Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Savana bu arkadaşın yazısı uzun sure cevapsız kaldı,niye çözum bulmadın?İnşaat firmalasrının vadeli satışı hiç gercekçi değil kusura bakma,arkadaş zorda kalmasa zaten bu soruyu lutfen bırı cvplasın diye kıvranmazdı sitede,safbilgi yazdı
Selam safbilgi
Kusura bakma ama daha önce yazısını görmemiştim.Atlamış olmalıyım ahmedi mahmut bu konu başlığı altına luzumsuz yazılar yazınca o yazı dikkatimi çekti.Benimi bekliyordunuz yazmışsınız.Neden sizi bekliyim sizin fikirlerinize muhalefet yapmak için sizi bekliyormuş havası yaratıp gereksiz yakıştırmalar yapmanız hiç hoş değil.Nasıl ki sizin faiz konusunda yaşar nurinin görüşlerini kabul edip savunma hakkınız varsa benimde kendi düşüncelerimi açıklama hakkım var.
Enflasyon altı olan kazanc,paranın asırnma değerını korur.Bunları rıba ılan etmekhaksız artışı önlemek adı altında,haksız eksıltmeyi Kurana fatura etmek olur ki ,bu da rıba kadar gunahtır."safbilgi yazdı
diye açıklama yapmış yaşar nuri bey.Önce faizi sisteme sok, sonra faize endeksli ekonomi oluştur.Ondan sonra faizin şu kadarı helal bu kadarı haram diye açıklma yap.
"Ölçü kavramı" başlıklı konu altında arkadaşın biri sormuş
Demişki
25 30 yaşına kadar bekar kalanların,dulların durumu ne olacak bu yaşlarına kadar hiçmi cinsel deneyim edinmeyecekler.Şartlar bu konuda onları buna mecbur bırakıyorsa yinede mi yapmayacaklar demiş.Şimdi kurandaki zina yasağın rağmen, siz bu kimseye zaruri durumlarda yapılan cinsel ilişki zina sayılmazmı diyeceksiniz?
Devlet hazine bonosu satıyor,dusurduğu alım gucunu yerıne koyuyor,esas çarkı dönduren devlettir faiz duzenını yaratan,paranın alım gucu dusuyor,tabıkı koruycaksın enflasyon oranında hazıne bonosu al dırekt devletten.safbilgi yazdı.
Sistem faizi kendi yaratıyor o halde sistememi uyalım ?
Bırakda ailesiyle basını sokcak bi evı olsun kırada helak olmasındansa ve bu zarurı hal için o karar versın,benım yazımımı beklıyordun Savana bu arkadaşın yazısı uzun sure cevapsız kaldı,niye çözum bulmadın?İnşaat firmalasrının vadeli satışı hiç gercekçi değil kusura bakma,arkadaş zorda kalmasa zaten bu soruyu lutfen bırı cvplasın diye kıvranmazdı sitede,safbilgi
İnşaat fimalarının vadeli satışı gerçekci değil demişsiniz?Nerden biliyorsunuz kötü deneyimlerinizmi var? Ben bu şekilde konut edindim hala taksitlerini ödüyorum.Bir problemde yaşamadım. Demekki istenildiğinde her türlü soruna çözüm bulunabiliyormuş. Faize OK demekle siz şimdi bu arkadaşın sorununu çözmüşmü oldunuz?Banka kredileri konu başlıkları altında daha önce bu sitede uzun uzun tartışıldı.Arama düğmesinden aranıp oradaki yorumlarıda değerlendirelebilir.
Birde altın veya dolardaki artışı haksız kazanç olarak değerlendirmişsiniz.Neden haksız kazanç peki?Eğer kişi altını yatırım olarak görüyorsa ve buna yatırım yapmışsa bu kişinin altının değerindeki artış malındaki artıştır.Ayrıca altının değerinin düşme riskide vardır bu riske rağmen kişi malında artış olsun diye altına yatırım yapmıştır.Aynı ticaret gibi.100 koyun alırsınız bundan ticari kar elde etmeyi amaçlarsınız koyunlar yavrularsa 150koyun olarak satar ticari kar elde edersiniz.Ama koyunların yarısı hastalanıp ölürse buda sizin ticari zararınızdır.
Paranın değerinin korunmasını sabit getirili faizle yapmak neden uygun olsun.50 liram var ben paramla (paramın değerini korumak adına)yatırım yapmak istiyorum diyen parasının değerini yitirme riskinide göze almalı.Örneğin hazine bonosu alıp sabit faiz getirisi elde edeceğine hisse senedi alabilir mala yatırım yapabilir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|