Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
senin yazdıklarını okuyorum.uslubun çok güzel.neden üzerine alındın doğrusu anlayamadım.istersen savunduğun düşünceyi tekrar kur'ana sor.
Nice doğru bildiklerimizin Kur'anda farklı olduğunu göreceksin."Kur'an dışı oluşumların neticeleri" bölümündeki yazıyı okumanı öneririm. Allah'a emanet ol.
demişsin sagbilgi acaba sorarım islamdan önce ki peygamberlerin tebliğ ettiği din yada dinler ne idi?
Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e,
Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini
dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın
bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini
kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.
musa ve isa (a.s) lar da islamı tebliğ etmemiş mi onlarda önerilene uymadımı?
Selamün aleyküm. Konuyu ve katilan arkadaslarin düsüncelerini okudum,degisik sorular ve ayni yerde birlesmelerin oldugu görülüyor.Ayni su anki islam dünyasindaki ayri ayri yollardan ayni noktaya varilma istegi gibi.Allah,a sükürler olsun kitabimiz olan Kur´an zamanimiza gelene kadar bir degisiklige ugramadi ama uygulamada ne hikmetse uydurma hadisler, uydurma sünnetler, örf adetler,toplum kültürleri Kurán,dan daha cok itibar görmektedir.Peygamber efendimizin dedigi 73 firkaya zannedersem bölünmüs durumdayiz. Bazen kendime soruyorum, bu cehennem yolu üzerindeki 72 firkanin üzerindemiyiz yoksa son olan Cennet firkasinin üzerindemiyiz diye.Bu güzel yolu bulmak epeyi zor olacaga benziyor zamanimizda, Allah yardimcimiz olsunda, Islam dünyasi bu Cennet yolu üzerinde birlik olup beraberce yürürüz. Saygilarimla.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Garibim Yazdı:
Selamün aleyküm. Konuyu ve katilan arkadaslarin düsüncelerini okudum,degisik sorular ve ayni yerde birlesmelerin oldugu görülüyor.Ayni su anki islam dünyasindaki ayri ayri yollardan ayni noktaya varilma istegi gibi.Allah,a sükürler olsun kitabimiz olan Kur´an zamanimiza gelene kadar bir degisiklige ugramadi ama uygulamada ne hikmetse uydurma hadisler, uydurma sünnetler, örf adetler,toplum kültürleri Kurán,dan daha cok itibar görmektedir.Peygamber efendimizin dedigi 73 firkaya zannedersem bölünmüs durumdayiz. Bazen kendime soruyorum, bu cehennem yolu üzerindeki 72 firkanin üzerindemiyiz yoksa son olan Cennet firkasinin üzerindemiyiz diye.Bu güzel yolu bulmak epeyi zor olacaga benziyor zamanimizda, Allah yardimcimiz olsunda, Islam dünyasi bu Cennet yolu üzerinde birlik olup beraberce yürürüz. Saygilarimla.
Sevgili garibim kardeşim bu ayetlere bak gönlün yatışsın
Enfal 29 Ey inananlar! Allah'tan sakınırsanız, O size iyiyi kötüden ayırdedecek bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter, sizi bağışlar. Allah büyük, bol nimet sahibidir.
Ankebut 69 Uğrumuzda çaba gösterenleri yollarımıza ileteceğiz. ALLAH hiç kuşkusuz iyilik edenlerle beraberdir.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Bu konuda korunmamış her kul gibi hata yaparsak , dilerizki, Yüce Allah, bize hatamızı düzelttirecek zaman verir, basiret,feraset ve ilmi lutfeder , bizi bağışlar ve cennetine layık kılacak salih ameller işlettirir inşaAllah.
Allah kalemine güç versin Hasan kardeş.Bu sitede bütün olumsuzluklara rağmen ısrarla kalmamın sebebi sizin gibi beş-on Kur'an eri arkadaşla dayanışmaktan başka birşey değildi.Beni mahcup etmediğiniz için teşekkür eder,Kuran'ı nefsimizde ve kitleler nezdinde pekiştirme çabanızdan dolayı çalışmalarınızın rabbimiz katında da büyük hayırlara gark olmasını niyaz ederim.
MERHABA HASAN ÖKTEM,YUKARIDAKİ CÜMLELERİN HER BİRİNİN ALTINA SEVE SEVE BEN DE İMZAMI ATIYORUM.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Yüce Allah'ın birliğine ve hükümranlığına ; lütfedip bize göndermiş bulunduğu Kur'an'ın , sıfır hatalı ve mahfuz olduğuna işaret eden o imzayı atan ellerinizin , ne bu dünyada ne de hesap gününde size ferahlıktan başka bir duygu yaşatmayacağına inanıyorum.
her daim Yüce Allah'a emanet olasın Ebu Turab Can Kardaş
selamün aleyküm hasan arkadaşım öncelikle burada olmak beni çok rahatlatıyor keşke birde canlı sohbet sitemiz olsaydı nesse oda olur inş belkide var ama ben bilmiyorum bu siteyide yengemin sayesinde öğrendim allah ondan ve sizlerden razı olsun..arkadaşım yazını okudum sıfır hata veya kuran ile ilgili yazını fırsat buldukça burada yazıları okuyorum fazla vakit ayıramıyorum çalıştığım için ama bu gece çok güzel bir konuya açıklık getirdim sayende patronum hep kuranın değişitirildiğini ben ise onun allah tarafından korunduğunu söylüyordum ve senin yazılarını okumasını yarın tavsiye edeceğim kendisine ağzına sağlık hasan arkadaşım rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve hepimizi en doğruya iletsin hatalarımızı görüp düzeltmemizi nasip etsin inş bende imzamı eklemek istiyorumkendine iyi bak allaha emanet ol
Yüce Rabb'imize şükürler olsun ki, hiçbir şekilde nakıs / eksik / kusur ve malüllüğü bulunmayan , mahfuz / korunmuş olan , tek başına yeterli bir KİTAB göndermiş bize. gerçekten bir kardeşimin deyimiyle şükründen aciziz.
iletiniz ve alakanız için teşekkür ederim.
Yüce Allah hepimizden Razı Olsun ve bizi Cennetine kavuşturacak salih ameller işlettirsin inşaAllah.
Katılma Tarihi: 28 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 538
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamün Aleyküm! Hasanöktem Kardeşim!
ebu turab Yazdı:
adalet Yazdı:
Bu konuda korunmamış her kul gibi hata yaparsak , dilerizki, Yüce Allah, bize hatamızı düzelttirecek zaman verir, basiret,feraset ve ilmi lutfeder , bizi bağışlar ve cennetine layık kılacak salih ameller işlettirir inşaAllah.
Allah kalemine güç versin Hasan kardeş.Bu sitede bütün olumsuzluklara rağmen ısrarla kalmamın sebebi sizin gibi beş-on Kur'an eri arkadaşla dayanışmaktan başka birşey değildi.Beni mahcup etmediğiniz için teşekkür eder,Kuran'ı nefsimizde ve kitleler nezdinde pekiştirme çabanızdan dolayı çalışmalarınızın rabbimiz katında da büyük hayırlara gark olmasını niyaz ederim.
MERHABA HASAN ÖKTEM,YUKARIDAKİ CÜMLELERİN HER BİRİNİN ALTINA SEVE SEVE BEN DE İMZAMI ATIYORUM.
Allah Razı olsun. Rabbim ilminizi artırsın inşaAllah.
Tevbe;71:"İnanan erkekler ve inanan kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emrederler, kötülükten men'ederler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Elçisine itâ'at ederler. İşte onlara Alah rahmet edecektir. Allâh dâimâ üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir."
Amel defterleriniz hiç kapanmasın inşaallah.
Nisa;85:"Kim güzel bir (işe) destek olursa, onun da o işten bir payı olur. Kim kötü bir (işe) destek olursa, onun da o işten bir payı olur. Allâh her şeyi gözetip karşılığını verendir."
Kardeşlerimin yaptığı bu güzel dua ve attıkları imzalara bu abdi aciz Kardeşin de: el Hamdu lillahi Rabbil Alemin diyor.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
En doğrusunu bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
Yunus;10:"Bunların oradaki duaları, “Seni eksikliklerden uzak tutarız Allah’ım!”, aralarındaki esenlik dilekleri, “selâm”; dualarının sonu ise, “Hamd âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur” sözleridir"
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma