Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
de işte bununla. Gelin buyrun diyeceğiz. İsteyene alın buyrun diyeceğiz. Tebliğ görevi bitti. Yaşamı o tebliğ edilene göre şekillendirmedir bize düşen. Yaşamımızla örnek olmaktır ve insanları bu yaşam stilimizle imrendirmemizdir. Düşünce tarzlarımızla örnek olmaktır bize düşen. Davet ederken zaten tebliğ edilen ile davet ediyoruz. Unutmayalım ki bizlerde hatalı yorumlayabiliriz bir çok şeyi. Öyleyse biz tebliğ maksadıya düşünürsen arapça orijinali vereceğiz, davet manasında ise anladığımıza davet edeceğiz. Bunu yaparken de müteşabihin eğriltilmesine mümkün olduğunca izin vermeden yapacağız. Delilsiz olgu ile müteşabihi açıklamayacağız da.
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Sevgili anafikir hoş geldiniz :)
Arkadaşlarımızın ifade ettiği: "Peygamberler ve bizlerin açıklaması
arasında farklar olacağıdır." zannediyorum. Bizler onlar gibi
açıklayamayız. Tebliğ dediğimizde ise sanki daha özel bir açıklama
şekli var gibi, arada bir fark var sanki, en azından bana öyle geliyor.
:) Yada bu zaman kadar peygamberler için kullanılan bir kelimenin, bugün bizler için kullanılabilir olmasını düşündürmenizden dolayı da, fark olabildiğine inanıyor olabilirim. :) Biraz karışık oldu neyse...
1) Dini sadece Allaha has kılarak yaşa, sadece Allahın sözlerine ( Kurana) inan
2) Dinsel konularda, Allahın sözlerinden/ Kurandan başka söze, görüşe inanmak seni affı olmayan bir günah işlemene neden olacaktır, yani şirk koşmana neden olacaktır
2) Yaşamını Kuran çizgisinde şekillendir, ayetler senin yaşam rehberim olsun ve hayatının her alanında ayetler aktif olsun / hakim olsun
3) Dosdoğru bir yaşam sür, dürüstlük temel ilken olsun, sapma, saptırma, şaşırma, aklını kullan. Yani inanan bir iman eden gibi ol.
bu güzel davetin için , Yüce Allah Senden Razı Olsun Savaş1 Kardeşim
Allah'ın Resulleri kendilerine vahyedileni tebliğ eder.
İnananlar da kendilerine Allah'ın Resulleri ile tebliğ edileni tebyin ederler.
Tebyin kelimesi ketm kelimesinin zıddıdır.
Tebyin olanı ortaya koymak demektir.
Kur'an'ın tebyini de Allah Resulunun tebliği olan vahiylerin toplandığı Mushaftakilerin ortaya konması yani duyurulması işidir.
Biz inananlara düşen Mushafta olanları tebyin etmektir,söylemektir.
Kişiler inanır ya da inanmaz. Herkes kendinden sorumludur.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Şüphesiz en doğrusunu bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
KURAL 2
Savas1 Yazdı:
Kuran ve diğer Allah tarafından gönderilen kitapların hepsinde/ onların özünde, Allahın bizden istediği ve elçilerin tebliğ etmesi gereken şey:
1) Dini sadece Allaha has kılarak yaşa, sadece Allahın sözlerine ( Kurana) inan
2) Dinsel konularda, Allahın sözlerinden/ Kurandan başka söze, görüşe inanmak seni affı olmayan bir günah işlemene neden olacaktır, yani şirk koşmana neden olacaktır
2) Yaşamını Kuran çizgisinde şekillendir, ayetler senin yaşam rehberim olsun ve hayatının her alanında ayetler aktif olsun / hakim olsun
3) Dosdoğru bir yaşam sür, dürüstlük temel ilken olsun, sapma, saptırma, şaşırma, aklını kullan. Yani inanan bir iman eden gibi ol
Savana ve Gunese katiliyor hem savas1 hemde Dost1'e Allah razi olsun diyorum.
Hirislamin mensuplari Allahin apacik olan kitabina Hadis altinda yaptiklari suslu dine inananlnarin anlamadiklari nedir ki. Bu 3 kuarli yasmak cok mu zor geliyor. Kafalarda olusan gelenek ve hadis pasini, artik Allahin Kitabi Kuran ile temizleme zamani geldi geciyor.
Allalim elimize Kurani Allahin Peygamberimzi araciligi ile bize gonderdigi Kurana yeniden teslim olmayi deneyelim. Kurana dayali temiz bir din temiz bir toplum icin yasayalim.....
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
bir yanlışımı düzeltmeliyim ve benim tebliğe bakış açımın yanlışlığı tebliğ bize değil peygamberin görevidir bize dşen ise kurandaki dini isteyen kişiye anlatmaktır ve şunuda sölemeliyiz arapça öğrenmelisin imkanın varsa arapça öğren demeliyiz kuranda anlatılan dini gene orjinal olan arapçasıyla okumalıyız ve öğrenmeliyiz saygılarımla
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma