Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Toplumumuzun en kronik sorunu bu hurafeleri dinin içindeki “masum ayrıntılar” olarak algılaması. Bunlara insanlar tuhaf bir sempati duyuyorlar. Çünkü savunma mekanizması işlevi görüp kullanan herkese kendi gerçeğinden kaçmanın yollarını açıyorlar ve bu da insanların bu hurafeleri “masum alternatifler” olarak görüp gösterme isteklerini kamçılıyor.
Halbuki Allah, kesin bilgi sahibi olunmayan konunun izlenmemesini, aksi halde insanın bilgiye açılan kanalları olan, kulak, göz ve kalbin bunun bedelini ödeyeceğini, bundan sorumlu olduğunu anlatıyor.
Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
Yeryüzünde böbürlenerek yürüme; çünkü sen ne yeri yarabilirsin, ne dağlara boyca ulaşabilirsin.
Bütün bunlar, kötülüğü olan, Rabbinin katında da hoş olmayanlardır.
Bunlar, Rabbinin sana hikmet olarak vahyettiği şeylerdir. Rabbin ile beraber başka ilahlar kılma, yoksa yerilmiş, kovulmuş olarak cehenneme bırakılırsın 17/36-39
Şu bilinmelidir ki iddia edildiği gibi:
Bu “masum ayrıntılar” insanların ince düşünmesinden, duygusallığından, şair ruhlarından...vs. falan türememiştir; bu kadar ince ve hassas bir ruha sahiplerse öncelikle tüm iyi duyguların kaynağı ve destekleyicisi olan Allah’ın sözleri konusunda hassas olsunlar ve onun ilkelerini yüceltsinler..
Bir zamanlar "Havassul Havas ve Kenzül Havas" isimli altı ciltlik kitaba sarmıştım. Neler vardı neler...
selam alperen,
ben de bir zamanlar "kenzül havas ve mustafa iloğunun gizli ilimler hazinesiyle yatıp kalkıyordum.bu kitaplarda bahsi geçen riyazet metotlarını uygulamaya çalışıyordum.açlık grevi yapan mahkumlar gibi kuru ekmek ve suyla yaşıyor ve kendimi karanlık dolapların içine kapatıp oku babam oku ama ne gelen var ne giden.sonra devam edemedim ve bıraktım.gerçi tam şartlarına riayet edemedim.etmekte mümkün değil.mutlaka bir yerde açık veriyorsun.çünkü cini hizmetine alman için 40 gün zeytin ekmek yiyeceksin ve kimseyle konuşmayıp iki saat uyku uyuyacaksın sadece.işe güce gitme yok.odan karanlık olacak ve devamlı buhurdan faaliyette olacak.ha bir de karşında ayna.bu şartlarda zaten gerçekten cin!!!gelmese bile sen kafayı yemeye başlıyorsun.ve soldan soldan birşeylerin gelmeye başladığını düşünüyorsun.
selam ve sevgi ile
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Ebu Turab yazdı: "ben de bir zamanlar "kenzül havas ve mustafa iloğunun gizli ilimler
hazinesiyle yatıp kalkıyordum.bu kitaplarda bahsi geçen riyazet
metotlarını uygulamaya çalışıyordum.açlık grevi yapan mahkumlar gibi
kuru ekmek ve suyla yaşıyor ve kendimi karanlık dolapların içine
kapatıp oku babam oku ama ne gelen var ne giden sonra devam edemedim ve
bıraktım.gerçi tam şartlarına riayet edemedim.etmekte mümkün
değil.mutlaka bir yerde açık veriyorsun.çünkü cini hizmetine alman için
40 gün zeytin ekmek yiyeceksin ve kimseyle konuşmayıp iki saat uyku
uyuyacaksın sadece.işe güce gitme yok.odan karanlık olacak ve devamlı
buhurdan faaliyette olacak.ha bir de karşında ayna.bu şartlarda zaten
gerçekten cin!!!gelmese bile sen kafayı yemeye başlıyorsun.ve soldan
soldan birşeylerin gelmeye başladığını düşünüyorsun.
Ben de diyordum bu Ebu Turab kardeş,niye bazen öyle bazen böyle konuşuyor diye.Şimdi çözdüm işin kerametini.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Toplumumuzun en kronik sorunu bu hurafeleri dinin içindeki “masum ayrıntılar” olarak algılaması. Bunlara insanlar tuhaf bir sempati duyuyorlar. Çünkü savunma mekanizması işlevi görüp kullanan herkese kendi gerçeğinden kaçmanın yollarını açıyorlar ve bu da insanların bu hurafeleri “masum alternatifler” olarak görüp gösterme isteklerini kamçılıyor.
Halbuki Allah, kesin bilgi sahibi olunmayan konunun izlenmemesini, aksi halde insanın bilgiye açılan kanalları olan, kulak, göz ve kalbin bunun bedelini ödeyeceğini, bundan sorumlu olduğunu anlatıyor.
Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
Yeryüzünde böbürlenerek yürüme; çünkü sen ne yeri yarabilirsin, ne dağlara boyca ulaşabilirsin.
Bütün bunlar, kötülüğü olan, Rabbinin katında da hoş olmayanlardır.
Bunlar, Rabbinin sana hikmet olarak vahyettiği şeylerdir. Rabbin ile beraber başka ilahlar kılma, yoksa yerilmiş, kovulmuş olarak cehenneme bırakılırsın 17/36-39
Şu bilinmelidir ki iddia edildiği gibi:
Bu “masum ayrıntılar” insanların ince düşünmesinden, duygusallığından, şair ruhlarından...vs. falan türememiştir; bu kadar ince ve hassas bir ruha sahiplerse öncelikle tüm iyi duyguların kaynağı ve destekleyicisi olan Allah’ın sözleri konusunda hassas olsunlar ve onun ilkelerini yüceltsinler..
selam
çok doğru demişsniz katılıyırom
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Tespihatı bidat içerisine mi alıyorsunuz? Nelerin bidat olup olmadığını dikkatli analiz etmek gerek.
Tespihat(tespih etmek) bidat değil ki.Namaz sonrasında topluca tespihata dahil olma zorunluluğu yok.Hatta dua ya da katılmayabilrisiniz.Nitekim camilerde bazı cemaat böyle davranıyor.Namazını kılınca kendince dua ediyor yada etmiyor çıkıyor.Bunun böyle olabileceğini söylemek ayrı bir şey, bidat demek ayrı bir şey.Karıştırmayalım.
Tespihata katılayım mı? Bu kişiye kalmış.Dinimiz cemaatleşmeye önem vermektedir.Bunun gerekçelerinden biri de cemaatin bereketidir.Dolayısı ile cemaat halinde namaz sonrası tespihat iyi bir uygulamadır.İmamın önderliğinde toplu dua da aynı.Bu konuyu derinleştirebilir siniz.
Tespihatta ne yapılıyor? Sübhanallah, elhamdulillah, allahuekber söyleniyor.Sübhanallah, Allah'ı tenzih etmek.elhamdulillah, Allah'a şükretmek,Allahuekber, Allah en büyüktür (la mekan) demek.Bunları topluca söylemek neden bidat olsun?Bir "sübhanallah" zikri lüzümsuz bilmem şu kadar sözden kıymetli değil mi?Bir elhamdulillah, dünyada sahip olduğumuz tüm malları infak etsen bu zikrin değerine ulaşmaz.Şükrediyorsun.Bunlar bidat diye sayılırmı dikkat ediniz.Yoksa topluca yapmak bidat mı, neden olsun söyler msiniz?
Belki peygamberimizin zamanında ikame edilen namaza, farzlarının dışında, namaz dışı ilaveler yapılmış olabilir.Tespihat gibi.Teravihin 20 rekat topluca kılınması gibi.Bunlara bidat diyemezsiniz.Bidat Kur'an a ters söz ve davranışlardır.Dikkat edelim.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
kaya yazdı
-----------
Tespihatta ne yapılıyor? Sübhanallah, elhamdulillah, allahuekber
söyleniyor.Sübhanallah, Allah'ı tenzih etmek.elhamdulillah, Allah'a
şükretmek,Allahuekber, Allah en büyüktür (la mekan) demek.Bunları
topluca söylemek neden bidat olsun?
---------------
Bu yazını okuduktan sonra
içimde uyandırdığın, inandığım değerleri koruma heyecanıyla,
a- Seni 100 kere kaya diyerek anıyorum
b- çok aydınlatıcı bir yazı yazdığın hakkında bu siteden başka iki siteye
daha yazını adınla koyuyorum.
yaptığım işin hazzını unutmamak için
a- adını bi yüzkere daha anıyorum
b- bu yazını yazıcıda basıp, üstüne posta adresini not alıp seninle en kısa
zamanda irtibat kurduğumda başka neleri öğrenebileceğim konusunda
araştırmalar yapıyorum.
hem öğrendiklerim, hem daha neler öğrenebileceğim ihtimalinin
üzerimde uyandırdığı heyecana hayretler içersinde kalıp sakinleşmek için
a-adını 100 kere daha tekrarlıyorum
b-heyecanımı paylaşabileceğim en yakın gördüğüm insanlara bugün senin
yazının neler ilham ettiğini bunun karşısında ne kadar heyecanlandığımı
anlatıyorum.
Halk arasında yaygın olan bu inanışlar insanlara sevimli ve masummane gösterilmeye devam edildiği sürece daha çok bu ve buna benzer manzaraları görmeye devam edeceğiz malesef.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma