Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Efrayim
Sevgili MUHSİN...
Sorduğunuz sorulara, daha önce dostlarla yazışmaları arz ederek cevap vereyim.
Efrayim.
Giyim kuşamda da bahsettiğniz ölçü geçerlimidir?
Sevgi ve Saygı ile,
efrayim Yazdı:
Efrayim.
Giyim kuşamda da bahsettiğniz ölçü geçerlimidir?
Sevgi ve Saygı ile,
| | |
Selam Efrayim,
Bahsettiğiniz beden ölçüsü ise hayır,yani örneğin bir kadın 36 beden giymek zorunda değil:)
Şaka bir yana sorunu biraz daha açabilirmisin tam olarak anlayamadım.
Sevgilerimle
Efrayim
Espirine teşekkür ederim sevgili Mircan...
Bir ilahiyat profosörümüz ' denize kadınların mayo ile girmesinde dinen bir sakınca yoktur, mayo kadının önünü ve arkasını kapatıyor' diye bir cümle sarfetti habertürk kanalında .
Hocamızın ölçüsü doğrumudur?
Yanlış ise, denize girmenin ölçüsü nedir?
Sakın haşema demeyin. Haşemanın mayodan çok daha fazla tahrik ettiğinin canlı şahidiyim.
Sevgi ile,
Selam Efrayim,
Şüphesiz edepli bir kul kıyafetiyle diğer insanları rahatsız etmeyecek şekilde giyinmek durumundadır.Yalnız ben tahrik konusuna iki taraflı bakılmasından yanayım.Sadece erkekler içgüdülerini daha kolay açığa vuruyorlar hepsi bu.
Haşemamı,mayomu bu konuda ben fetva veremem açıkçası yeterli ilme sahip değilim ama bu ölçünün Kur'an okuyan biri tarafından otomatik koyulabileceğini düşünüyorum.
Yani üzerine çok fazla yorum yapmamız gereken bir konu gibi...En azından Mircan için:)
Sevgilerimle
Efrayim
Selam Mircan...
Cevabın çok politik ve yüzeysel oldu.
Ana, baba, enişte, baldız,dayı, yeğen,amca ,hala v.s giydik slip mayoları ve bikinileri hep beraber gittik denize...
Bahsettiğiniz ölçü kavramına girermi bu durum?
Girerse hangi kıstasa göre girer,
Girmez ise, denize nasıl girilecek?
Sevgi ile,
Ana, baba, enişte, baldız,dayı, yeğen,amca ,hala v.s giydik slip mayoları ve bikinileri hep beraber gittik denize... ,
Böyle birşeyi uyguluyor olsakta,kesinlikle İslam ahlakına uygun bir davranıştır diyemeyiz.
Bahsettiğiniz ölçü kavramına girermi bu durum?
Bu konuyu açarken bu tip örnekler aklıma hiç gelmemişti ama Kur'andaki ölçü ve ölçlü davranış ve yaşayış kriterlerinin içinde giyim konusunu da sayabiliriz.
Girerse hangi kıstasa göre girer,
Slip veya mayo giymenin dinimizce uygun olmadığını örtünme ile ilgili ayetlerden çıkarabiliriz.Bahsettiğiniz giysiler avret yerlerini belirli ölçülerde ortaya çıkaracağı için giyilmemesi gerekir diye düşünmekteyim.
Girmez ise, denize nasıl girilecek?
Eskiden slipmi vardı Efrayim:) Giymezsen ne olacak sen balıkadam kıyafeti giy hem balık gibi hızlı yüzersin hemde vücudunun görünen yerleri ile olması muhtemele tahrik unsurlarını ortadan kaldırmış olursun.Bunlarda sana uymuyorsa denize ya girmez yada kimsenin olmadığı ıssız bir koyda girersin.
Efrayim
Sevgili Mircan...
FAZLA SIKINTIYA GELEMİYORSUN. HEMEN İŞİ MUGALLİTLİĞE DÖKÜYORSUN. ŞAKALARIN ÇOK GÜZEL, CEVAPLARIN MAALESEF...
Sevgi ile,
Sevgili Efrayim,
Çok farklı amaçlarla açtığım konuyu nerelere getirdin helal olsun:)
Kusura bakma ama cümbür cemaat slipli deniz partisi hakkında fetva verecek düzeyde ilme sahip değilim.
Bu konuda sizin düşünceleriniz tam olarak nedir buyrun siz söyleyin?
Saygılarımla
evet yanlız ticari eşyalarda değil bi insanı, bi olayı ,bi eseri ,bi ülkeyi değerlendirir kende ölçülerimiz islami ve Allah rızası için olmalı.soruyoruz şu insan nasıl burda Allahın koyduğu ahlak ve iman kuralları ortaya gelmeli yoksa o insanla ilişkilerimiz çıkarımız değil.
Selam Tanzer,
İfade etmeye çalıştığım aslında buydu.Kur'an mizandan,tartıdan,tartmaktan,ölçüden bahsederken değişmez sapmaz bir ölçüyü zaten kendisi veriyor.KUR'AN...
Her ilişkimizde,her davranışımızda,aldığımız nefeste,gösterdiğimiz tepkide ölçü Kur'an'ın emir ve yasakları olmalı diyorum.
Sevgilerimle
Efrayim
Sevgili Mircan
Sevgili Efrayim,'
Çok farklı amaçlarla açtığım konuyu nerelere getirdin helal olsun:)
Kusura bakma ama cümbür cemaat slipli deniz partisi hakkında fetva verecek düzeyde ilme sahip değilim.
Bu konuda sizin düşünceleriniz tam olarak nedir buyrun siz söyleyin?
Saygılarımla'
Diye yazmışsınız.Zaten bu ve buna benzer soruların cevabı verilemiyor, yuvarlak laflarla geçiştiriliyor.Tanzer dostumuzda, siz de onu yapıyorsunuz.
1. soruyu biliyorsunuz
2.- spor kıyafetleri ( atletizm, yüzme, güreş v.s) konusunda kuran ölçüsü ne olmalıdır.
3- Genelev konusu. Toplumumuzda bilindiği üzre evlenme yaşı ortalama 25 dir.
Ergenliten 25 yaş arası ne olacak ölçü nedir? Kapatmak o kadınlar için çaremidir ölçü ne olmalı
Deniz bilimleri ile uğraşan eğitim elemanları için ölçü ne olmalıdır.
Ailelerinden uzun süre, görevlerinden dolayı ayrı kalan kadın ve erkek memurların durumları
Evlenmeyen yada evlenemeyen dulların durumları
Bu soruları çoğaltabiliriz...
Bu ve bunun gibi sorulara radikal cevaplar vermek zorundayız.
Siz ölçü konusunu açtığınız için bunları size yazdim. Ben de sizin gibi bihaberim. BİLENLER MEYDANA GELSİN.
Bu soruların cevabını bilmeden gezen, aynı zamanda da mangalda kül bırakmayan müslümanlarız.
Üzülmelimiyiz sevinmelimiyiz bilemiyorum.
Sevgi ile,
Bu cevaplar beni tatmin etmemişti.İnşallah seni tatmin eden dost yazıları olur.
Not: Zekeriya beyaz hoca mayoyu, Hayrettin karaman hoca da haşemayı savunduğunun canlı şahidiyim.Başka hiç bir hocadan acık seçik bu konuda bir yorum duymadım.
Sevgi ile,
|