Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
hay allah razi olsun!, ne guzel demissin!...
alperen dobra dobra, demiyorki 'sezarin hakki sezara, Tanrinin hakki Tanriya" boyle birsey yok! ki hakikat ortaya ciksin!...
dilemma o ki: hem korukoruneligin zittina olduguna iddia edilen fikirler, guya savunulur ve hem kendileri icinde bulunduklari fikrin korlugune dusulur ve dahasi her firsati degerlendirmek icin gayret gosterilir!!!!!....
"kabir ziyareti" icin memleket dolasilmaz!, zaten adam ben kabir ziyaretine gittim demiyor! gittigim yerde kabir ziyaretleri yaptim diyor! ayrica beni masraflar karsilanmak uzre davet etti diyor!.... biz de icabet ettik diyor!...
en carpici aciklamalari ise:
1) 'siz yapmasaniz da iyiligi emredin, yapsaniz da kotulugu nehyedin' ayetine dem vuruyor!
2) ben de gunah isleyebilirim diyor!...
bunlar makul ve mantikli aciklamalardir! kaldi ki ortada herhengi 'akaide' NASa ters durum yoktur! fikhi olarak ne dunyevi mueyyideye tabiidir ne de vebali vardir!!!!!!!...... yani ne gunah ne de curum islemistir! belki ilk etapta yapmis olsa 'BILE' ayip! gorunen, insani rahatsiz edici gorunen bir durum sozkonusu gibiyse de zaten ne asli vakidir ne de tekrarla, 'OLSA BILE' bir SAKINCASI YOKTUR!!!!!!!
guzel bir kadina bakmak sehvet gozetsen bir kerede HELALdir sehvet gozetmezsen her durumda HELALdir gerisi ise insanin kendi dunyasinda olusturdugu kurguladigi ve karsidakini de utanmadan YARGILADIGI bir piskozdur!!!!!!...
yani hoca ya da haci ne kesis ne rahiptir!!!!!! elbet cinsel istegi olmasi yanisira dinen zaten HELAL olan hele de masum bir davranisi nasil da HARAM kilarlar!!!!!!!
kisacasi asil butur fevri yikici saldirgan yaklasimin izahi, gerek sosyoloji gerekse psikoloji ilminde fazlasiyla karsilik bulur, emin olun!
oturup 'kritik' diye kendinizi hic yormayin, ahmet hakan ya 'hanifler' gibi 'kabuk evrimi' sergilemekte ya sahsina has (degisimci ruh halinde olan insanlar vardir, olene degin 'aslini bulmaya calisan insan tipleri' ) evrelerden birini 'farkinda olmadan 'gercegi buldugu' hissiyle refleks gostermektedir........
|