Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Benzer bir çalışma günümüzde kullanılan periyodik cetveldeki elementlerin atom numaralarına göre de yapılmış. Yani benzer -x/y düzlemini kullanarak ulaşabilinen gerçekler.
Sayın Hayrullah41,
x/y düzlemini kullanarak ulaşabilinen gerçeklerden olan periyodik cetveldeki elementlerin atom numaralarına göre yapılmış çalışmayı görebilir miyim?
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
biraz utanarak ve birazda sıkılarak bir soru sormak istiyorum çünki ben gercekten bu çizelgenin ne ifade ettiğini ve böyle bir çizelgenin nasıl ortaya çıktığını neden aradaki ayetlerin atlanarak nasıl bir sıralama içinde Allah lafzının ortaya çıktığını tüm kalbimim açık samimiyeti ile öğrenmeyi diliyorum.
__________________ "Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen."
Şayet Kur'an insanların eline bırakılsaydı,o da diğer kitaplar gibi tahrif edilirdi.O,Allahın korumasındadır,boş yere kendine yandaşlar arama Sorguç,gına geldi artık dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylemenden.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Arkadaşlar bu konular hakkında düşünürken
yazarken şunu da unutmayalım<span style="font-weight:
bold; color: rgb(255, 0, 0);">kuranı bizlere ulaşmasına
vesile olanlarda sahabelerdir. </span>neden dedim çünkü
bazı mevzularda onlara güven olmuyor uydurmuş
oluyorlar.burdan ne çıkar <span style="font-weight: bold;
color: rgb(255, 0, 0);">ya hadislerde doğrudur</span><br
style="font-weight: bold; color: rgb(255, 0, 0);"><span
style="font-weight: bold; color: rgb(255, 0, 0);">ya da
kuranda sorgulanmalıdır (yanlıştır demiyorum
araştırılmalıdır)</span>
Hadislerde doğrudur lakin söyleyen doğruysa...neyse biz
hadisleri yalan yanlış bulduk her akla mantığa
vurdukça,bu nedenle bizim sağlamamız Kurandır ve öyle
büyük iman ki,''haydi Kuranı da sorgulayalım''diyen pek
çıkmamıştır..Evet,sorgulamazsanız zaten iman etmiş
olmazsınız,bakın sorgulamayanlara?
Yanlız şu noktaya dikkat etmek gerek,Kuranı herkes
anlayamaz,Kuranı anlamak için zihnin bulanık
olmamalı,tamamen açık olmalı..yani sorguç,ön yargılar
rakı etkisi yapar,onunla Kuran konuşulmak istendiğinde..
neden dedim çünkü bazı mevzularda onlara güven olmuyor uydurmuş oluyorlar.
burdan ne çıkar
ya hadislerde doğrudur ya da kuranda sorgulanmalıdır (yanlıştır demiyorum araştırılmalıdır)
katılıyorum...
çok sağlıklı bir akıl yürütme...
kuranda sorgulanmalıdır...
bu gün için akla mantığa vicdana evrensel değerlere uymayan yerleri tesbit edilirse uygulanmamalıdır...
aynı hadisler gibi...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Şayet Kur'an insanların eline bırakılsaydı,o da diğer kitaplar gibi tahrif edilirdi.O,Allahın korumasındadır,boş yere kendine yandaşlar arama Sorguç,gına geldi artık dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylemenden.
Delilin Ne? Kesin Öyle Olduğuna içinde öyle yazıyor diyemi peki bunu yazan bir insan değilmi yanlışlık yapmış, kasıtlı yapmış veya sonradan yapılmış olamazmı? hiç bi kısmına delilimiz yok. diyeceksinizki değişmemiştir çelişki yoktur vardır efendim iniş sırasında olmaması bile bi olaydır. ayetlerin yerlerinin de değişik olması ihtimali yüksektir. bir konudan bahsederken başka konuya geçmesi başka surede o okonudan devam etmesi durumları vardır..
bu da bir imthan olamazmı? Allahın kitabında yapılan yüzeysel veya içeriksel değişiklikleri bulmak ve yerli yerine koymak..
Sorguç,sana ne tür bir delil getirelimki seni ikna etsin?Ümmi bir insanın,eğitimin ve yazmanın çok kısır olduğu bir toplumda böyle bir eseri ortaya koyabilmesi mümkün müdür?Üstelik bir insanın kendi yazdığı! bir kitapta kendisini kınayıp eleştirmesi nasıl olabilir?Ailesinden ve sevdiği insanlardan hemen hemen hiç birisinin isminin bu eserde yer almaması tuhaf değil midir?... Kur'anın ilahi oluşunun daha bir çok delili var ama sen ve senin gibiler bu agnostik kafa yapısını değiştirmedikçe bunu anlamanız zordur vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
sorulan kuranın tertibi hatalımıdır yani ilk başta gelen şekli ile midir. kuran peygamber zamanında tamam ama ya sonrası? sonrasında değişmiş olma ihtimalini (en azından düzen konusunda) neden gözönünde bulundurmuyorsunuz.
BU KONULAR FITRATA VE AKLA KODLANDIĞI GİBİ VAHİY'den sonra Kırta edilmiş mushaflarda da 30-40 ayette apaçık hükümlerle tekrar HATIRLATILMIŞTIR.
Peygamberler ve çevresindeki ilk mümin halka ( ummetun vasaten-hayra ummetun- fadlel alel alemin ) dan sonra KİTABA MİRASÇI OLANLAR bunları iqame etmekle imtihan olurlar. şeytanın katıp karıştırmaları ister mushafın içine ister ayrı ciltlere ister sözlere katıp karıştırılmış olsun,, onlardan yönelen, samimi ve şirksiz iman eden, takvalı davranıp arınmaya çabalayanlar için hiç bir şey ifade etmez, diğerleri ondan sürgit şüphe içinde kavga edip dururlar. ( hac 52-55 )
selam ile.
NOT: Enam suresi 7. ve 91. ayetleri birlikte derin düşünerek okuyanlar bir şifa bulabilirler, Allah dilerse.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma