vahdett Yazdı:
sevgılı kardesım yazını tam olarak okumadım sadece ınceledım lakın ana mantıgınızda hata olabılır nasılmı kuranın ayetlerını sıralamıssınız ve bır anlayıs olusturuyorsunuz ve budur dıyıp bır sonuca ulasmıssınız hepınız hatası zaten bu hanı pyg as bu konu hakkında soyledıklerı hanı sahabelrın ıfadelerı hanı ondan sonrakı selefın anlayısları hanı alımler hıc bırı yok dının kaynakları sadece aklı ve vahıy degıldır hatta sızın yaptıgınız bırazdaha otesı vahyı aklın olcusunde calıstırıyorsunuz mutezıle bıle aklını vahyın gosterdıgı anlayısta calıstırıyordu sızler onlarıda gecmıssınız
gelın bırakın bu anlayısları pyg as dızının dıbıne oturalım ve dınımızı pyg as ogrenelım cunkı o allahın elcısıdır allaha en yakın olan ve allahın muradını hepımızden daha ıyı bılendır herhangı bır anlayısa sahıp olmadan pyg as soralım cet edelım sahabeler alımlere soralım dın hussunda fazla cesaretlı olmıyalım rabbımıze ve dınımıze karsı bılmeden zulm edebılırız allah korusun haddımızı bılerek dınımızı ogrenelım esselamun aleykum
|
|
|
vahdett Yazdı:
sevgılı kardesım yazını tam olarak okumadım |
|
|
Neden okumadın? Tam okumadan nasıl değerlendirebilirsin?
vahdett Yazdı:
sadece ınceledım lakın ana mantıgınızda hata olabılır nasılmı kuranın ayetlerını sıralamıssınız ve bır anlayıs olusturuyorsunuz ve budur dıyıp bır sonuca ulasmıssınız |
|
|
Sevgili kardeşim! Konu tarih konusu değil, gaybi bir konu olan Melek bunu Kuran’dan başka hiçbir yerde bulamazsınız. Yoksa siz Allah’ın sözlerini yeterli bulmuyormusunuz?
vahdett Yazdı:
hepınız hatası zaten bu hanı pyg as bu konu hakkında soyledıklerı hanı sahabelrın ıfadelerı hanı ondan sonrakı selefın anlayısları hanı alımler hıc bırı yok |
|
|
Hepimizin hata yaptığını nereden çıkarıyorsun? Sakın ön yargı olmasın. Resulullahın a.s ve sahabelerin sözlerinin bize kadar sağlıklı geldiğini nereden çıkarıyorsun, nasıl garanti ediyorsun? İstersen bu konuyu bir zahmet siz bize araştırın bakalım nasıl çelişkilere çıkacak karşımıza, çünkü rivayetlerin içine daldığımızda konunu ne özü kalıyor ne aslı.
vahdett Yazdı:
dının kaynakları sadece aklı ve vahıy degıldır hatta sızın yaptıgınız bırazdaha otesı vahyı aklın olcusunde calıstırıyorsunuz |
|
|
Bu dinin kaynağı: Hüküm vaaz etme ve bağlayıcılık açısından Kur’an tek kaynaktır:
İmana taalluk eden konuların, gayb haberlerinin, helal ve haram konularının, çerçevesini Kur’an belirler.
İlimde derinleşmek, Kuran’ı ve diğer ilimleri öğrenmede Kur’an ana kaynaktır:
Kur’an’ın mantalitesine uyumlu tarihi olaylar,
rivayetler, Kur’an’ın dili, nüzul ortamı, ilk indiği
toplumun tarihi arka planı vb.. konularda Kur’an
merkeze konularak akıl, temiz vicdan/fıtrat,
fizik kuralları, bilim ve diğer ilimler kaynak
olabilir.
vahdett Yazdı:
mutezıle bıle aklını vahyın gosterdıgı anlayısta calıstırıyordu sızler onlarıda gecmıssınız |
|
|
Mutezileyle ilgili sanki kaynak mı bırakmışlar! Onları geçtikse ne mutlu bize çünkü düşüncelerimize en yakın onları görüyorum. Mezhepçi olduğum sanılmasın, hiçbir hizbe hiçbir mezhebe bağlı değilim ELHAMDÜLİLLAH
vahdett Yazdı:
gelın bırakın bu anlayısları pyg as dızının dıbıne oturalım ve dınımızı pyg as ogrenelım cunkı o allahın elcısıdır allaha en yakın olan ve allahın muradını hepımızden daha ıyı bılendır herhangı bır anlayısa sahıp olmadan pyg as soralım cet edelım sahabeler alımlere soralım dın hussunda fazla cesaretlı olmıyalım rabbımıze ve dınımıze karsı bılmeden zulm edebılırız allah korusun haddımızı bılerek dınımızı ogrenelım |
|
|
Resulullah’ın dizinin dibi Kuran’a uymaktır, oda öyle yaptı.
Aleyküm selam ve rahmetullah
Allah’a emanet ol.
|