman günah keçisi olmasınlar deyip elli tanesini es geçmek mi kuranidir?bir defa sizin mevzuya giriş mantığınız yanlış.kardeşimiz ağırlıklı olarak sunni geleneğin yanlışlarının tahlil edildiği bir analiz yapmış.bu şiiliği övdüğü manasına gelmez.sizinde yapmanız gereken ama onların da çok suçu var demek yerine önce varsa tahlillerde doğru olmayan nedir onu açıklamak.sonra da sizde şii geleneği analiz eden bir yazı asarsınız.biz de doğruları yanlışları değerlendiririz.kuran penceresinden yaklaşım böyle olur.adaletten ayrılmamak böyle olur.sözlerimizle fiiliyatımız bir olmalı.teoride güzel sözler,ayetler ama pratikte tam tersi bir yaklaşım.
sultan Yazdı:
Sitede kimi arkadaşların hala bu yanlışı sürdürdüklerini gördüğüm için bozulmayı sadece Emevilere/Sünnilere yıkmayın dedim.Bakın Hacda ki,Namazda ki,Oruçta ki,kısaca aklınıza gelen tüm Kurani değerlere bakışlarında ki yanlışlar hep aynı.Değişen sadece Aktörler.
böyle yazdığınızda herkesi zan altında bırakırsınız.kimmiş bu arkadaşlar?varsa bir tesbitiniz somutlaştırın lütfen.
sultan Yazdı:
Üstelik şu an Sünni geleneğin hakim olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Sünniliği sert bir şekilde eleştirebiliyoruz ve Kuran bize yeter diyoruz.Bunu İran'da savunan bir topluluğu ben şahsen duymadım.Oniki İmam zihniyetinin batıl olduğunu orada söyleyebilecek birinin durumunu sizin takdirinize bırakıyorum.
bizim forumun başından beri dediğimizde bu.çoğunluk kimdeyse onun borusu ötüyor diyoruz.buna mukabil siz de alakasız iblis misalleri verip faturayı azınlığa kesiyorsunuz ve burada da kendi savunduğunuz fikirle çelişiyorsunuz.üstelik biz yazımızda iranı veya on iki imamcılığı övdük mü ki bize bunu örnek veriyorsunuz?burada konunun özünü dağıtma ve çarpıtma sözkonusu.
sultan Yazdı:
Sizin "Bozulmanın müsebbibi daha çok Sünnilerdir"iddianıza karşılık,onlar da "Hayır,Şia'nın suçu daha fazladır"tezini ortaya atmaktadırlar.
bir defa bu benim iddiam değil.yaşanan realite.siz kabullenemeseniz de gerçekleri değiştiremezsiniz.tezi ortaya atan da sizsiniz burada.onlar dediklerinizin yazısı bu forumun içinde yok.üstelik onların başındaki söz sahibi kişiler ve etki alanındaki ezici çoğunluk halen şiayı tekfir etmeye,zaman zaman kafir ilan etmeye devam etmekte.sadece suçlu bulmak onların iddiaları karşısında çok masum kalan bir ifade.bakın tekrar şunu aklınıza koyun.ben bunları yazarken hiçbir mezhep kaygısı duyarak yazmıyorum.ben mezhepsizim.şiayı savunmak gibi bir gayem yok.ama bana göre yaşanan somut gerçeklik neyse onu ifade ediyorum.ortada yanlış bulduğum bir tesbit varsa yeri gelir sunnilik hakkındaki yanlış bir ithamı da rahatlıkla eleştiririm.şia ile ilgili doğru tesbitler varsa ona da imzamı atarım.sunnilerinde çok suçu var ama deyip savunmaya geçmem.
sultan Yazdı:
Ben bu noktada :Bunlardan her hangi birisine iltimas geçmemiz bize yakışmaz.Çoğunluk ya da azınlık olmaları önemli değil ,çünkü diyorum:İkiside diğerleride batıl.
TEKRAR başa döndük.ya kardeşim anlamak mı istemiyorsunuz yoksa gerçekten anlayamıyor musunuz?bizim kimseyi kayırdığımız yooooooooooooook.diyormuşsunuz ki ikisi de batıl.iyi ki söylediniz.Allah razı olsun.uyardınız öğrendik.peki biz ne dedik?ikisi de haktır mı dedik?dediysek göster cümlemizi.
sultan Yazdı:
Muharrem orucu da Matem orucu da farketmez onlar da batıl.Kurani bakış açımızı bir an bile bir kenara bırakmayalım,Allah korusun o anı Şeytan doldurur.İblis'in tek başına başlattığı Şeytani yolculuğu nasıl oldu da orduya dönüştü?Sorgulamasını uygun bir zaman da değerlendirmenizi rica ederim.
Allahım sen katlanabilme gücü ver,sen büyüksün ya rabbi.senin hikmetinden sual olunmaz ey yüce tanrım.bantın tekrar sarması diyeceğiz bu seferde sert ifadeler vs.diyecekler neyse biz tekrar başa döndük diyelim.evet Allah razı olsun yeniden mübarek kardeşim.bir kez daha bizi uyardın.bilmediklerimizi öğrettin.adam mı seçiyorsun dalgamı geçiyorsun diye bir deyim var bilmem hiç duydunuz mu?ya arkadaşım ortada bir sakatlık mı var bilmiyorum.muharrem örneğini niçin verdiğimizi,bu konudaki görüşümüzü önceki cevaplarda sana tekrar tekrar yüz defa yazdık ya.aksini iddia etmiş gibi neden aynı şeyi yazıp bizi çileden çıkartmaya çalışıyorsun.ama merak etme.senin de iyi tanıdığın iblise uymayacağım.
Kızgınlık anında Musa Allah'ın ayetlerini yere attı.Sert ifadelerinizi bu bağlamda değerlendiriyor sizi muhabbetle kucaklıyorum.BAKIN YAZDIKLARINIZA LÜTFEN DİKKAT EDİN.Allahın ayetlerini yere atmaktan Allah cümlemizi muhafaza etsin.hangi ayeti yere atmışım?böyle benzetmemi olur?beni bu kadar yanlış anlayan ,yazılarımı bu kadar çarpıtabilen birisiyle ben kucaklaşmam.maazallah bu kadar yanlışı olan birisi kucaklaşırken de bir yanlış yapar ,boynumuzu belimizi kırar.yok kardeşim ben almayım.sana afiyet olsun.
kucaklaşmak şöyle dursun bir daha muhatap olmamak dileğiyle hayat boyu mutluluklar
HOÇÇAKALIN.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma